Έρευνα ECLJ: Πώς ο Σόρος υπαγορεύει αποφάσεις στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Έρευνα ECLJ: Πώς ο Σόρος υπαγορεύει αποφάσεις στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Γεωργίου

Είναι γεγονός ότι οι 22 στους 100 δικαστές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι πρώην υπάλληλοι ή επικεφαλής ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που δραστηριοποιούνται σήμερα στο σημαντικότερο δικαστήριο της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δικαίου και Δικαιοσύνης (European Centre for Law and Justice) που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Μπροστάρης και σημαντικός χρηματοδότης είναι το δίκτυο ΜΚΟ που έχει στήσει ο Τζορτζ Σόρος. Το διάστημα 2009-2019, 18 δικαστές εξ αυτών εκδίκασαν υποθέσεις που ενέπλεκαν ΜΚΟ με τις οποίες διασυνδέονταν οι ίδιοι στο παρελθόν. Πρόκειται για μια αποκαλυπτική έρευνα της σήψης ενός θεσμού που έχει στήσει επανειλημμένα την Ελλάδα στον “τοίχο” αναφορικά με στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στο γεγονός και μόνο ότι οι εν λόγω δικαστικοί λειτουργοί υπήρξαν υπάλληλοι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν από τον Σόρος. Όλοι από κάπου ξεκινάνε και έχουν την πορεία τους. Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να σκοτεινιάζουν, δημιουργώντας μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, από τη στιγμή που οι δικαστές εκδικάζουν υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι χθεσινοί τους εργοδότες.

Σύμφωνα με την έκθεση, σε περίπου 88 υποθέσεις που ήρθαν ενώπιον των δικαστών, στους διαδίκους ήταν ΜΚΟ στις οποίες εργάζονταν παλαιότερα οι ίδιοι δικαστές! Οι τελευταίοι, μάλιστα, απέφυγαν να δηλώσουν “σύγκρουση συμφερόντων”, ή να αποσυρθούν από τις ακροάσεις όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την έκθεση.

Το 2018, ήρθε υπόθεση στο δικαστήριο από 10 ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τη ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος Open Society Foundation, με την οποία όμως διασυνδέονταν και οι 17 δικαστές που άκουσαν την υπόθεση! Αν δεν είναι αυτό σύγκρουση συμφερόντων τι είναι; Άραγε πόσο μπορεί ένα κράτος να εμπιστευτεί ένα τέτοιο δικαστήριο; «Η κατάσταση αυτή είναι σοβαρή και θέτει υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία του Δικαστηρίου και την αμεροληψία των δικαστών. Αυτές οι συγκρούσεις συμφερόντων πρέπει να διορθωθούν αμέσως» αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης.

Είναι γεγονός ότι το Open Society έχει διεισδύσει για τα καλά στην ελληνική κοινωνία διοχετεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια σε ιδρύματα, οργανώσεις και φορείς. Οι εν λόγω οργανώσεις στην Ελλάδα, που προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από έναν φορέα που συντηρεί ένα σύστημα διαφθοράς, έχοντας τις σημαντικότερες απολήξεις του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Το 31% των αποφάσεων στου Δικαστηρίου σχετικά με την Ελλάδα το διάστημα 2017-2019 ήταν καταδικαστικό για τη χώρα. Άραγε οι δικαστές που καταδίκασαν την Ελλάδα είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος, οι οποίες προωθούν και διευκολύνουν ανοικτά τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα;

Δίχως δικαστική εμπειρία

Όπως σημειώνει ο δρ. του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης John Laughland: «Η άρνηση των δικαστών να αποσυρθούν είναι μια επαίσχυντη επαγγελματική αποτυχία που δείχνει ότι το ανώτατο όργανο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρώπης δεν είναι στην πραγματικότητα ανεξάρτητο, αλλά αντίθετα αποτελεί μέρος μιας πραγματικής “βιομηχανίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων” – μια πυραμίδα χρημάτων και ένα σφιχτό δίκτυο επαγγελματικών σχέσεων, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Σόρος με τα δισεκατομμύρια του. Οι ΜΚΟ υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την “κοινωνία των πολιτών” ανεξάρτητη από τα κράτη. Στην πραγματικότητα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός από αυτές είναι η δημιουργία φορέων χωρίς δημοκρατική νομιμότητα, όπως το Open Society Foundation».

Μια επίσης σκανδαλώδη εξέλιξη είναι ότι από το 2012, οι ΜΚΟ μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία διορισμού δικαστών! Το να έχει κανείς δικαστική εμπειρία δεν αποτελεί προαπαιτούμενο. Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 51 στους 100 δικαστές δεν υπήρξαν δικαστές στο παρελθόν, αλλά “ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, έναν τομέα που έχει καταστήσει βιομηχανία ο Τζορτζ Σόρος ειδικά στα Βαλκάνια και φυσικά στην Ελλάδα.

Στην έκθεσή του, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης προτείνει να γίνεται οπωσδήποτε πιο προσεκτική επιλογή προσώπων για το πόστο του δικαστή και φυσικά να αποφεύγονται οι στελεχώσεις θέσεων από πρώην ακτιβιστές ή επικεφαλής εκστρατειών. Η υπόθεση θα έρθει και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Σόρος και ο Έβρος

Η προκλητική διαπλοκή των οργανώσεων του Τζορτζ Σόρος με δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι η μία μόνο όψη της δράσης τους. Κατά βάση προωθούν με κάθε τρόπο τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Η Ελλάδα είναι θύμα της δράσης τους, ειδικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές πηγές, μάλιστα, ο ίδιος ο Τζορτζ Σόρος και οι ΜΚΟ που συνδέονται και χρηματοδοτούνται μ’ αυτόν έχουν εκλάβει κατά μία έννοια σαν δική τους ήττα την επιτυχή ελληνική άμυνα στην προ καιρού τουρκική υβριδική επίθεση με “όπλο” μετανάστες στον Έβρο. Γι’ αυτό και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να στραφούν με όποιον τρόπο εναντίον της Ελλάδας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx