ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα, “ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος”…

Ελλάδα, "ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος"... Απόστολος Αποστολόπουλος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τα ελάχιστα ΜΜΕ, που ασχολούνται και με κάτι άλλο εκτός από τα εμβόλια, διερωτώνται ποιες άραγε είναι οι προθέσεις του Ερντογάν για τα Βαρώσια, τις εορτές που οργανώνει στα Κατεχόμενα. Μισός αιώνας Κατοχής στην Κύπρο και 25 χρόνια από τα Ίμια και στην Ελλάδα έχουμε ακόμα άλυτες απορίες. Οι επαϊοντες καλλιεργούν επίμονα στον κόσμο την εντύπωση ότι όπου να ‘ναι οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν. Οι Τούρκοι απειλούν αλλά δεν σαλεύουν. Γιατί;

Πενήντα χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο και οι Αμερικάνοι που την υποκίνησαν αρνούνται να αναγνωρίσουν την Κατοχή, αρνούνται να την νομιμοποιήσουν. Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι, από τους δημοσιογράφους και αναλυτές έως τους πολιτικούς και άλλους ταγούς της Πολιτείας αρνούνται να εξηγήσουν τη στάση των ΗΠΑ. Γιατί; Το κοινό σημείο στα δυο αυτά θέματα είναι ότι καλλιεργούν στον κόσμο την ηττοπάθεια και μοιρολατρία.

Κάθε απόπειρα απάντησης σ’ αυτά τα δυο “γιατί” δεν θα μπορούσε να αποφύγει αναφορά στην εξάρτηση της χώρας μας από τα συμφέροντα των υπερατλαντικών και ευρωπαϊκών συμμάχων. Οι ελίτ της χώρας δεν μιλάνε και δεν εξηγούν επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Οι σύμμαχοι πρωτίστως θέλουν ηρεμία στην περιοχή. Ή, πιο σωστά, θέλουν να ελέγχουν απολύτως αν, πότε και σε ποια έκταση θα γίνει φασαρία και το πως θα μοιραστούν οι “μεζέδες”, τους λένε και “λεία του πολέμου”.

Η κατοχή στην Κύπρο είναι υπό συνεχή αίρεση, οι ΗΠΑ-ΕΕ αρνούνται να την νομιμοποιήσουν ώστε να ελέγξουν απολύτως την εξέλιξη και το τέλος του δράματος. Η “χειρ Ιακώβ” είναι η Τουρκία αλλά ο “νους Ησαύ” είναι οι ΗΠΑ, όπου υπακούν η ΕΕ, η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία, προ και επί Ερντογάν. Ενόσω αυτός “στην άμμο χτίζει Παλάτια”, εσχάτως στο Αφγανιστάν, όπου ούτε η ΕΣΣΔ ούτε οι ΗΠΑ κατάφεραν να ριζώσουν, οι Ταλιμπάν δηλώνουν ότι θα αντιμετωπίσουν κάθε ξένη στρατιωτική παρουσία ως δύναμη εισβολής.

ΕΣΣΔ και ΗΠΑ έκαναν και οι δυο μοιραίο λάθος με το Αφγανιστάν. Μπήκαν, αλαζονικά και απερίσκεπτα, και βγήκαν ντροπιασμένες. Παρεμπιπτόντως, ας θυμηθούμε ότι η αλαζονεία οδήγησε και τον πολυδιαφημισμένο Κίσινγκερ σε διπλό λάθος με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα του. Το πρώτο ήταν όταν έδωσε άδεια εισβολής στην Κύπρο στους Τούρκους. Και δημιούργησε εκ του μηδενός μεγάλο μπελά στις ΗΠΑ.

  Γιατί η λύση είναι στα πρόσωπα – Ανομολόγητα σενάρια

Το δεύτερο όταν υπέδειξε στον Νίξον το άνοιγμα στην Κίνα ως αντίβαρο στην ΕΣΣΔ. Και άνοιξε ο δρόμος για την γιγάντωση του πιο ισχυρού αντίπαλου στις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν εκδηλώνει πρώιμα τα ίδια ισχυρά σημάδια αλαζονείας. Τέλος πάντων, ο Κίσινγκερ δεν είδε το μέλλον αλλά εμείς ρίχνουμε κουρτίνα στο παρελθόν, να γίνει αόρατο και ακατανόητο, ώστε να θολώνει επί δεκαετίες τα πρωινά μας διερωτώμενοι τι θα κάνει ο Ερντογάν στην Αμμόχωστο, στα Βαρώσια, στις επετειακές εορτές. Θα το γλεντήσει κι εμείς θα βλέπουμε αδρανείς. Τελεία.

Οι ελίτ στην Ελλάδα

Οι ελληνικές ελίτ (και η αντιπολίτευση) έχουν αποδεχθεί την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι π.χ. δεν μπορεί να παραγγείλει το ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ, εκτός αν θέλει να έχει την τύχη της σλοβένικης κυβέρνησης που έπεσε όταν το παρήγγειλε. Αλλά αυτό το έχει αποδεχθεί και ο κόσμος. Όχι μόνο στην μικρή Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία. Ο κόσμος βλέπει ότι και οι πιο λυσσαλέοι αντίπαλοι του Μητσοτάκη δεν βγάζουν μιλιά για το Σπούτνικ. Όλοι οι Ευρωπαίοι, πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, θα επιζήσουμε ή θα πεθάνουμε χωρίς Σπούτνικ. Ο Μπρεζίσνκι έγραφε (Μεγάλη Σκακιέρα) ότι η ΕΕ είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Τέλος.

Τέλος και με τη βούλα, αφού και η “πιο συνεπής Αριστερά, η παραδοσιακή, η γνήσια, η αμόλυντη και ανόθευτη κομμουνιστική!” το μόνο που έχει να πει για τα ελληνοτουρκικά είναι για την αγάπη των δυο λαών. Σιγά τα ζουμιά!. Όλοι αρνούμεθα και την πιο απλή σκέψη. Στον ΣΥΡΙΖΑ –έλεγα προχθές– μαλώνουν, δήθεν, για τη διεύρυνση (του κόμματος), ξεχνώντας ότι έγιναν κυβέρνηση χωρίς αυτήν. Τέταρτο σύμπτωμα αλαζονείας που πληρώθηκε αμέσως.

Οι υποτιθέμενοι ειδήμονες ανακάλυψαν ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν είχαμε εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αλλά αφού είμασταν άοπλοι γιατί δεν μας επιτέθηκαν οι Τούρκοι αν είναι τόσο επιθετικοί όσο οι ίδιοι ειδήμονες μας λένε; Μήπως επειδή δεν έχουν άδεια επίθεσης; Μήπως θα έπρεπε να έχουμε μελετήσει τί θέλει ο πάροχος της άδειας ώστε να φοβόμαστε αυτούς που πρέπει;

Ή μήπως ο μπαμπούλας Τουρκία είναι χρήσιμος για να κοιμούνται οι πολλοί και να ηρεμούν οι άτακτοι;. Εντάξει, μέρα τη μέρα το στρίφωμα ξηλώνεται, κατεβαίνουμε σήμερα ένα σκαλί, αύριο ένα ακόμα, “ο εξευτελισμός σου να είναι τέλειος”, τραγουδούσε ο Μίκης, αλλά δεν είναι απαραίτητοι οι συνταγματάρχες για την τελειότητα, μπορούμε να την κατακτήσουμε “όλοι μαζί” και επί Δημοκρατίας. Κι αυτό κάνουμε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι