ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιστρέφει στον “αέρα” του BBC ο Γκάρι Λίνεκερ

Επιστρέφει στον "αέρα" του BBC ο Γκάρι Λίνεκερ,

Το BBC ανακοίνωσε ότι ο Γκάρι Λίνεκερ επιστρέφει στα καθήκοντα του παρουσιαστή, καθώς προσπαθεί να δώσει τέλος στην κλιμακούμενη διαμάχη που ανέκυψε σχετικά με την αμεροληψία του, μετά την απομάκρυνση του παρουσιαστή. Ο γενικός διευθυντής Τίμ Ντέιβι ανακοίνωσε ότι ο αθλητικός παρουσιαστής συμφώνησε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μέχρι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των κανόνων, για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα η εταιρεία θα προβεί σε επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο οι παρουσιαστές μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απομάκρυνσή του από τον αέρα επειδή επέκρινε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο Λίνεκερ δήλωσε περιχαρής για την επιστροφή του στην εκπομπή «μετά από αυτές τις σουρεαλιστικές λίγες μέρες» όπως είπε και εκθείασε την «συγκινητική δημόσια συμπαράσταση» που είχε, αναφορικά με τις απόψεις που εξέφρασε για τους πρόσφυγες.

Στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο

Το βρετανικό Κοινοβούλιο θα αρχίσει σήμερα τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση Σούνακ παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο κατά της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο προβλέπει να απαγορεύεται σε όσους φτάνουν μέσω της Μάγχης να ζητούν άσυλο στη Βρετανία, κάτι που βρίσκεται στα όρια του διεθνούς δικαίου, με τον ΟΗΕ και πολλές διεθνείς οργανώσεις να εκφράζουν ανησυχίες για τον προτεινόμενο νόμο.

Παράλληλα η Βρετανία πέρασε ένα Σαββατοκύριακο με αντικείμενο συζήτησης την απόφαση του BBC να παγώσει τη συνεργασία του με τον πρώην ποδοσφαιριστή και επί δεκαετίες παρουσιαστή Γκάρι Λίνεκερ, για σχόλια κατά του νομοσχεδίου. Η υπόθεση απέκτησε πολιτικές διαστάσεις και δημιούργησε μια μίνι κρίση για τον βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο Λίνεκερ, πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και τα τελευταία 20 χρόνια παρουσιαστής της διάσημης ποδοσφαιρικής εκπομπής, Match Of The Day, τέθηκε εκτός αέρα, έπειτα από κριτική που άσκησε στη μεταναστευτική πολιτική των Τόρις. Ο 62χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, στα μικρόφωνα και στις οθόνες από το 1999 και ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC, τιμωρήθηκε από τον βρετανικό φορέα για αναρτήσεις του στο twitter και για αναδημοσιεύσεις tweets, επικριτικών κατά του νομοσχέδιου. Σε μια από τις αναρτήσεις, γίνονταν λόγος για «βάρβαρη πολιτική απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους, και μια ρητορική που παραπέμπει στη ρητορική που χρησιμοποιούσαν πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930».

Ο Alastair Campbell, παρουσιαστής podcast πολιτικής και κάποτε διευθυντής επικοινωνίας του Tony Blair, μίλησε στο BBC για την επιστροφή του Lineker ως οικοδεσπότη του Match of the Day. Το podcast του Κάμπελ παράγεται από την Goalhanger Podcasts, μια εταιρεία που ανήκει στον Λίνεκερ. Ο Κάμπελ δήλωσε ότι είναι «πολύ καλό νέο η πλήρης και απόλυτη δικαίωση του Γκάρι Λίνεκερ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι