ΣΧΟΛΙΟ

Χρηματοδοτούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να βρίζουν τον πρόεδρο του!

Χρηματοδοτούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να βρίζουν τον πρόεδρο του! Κόμπρα

Ένα από τα δύσκολα πεδία που έχει μπροστά του ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από το κόμμα. Το πρόβλημα που σχετίζεται με την οικονομική τους βιωσιμότητα είναι γνωστό και κρατά πολλά χρόνια. Όμως, με την επικράτηση Κασσελάκη το ζήτημα παίρνει μία επιπλέον διαφορετική διάσταση, λόγω της αρνητικής και συχνά επιθετικής στάσης που κρατούν οι δημοσιογράφοι τους απέναντι στο νέο πρόεδρο.

Μπορεί η “Αυγή” να τήρησε ουδετερότητα, όμως δεν αποφεύχθηκαν οι κραδασμοί: Λίγο μετά την επικράτηση Κασσελάκη, παραιτήθηκε ο διευθυντής της Σπύρος Ραπανάκης, καταγγέλλοντας συντονισμένες επιθέσεις από τους υποστηρικτές του “αλεξιπτωτιστή εξ’ Αμερικής”, με κυριότερο όλων τον Παύλο Πολάκη. Να σημειωθεί πως επί χρόνια διευθυντής της εφημερίδας υπήρξε ο Νίκης Φίλης, ο άτυπος επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά του νέου προέδρου. Λίγο μετά την συνάντηση του με τον Κασσελάκη, κάλεσε σε συσπείρωση του κόμματος, μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής. Προσωρινή ανακωχή, λοιπόν, με τα “μαχαίρια” να βγαίνουν μετά.

Σε ό,τι αφορά τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, αυτός προεκλογικά τήρησε απροκάλυπτα εχθρική στάση απέναντι στον Κασσελάκη. Έφτασε η δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού να καταγγέλλει συστηματικό “bullying” από τους, αρκετά δραστήριους στα social είναι αλήθεια, υποστηρικτές του Κασσελάκη. Οι καταγγελίες είχαν προκαλέσει μέχρι και την παρέμβαση του… φουριόζου υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, που διέταξε έρευνα για εργασιακό εκφοβισμό στον χώρο του σταθμού!

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δημοσιογράφοι που εμφανίζονταν στα κανάλια εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιορίζονταν να παίρνουν θέση υπέρ της Αχτσιόγλου ή του κ. Τσακαλώτου αλλά καταφέρονταν με άκρως επιθετικό τρόπο κατά του Κασσελάκη, ορισμένοι μάλιστα συνεχίζουν ακόμα, σαν μην έχει αλλάξει τίποτα στις εσωκομματικές! Έχουμε πλέον το παράδοξο, ένα κόμμα να χρηματοδοτεί δημοσιογράφους που στις εμφανίσεις τους τοποθετούνται εναντίον του προέδρου και εμμέσως και του κόμματος τους!

Ως πότε η ανοχή Κασσελάκη…

Στο ερώτημα πως κατάφερε να εκλεγεί ο Κασσελάκης, όταν ήταν απέναντι του το σύνολο των μέσων του ίδιου του κόμματος, μία απάντηση είναι πως σχεδόν στο σύνολο τους, τα συριζαίικα social συντάχθηκαν στο πλευρό του, ειδικά στο Twitter (όπου είναι κοινό μυστικό πως η Κουμουνδούρου διατηρεί “στρατιές” troll, όπως εξάλλου και η Πειραιώς).

Ήταν εκεί που ανώνυμοι, αλλά και επώνυμοι λογαριασμοί, απέδιδαν με συνεχή ποσταρίσματα την παραίτηση Τσίπρα στην υπονόμευση που δέχονταν από την Αχτσιόγλου, με ορισμένους να προχωρούν ακόμα και σε χυδαίες επιθέσεις εναντίον της. Η τελευταία, όντας σίγουρη για την εκλογή της, επέλεξε να απαντήσει στις επιθέσεις αυτές, μόλις μετά το αποτέλεσμα-σοκ του πρώτου γύρου. Αποδείχτηκε πως ήταν πλέον αργά και δεν την διέσωσε ο εναγκαλισμός της με τα συστημικά ΜΜΕ…

Πάντως, να θυμίζουμε ένα άλλο προηγούμενο παράδοξο: Ακόμη και επί ηγεσίας Τσίπρα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των κομματικών μέσων ταυτίζονταν με τους 53 και τις απόψεις του κ. Τσακαλώτου, σαν μέρος του ευρύτερου συστήματος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Όντας κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας και αισθανόμενοι συνιδιοκτήτες του κόμματος δεν έχουν κανένα πρόβλημα… Το ερώτημα είναι εάν ο νέος πρόεδρος θα ανεχτεί να χρηματοδοτούνται από την Κουμουνδούρου μέσα που “απολιτίκ” τον ανεβάζουν, “απολιτίκ” τον κατεβάζουν, ή αν θα επιλέξει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, πάντα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι