ΣΧΟΛΙΟ

Η Ασημακοπούλου και τα… ψιλά γράμματα των προσωπικών δεδομένων

Η Ασημακοπούλου και τα... ψιλά γράμματα των προσωπικών δεδομένων, Αθανάσιος Κωτσόπουλος

Τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα με βαθιά θλίψη το θέμα της, όπως φαίνεται παράνομης, χρήσης χιλιάδων προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων πολιτών της Διασποράς από την κυρία Ασημακοπούλου, τα οποία της προωθήθηκαν μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, με ενδιάμεσο τον πρώην πλέον Γενικό Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κύριο Θεοδωρόπουλο.

Από τη μια το υπουργείο Εσωτερικών δεν διασφάλισε την προστασία των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων πολιτών και από την άλλη ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας της ΝΔ, ο οποίος εκ της θέσεως του είχε ως αποστολή την προώθηση και υποστήριξή θεμάτων των αποδήμων, ήταν, όπως μας ενημέρωσε εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο ίδιος ο κομιστής των υπεξαιρεθέντων προσωπικών δεδομένων προς την κυρία Ασημακοπούλου.

Κόμμα και κράτος σε αγαστή συνεργασία ως ένα! Η κυβερνητική εξουσία, ταυτισμένη με το κόμμα. Το “επιτελικό κράτος” σε μια ευθυγράμμιση με το κόμμα της ΝΔ με στόχο τι άλλο, τα “ψηφαλάκια” των αποδήμων. Μπροστά στον στόχο, θεματάκια όπως απόρρητο και προσωπικά δεδομένα υποχωρούν! Στο 2024 μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι τα προσωπικά μας δεδομένα δεν θα κυκλοφορούν μέσω του ίδιου του υπουργείου Εσωτερικών σε κομματικά γραφεία.

Η δε κυρία Ασημακοπούλου, σε συνέντευξη της πριν 14 μέρες στο Action24, έλεγε αυτολεξεί: «Πως να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;», «Τα στοιχεία αυτά δεν είναι από το υπουργείο Εσωτερικών», «Τα Email αυτά έχουν συλλεχθεί από το γραφείο μου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μου τα τελευταία πέντε χρόνια»…

Μετά την “οικειοθελή” της παραίτηση από την νέα της υποψηφιότητα ως ευρωβουλεύτρια εχθές και μετά τα όσα είπε εχθές ο κυβερνητικός αναφορικά με το απίστευτο χρονικό της υπόθεσης, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθεί η κυρία Ασημακοπούλου εάν τα όσα είχε πει στην ως άνω συνέντευξη συνεχίζουν να ισχύουν. Φυσικά το ερώτημα αυτό είναι ρητορικό…

Η κυβέρνηση εδώ και καιρό δίνει την εικόνα του άτρωτου αλαζόνα ηγεμόνα. Νομοθετεί σε σειρά θεμάτων, αγνοώντας την “τυραννική πλειοψηφία”, όπως είπε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός. Η έκφραση “τυραννική πλειοψηφία” είναι κατά την άποψη του υπογράφοντα η αδίστακτη αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και και στη Δύση γενικότερα. Η άποψη της πλειοψηφίας, αν διαφωνεί με την ατζέντα της εκάστοτε κυβερνήσεως, είναι «τυραννική» και ως τέτοια αγνοείται. Μια τέτοια παραδοχή ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και οδηγεί μαθηματικά σε ενίσχυση των άκρων και πολιτική ανωμαλία. Αν η πλειοψηφία θεωρείται “τυραννική” τότε υπάρχει θέμα δημοκρατίας σοβαρό που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Ασημακοπούλου και έλλειψη αντιπολίτευσης… 

Επανερχόμενοι στο θέμα Ασημακοπούλου η κυβέρνηση απέπεμψε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και των Γενικό Γραμματέα Αποδήμων του κόμματος. Δεν είχε άλλη επιλογή. Όμως τα ερωτήματα είναι ακόμα περισσότερα. Ποια προσωπικά δεδομένα μας από το υπουργείο Εσωτερικών έχει ακόμα το κόμμα της ΝΔ; Μπορεί κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει ταύτιση κόμματος και υπουργείων; Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο σε μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης θα αποτελούσε λόγο σοβαρών πολιτικών συνεπειών, τόσο για την αρμόδια υπουργό, όσο και για την κυβέρνηση. Στην Ελλάδα η ζωή απλά συνεχίζεται…

Αυτό το οποίο καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη είναι η έλλειψη εναλλακτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν είναι σε καλύτερη θέση. Ένα κεντρικό του στέλεχος έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, ως υπουργός. Παρόλα αυτά παραμένει ενεργός ως πολιτικό στέλεχος και η νέα ηγεσία τον εμπιστεύεται, όπως φαίνεται. Η δε νέα ηγεσία ακόμα κινείται σε επίπεδο lifestyle. Το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει και αναζητεί αφήγημα. Η χώρα, παρόλα όσα τα κεντρικά μέσα προσπαθούν συχνά να υποστηρίξουν, πάσχει πολυεπίπεδα. Ζούμε μια βουβή πολιτικά περίοδο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Είναι καιρός η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η εικονική πραγματικότητα κάποια στιγμή τελειώνει και εμφανίζεται η ζώσα πραγματικότητα. Όσο υποτιμάει τους πολίτες της, αδυνατώντας να διασφαλίσει έστω το ελάχιστο, όπως είναι η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, μόνο απογοήτευση δημιουργεί. Και η αντιπολίτευση πρέπει να καταλάβει ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη από μια σοβαρή εναλλακτική και όχι από ιλουστρασιόν εικόνες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι