ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία για ακρίβεια, πόλεμο και Τουρκία – Μονοψήφια η διαφορά

Ανησυχία για ακρίβεια πόλεμο Τουρκία – Μονοψήφια η διαφορά
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μεγάλη ανησυχία στη κοινή γνώμη για το κύμα της ακρίβειας, αλλά και για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ  απασχολεί σοβαρά το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόλου της Τουρκίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μονοψήφιο νούμερο με μια ελαφρά κάμψη της δύναμης του Κυβερνώντος Κόμματος, αλλά και του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ που όμως διατηρεί διψήφιο ποσοστό.

Η Ν.Δ διατηρεί διαφορά 8,9 έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κυβερνών Κόμμα  συγκεντρώνει 31,1% (έναντι 31,8% της περασμένης δημοσκόπησης), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός με 22,2%, το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο με 13% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5,8% (από 5,2%), Ελληνική Λύση 4,5% (από 4%) ενώ  αυξήθηκαν οι αναποφάσιστοι σε 14,2% (από 12,8%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 36% έναντι 33% του Αλέξη Τσίπρα που κέρδισε δύο μονάδες.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων δεν βοήθησαν καθόλου λέει το 46%. «Λίγο,» απαντά το 29%, αρκετά το 17%. Με μεγάλη δυσκολία καλύπτει τους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου το 55%, το 29% δηλώνει ότι έχει μικρή δυσκολία, ενώ το 10% δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

 

Η πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τουρκίας, λόγω του πολέμου απασχολεί πολύ το 33%, αρκετά το 38% και λίγο το 16%.

 

Τους πολίτες ανησυχούν πολύ οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία σε ποσοστό 60%. Σχεδόν ένας στους τρεις (33%) ανησυχεί αρκετά.

 

Σε ότι αφορά την θέση που πήρε η Ελλάδα για το Ουκρανικό φαίνεται να αντιμετωπίζεται θετικά από την κοινή γνώμη.

 

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική, διενεργήθηκε το διάστημα 21- 26 Μαρτίου 2022 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι