Εχθρός της ιδεοληπτικής Αριστεράς η κυβερνώσα Αριστερά

Τασιόπουλος Μένιος
18

του Μένιου Τασιόπουλου  - 

Είναι πολλοί και για διαφορετικούς λόγους που υποστηρίζουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σωρεύσει δεινά. Αμφισβητούν ότι αυτή η διακυβέρνηση έχει προσκομίσει θετικά. Αρκεί, ωστόσο, να εξεταστεί με νηφαλιότητα όλη αυτή η περίοδος για να φανεί ότι είναι χρήσιμο όχι μόνο γενικά για τη δημοκρατία, αλλά και για την Ελλάδα που η Αριστερά ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες.

Η κυβερνώσα Αριστερά υποχρεώνεται εκ των συνθηκών να υπερβεί ιδεοληψίες, σύνδρομα και εμμονές που επιβίωσαν σ’ ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας. Υποχρεώνεται να δει με άλλο μάτι την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τους κρατικούς μηχανισμούς. Ουσιαστικά, η κυβερνώσα Αριστερά εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται ως ο αποτελεσματικότερος αντίπαλος της ιδεοληπτικής Αριστεράς, η οποία αντιδρά και καλλιεργεί παθογένειες, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε ανασχετικό παράγοντα για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο.

Τα παραδείγματα της εσωτερικής σύγκρουσης που διεξάγεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα είναι πολλά. Τα στελέχη που έχουν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες διαφέρουν από τα άλλα κομματικά στελέχη, ειδικά από όσα έχουν οργανωτικά καθήκοντα στην Κουμουνδούρου. Αυτό πια είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

Δεν πρόκειται απλώς για προϋπάρχουσες ιδεολογικές-πολιτικές διαφορές. Πρόκειται για την προσγείωση στην πραγματικότητα, συχνά ανώμαλη, αλλά πάντως προσγείωση των στελεχών που ανέλαβαν κυβερνητικές ευθύνες και βιώνουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Προφανώς, η διαπίστωση δεν αφορά το σύνολο. Υπάρχουν και αρκετά στελέχη που παραμένουν εγκλωβισμένα στις παραδοσιακές ιδεοληψίες τους. Ειδικά, όταν δεν συναντούν ισχυρές αντιστάσεις.

Το παράδειγμα του Ελληνικού

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικό είναι τα όσα συμβαίνουν με το Ελληνικό. Το πρόβλημα δεν είναι η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία εκπροσωπεί μία ακραία οπτική, που υφίσταται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και η οποία δεν διστάζει να τορπιλίσει κρίσιμες επενδύσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι πίσω από τη συγκεκριμένη κυρία κρύβεται μία πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν θέλει τη συγκεκριμένη επένδυση και επιχειρεί με διάφορα προσχήματα να την τορπιλίσει. Εάν δεν υπήρχε αυτή η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ η γενική γραμματέας δεν θα είχε εγείρει αυτά τα εμπόδια και εάν τα είχε εγείρει θα είχε απομακρυνθεί.

Η ιδεοληπτική Αριστερά που αντιδρά, ανεξαρτήτως προθέσεων και ρητορικής, οδηγεί σε μία μικρή και περίκλειστη Ελλάδα, με έλλειμμα ανάπτυξης και ευημερίας. Δεν επιτρέπει την αξιολόγηση και την ορθή κρίση. Εγείρει με διάφορα προσχήματα εμπόδια σε επενδύσεις, καθηλώνοντας και την οικονομία και την κοινωνία. Έχει βρει, όμως, τον καταλυτικό αντίπαλό της και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.