ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί αποχώρησε και η Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 – Τι λέει ο Βαρουφάκης

Γιατί αποχώρησε και η Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 – Τι λέει ο Βαρουφάκης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Και η Φωτεινή Μπακαδήμα ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ 25 . Πάντως ο επικεφαλής του Κόμματος Γιάννης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την νέα αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα έκανε λόγο για πιέσεις εκ μέρους της ολιγαρχίας. 

Η κ. Μπακαδήμα έστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι Επιστολή με την οποία δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται .  Να σημειωθεί εδώ πως είναι η τρίτη “έξοδος” από το ΜέΡΑ 25, καθώς πέρυσι τον Ιούλιο είχε ανεξαρτητοποιηθεί η  Κωνσταντίνα Αδάμου και φέτος η Αγγελική Αδαμοπούλου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα διαλύεται εφόσον θα έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές. Κατόπιν της επιστολής παραίτησης της κ. Μπακαδήμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, έφτασε επιστολή του γραμματέα του ΜέΡΑ25, με την οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης γνωστοποιεί ότι η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα τίθεται εκτός Κ.Ο..

Σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι  «την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλευτής Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα, ερωτηθείς για το όλο θέμα επεσήμανε: «Κατανοώ ότι, τώρα που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας».

Την ανεξαρτητοποίηση της Φωτεινής Μπακαδήμα σχολίασε και ο πρώην υπεύθυνος για θέματα Τύπου του ΜέΡΑ25, Νίκος Καραμπάσης ο οποίος είχε αποχωρήσει τον Απρίλιο του 2021 από το κόμμα. Στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πριν από λίγο έμαθα οτι και η Φωτεινή Μπακαδήμα αποχώρησε από το ΜεΡΑ25 των Γιάννη Βαρουφάκη-Κώστα Μπιτσάνη (και ανεξαρτητοποιήθηκε). Θα επανέλθω – αναλυτικότερα όταν δω και την επιστολή της- γιατί «για να φύγει ΚΑΙ η Φωτεινή» πλέον η τοξικότητα «εκεί» χτύπησε «βαθύ κόκκινο». Φωτεινή κουράγιο, έχεις όλα τα προσόντα να πας μπροστά και δυνατά…(μετά την Κωνσταντίνα, την Αγγελική και η Φωτεινή…)».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι