ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαρδαλιάς: Στο συρτάρι του πρωθυπουργού η παραίτησή μου

Χαρδαλιάς: Στο συρτάρι του πρωθυπουργού η παραίτησή μου

Στις καταγγελίες των κατοίκων της Εύβοιας για έλλειψη εναέριων μέσων απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται δήλωσε ότι παραμένει κρατικός λειτουργός και ότι η παραίτησή του είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ότι η χώρα διαθέτει 73 εναέρια μέσα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από αυτά, τα 67 είναι πυρόσβεσης, ενώ τα υπόλοιπα είτε ανήκουν σε συντονιστικά κέντρα είτε ειδικεύονται στη μεταφορά προσωπικού. Πρόσθεσε επίσης ότι από τα 67 μάχημα μέσα πυρόσβεσης, το 10%, δηλαδή 6-7 εναέρια μέσα, κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα συντηρήσεις.

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε, ότι από τα 60 που απομένουν, τα 20 παραμένουν στις περιφερειακές βάσεις και ζήτησε από τους πολίτες να κατανοήσουν ότι παραμένουν εκεί «για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προφυλάξουν ένα νέο μέτωπο σε αυτές τις περιοχές». Ενεργά είναι δηλαδή μόνον τα 40, τα οποία, όπως είπε, «δεν πετούν όλα μαζί», καθώς «τα μισά ανεφοδιάζονται για να μπορέσουν να πετάξουν μετά».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στις ειδικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στην Εύβοια, εξαιτίας του τεράστιου πέπλου καπνού, που «δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών», συμπληρώνοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, «όταν βρεθεί δίοδος, περνούν από μέσα ελικόπτερα και επιχειρούν». Ωστόσο, κατά τον κ. Χαρδαλιά «χθες δεν μπορούσε να περάσει κανένα πτητικό μέσο στην Εύβοια», καθώς «είναι πολύ επικίνδυνο με τους κάδους και τα υψηλής τάσης καλώδια να πετούν οι πιλότοι».

Ο Χαρδαλιάς για τις επικρίσεις

Παράλληλα επισήμανε ότι από 1η Αυγούστου μέχρι 8 Αυγούστου είχαν να αντιμετωπίσουν 586 πυρκαγιές. «Καθημερινά είχαμε να αντιμετωπίσουμε τριψήφιο αριθμό πυρκαγιών και ενάρξεις καινούριες που έφτασαν τις 99 μέσα σε μία ημέρα», ανέφερε.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η παραίτησή του είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού και μάλιστα πάνω-πάνω. «Σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις τους είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω πάνω και είναι κάτι που το ξέρω από την πρώτη στιγμή. Γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας και να πάρω δύσκολες αποφάσεις που αφορούν την ανθρώπινη ζωή».

«Δεν θέλω να κάνω πολιτική καριέρα. Μοιράστηκα με τον πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός εθνικού μηχανισμού για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι στην κλιματική απορρύθμιση» σημείωσε και προσέθεσε ότι παραμένει «κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος». Τέλος συγκινημένος είπε ότι δεν υποβαθμίστηκε καμία πυρκαγιά και ότι «κάθε σπίτι που χάνεται για εμάς είναι μία μαχαιριά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι