ΣΧΟΛΙΟ

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Στέφανος – Το TikTok Αχτσιόγλου με τον γιο της

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Στέφανος – Το TikTok της Αχτσιόγλου με τον γιο της, Σπύρος Γκουτζάνης

«Γεια σας είμαι η Έφη Αχτσιόγλου και αυτό είναι το πρώτο μου TikTok», έτσι επιγράφεται το πρώτο βίντεο στο TikTok που ανάρτησε η Έφη Αχσιόγλου και μοίρασε στα ΜΜΕ η Νέα Αριστερά.

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσιάζει πως ξεκινά τη μέρα της από την προετοιμασία του γιου της για τον παιδικό σταθμό και πώς συνεχίζει στα δικαστήρια – αφού είναι δικηγόρος – και μετά στα γραφεία στη Βουλή της Νέας Αριστεράς. Κάπως έτσι η Νέα Αριστερά προσχωρεί στη νέα μορφή επικοινωνίας που εισήγαγε ο Στέφανος Κασσελάκης, με το περιβόητο πια βίντεο με το οποίο αυτοσυστήθηκε στο ευρύτερο κοινό της Αριστεράς λέγοντας «γεια σας είμαι ο Στέφανος και έχω κάτι να σας πω».

Προφανώς η Νέα Αριστερά θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει πολιτική και να απευθυνθεί στις νέες γενιές ψηφοφόρων, εάν δεν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο φαίνεται ότι προσχωρεί και στην αντίληψη ότι δεν μπορεί να περιορίζεται στην σκληρή πολιτική, αλλά θα πρέπει να προβάλλει τα προσωπικά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών και στιγμιότυπα από την ιδιωτική τους ζωή. Προκύπτει επίσης ότι η Νέα Αριστερά επιλέγει να κάνει πρωταγωνίστρια στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές την Έφη Αχτσιόγλου, το πρόσωπο που στάθηκε στην εσωκομματική εκλογή απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

@effieachtsioglou Γεια σας! Είμαι η Έφη Αχτσιόγλου, κι αυτό είναι το πρώτο μου TikTok! Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα. ♬ πρωτότυπος ήχος – effieachtsioglou

Μεταπολιτική και Αχτσιόγλου

Η μόνη αντίφαση είναι με την θεωρητική τοποθέτηση ότι “ο Κασσελάκης με το να κάνει τον εαυτό του πρωταγωνιστή και να εστιάζει στα προσωπικά του χαρακτηριστικά κάνει ‘μεταπολιτική’ τύπου Τραμπ”. Έχει ενδιαφέρον τι θα λέει τώρα η παλιά φρουρά, όπως πχ ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αριστείδης Μπαλτάς που είχαν σηκώσει το λάβαρο κατά του «τραμπιστή Στέφανου Κασσελάκη».

Εκτός εάν η νέα μορφή “απεύθυνσης” στη κοινωνία υποκρύπτει ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της Νέας Αριστεράς. Ή απλώς ότι η νέα γενιά των σαραντάρηδων που αποχώρησαν στο δεύτερο κύμα και συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς αποφάσισε να μην αυτοκτονήσει στον βωμό της “αριστερής καθαρότητας¨.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι