Η ΕΛΑΣ ζητά την διαγραφή στελέχους του ΠΑΣΟΚ (video) – «Πήγε να με χτυπήσει, με είπε σκουπίδι»
08/10/2026
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με σοβαρότατες καταγγελίες για εκφοβισμό, εξύβριση, ακόμα και για απειλές για χειροδικία, ξέσπασε ανάμεσα στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), Άννα Παπαδοπούλου, και τον γραμματέα αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, πρώην βουλευτή.
Αφορμή ήταν η ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, αλλά και όσα, σύμφωνα με την Άννα Παπαδόπούλου, εκτυλίχθηκαν εκτός τηλεοπτικού αέρα. Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), καταγγέλλει ότι δέχθηκε απρόκλητη προσωπική επίθεση από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος την αποκάλεσε «σκουπίδι» και κινήθηκε δύο φορές απειλητικά προς το μέρος της. Με δημόσια παρέμβασή της ζητά από τη Χαριλάου Τρικούπη να προχωρήσει στη διαγραφή του, θέτοντας ευθέως ζήτημα πολιτικής και ηθικής ευθύνης της ηγεσίας του κόμματος.
Το επεισόδιο σημειώθηκε στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” του ART TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Βαθιώτη, όταν η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση για την πολιτική διαδρομή της κ. Παπαδοπούλου και την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Ο Κωνσταντόπουλος αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική της συνέπεια, εξαπολύοντας προσωπικές αιχμές. «Την προοδευτική παράταξη δεν την έχετε τιμήσει. Αλλάζετε θέση αναλόγως πού βρίσκεστε. Δεν έχετε ούτε θέση, ούτε άποψη, ούτε πρόγραμμα», ανέφερε, ανεβάζοντας τους τόνους.
«Φύγατε εν μια νυκτί, τη μία μέρα λέγατε άλλα και την άλλη άλλα», συνέχισε, ενώ επέμεινε ότι «εγώ ζητάω να πέσουν οι μάσκες». Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε όταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στον παρουσιαστή της εκπομπής, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων που έχουν αλλάξει κομματική στέγη. «Μη μου φέρνετε στελέχη που τη μία μέρα είναι στο ΠΑΣΟΚ, την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους θέλω τέτοιους συνομιλητές. Είναι όλοι κατάπτυστοι», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την ενόχληση του παρουσιαστή.
«Δύο φορές τον ρώτησα αν σκοπεύει να με χτυπήσει»
Η σοβαρότερη καταγγελία της κ. Παπαδοπούλου αφορά, ωστόσο, όσα φέρεται να συνέβησαν στο διάλειμμα της εκπομπής, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Σε δημόσια ανάρτησή της, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ περιγράφει μια κατάσταση έντονης λεκτικής αντιπαράθεσης, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, εξελίχθηκε σε εκφοβιστική συμπεριφορά.
«Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο κ. Κωνσταντόπουλος επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο προσωπικών επιθέσεων εναντίον μου, με αφορμή την πολιτική μου επιλογή να αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ. Όσα ακολούθησαν, όμως, στο διάλειμμα της εκπομπής, ξεπέρασαν κάθε όριο», αναφέρει. Και συνεχίζει με μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία: «Εκτός τηλεοπτικού αέρα, με αποκάλεσε “σκουπίδι” και κινήθηκε δύο φορές απειλητικά προς το μέρος μου. Δύο φορές αναγκάστηκα να τον ρωτήσω αν σκοπεύει να με χτυπήσει».
Η ίδια υποστηρίζει ότι η ένταση της προκάλεσε μεγάλη ταραχή, ενώ αναφέρεται και στην παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Κτιστάκη, ο οποίος, όπως σημειώνει, ήταν παρών στο περιστατικό. «Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κτιστάκη, ο οποίος ήταν παρών και προσπάθησε να με ηρεμήσει, καθώς τα χέρια μου έτρεμαν από την ταραχή», επισημαίνει.
Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο Κωνσταντόπουλος επέστρεψε λίγο αργότερα και της ζήτησε συγγνώμη, την οποία, ωστόσο, η ίδια αρνείται να αποδεχθεί. «Δεν αποδέχομαι τη συγγνώμη του. Αναρωτιέμαι αν θα συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε έναν άνδρα πολιτικό αντίπαλο», τονίζει, δίνοντας και διάσταση έμφυλης συμπεριφοράς στο περιστατικό.
Ζητά τη διαγραφή του
Με την καταγγελία της, η Άννα Παπαδοπούλου μεταφέρει πλέον την αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από την ηγεσία του να τοποθετηθεί δημόσια και να προχωρήσει στη διαγραφή του Κωνσταντόπουλου. «Ζητώ δημόσια από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη διαγραφή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου», αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι διατυπώνει το αίτημα «ως προοδευτικός πολίτης και ως γυναίκα που χθες το βράδυ δέχθηκε μια απολύτως απρόκλητη, εξυβριστική και εκφοβιστική επίθεση».
Η ίδια απορρίπτει το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστεί το περιστατικό ως μια απλή στιγμή έντασης στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, συνδέοντας την καταγγελία της με το ευρύτερο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. «Σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών αποτελεί οδυνηρή καθημερινότητα, η εξύβριση και ο εκφοβισμός δεν μπορούν να βαφτίζονται “κακιά στιγμή” ή πολιτική αντιπαράθεση», υπογραμμίζει.
Κλιμακώνοντας την κριτική της, απευθύνει σαφές μήνυμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη: «Το αυγό του φιδιού δεν μπορεί να το εκκολάπτει μια δημοκρατική και προοδευτική παράταξη». Κλείνοντας την παρέμβασή της, καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις καταγγελίες, θέτοντας το ερώτημα: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει καθαρή θέση. Είναι υπέρ ή κατά της βίας;».
Κωνσταντόπουλος: «Λάθος μου»
Με δική του δήλωση, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος παραδέχθηκε ότι η τηλεοπτική αντιπαράθεση διεξήχθη σε οξείς τόνους, τους οποίους χαρακτήρισε λάθος. «Με την κα Παπαδοπούλου αντιπαρατέθηκα πολιτικά σε οξείς τόνους, τους οποίους αναγνωρίζω ως λάθος μου», ανέφερε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι της ζήτησε προσωπικά συγγνώμη στο τέλος της εκπομπής.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι η Άννα Παπαδοπούλου ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε πρώτη απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ενώ κατηγόρησε την ΕΛΑΣ ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά το περιστατικό. «Δεν θα επιτρέψω όμως την εργαλειοποίηση ενός συμβάντος για να βγει το κόμμα ΕΛΑΣ από τα πολιτικά του αδιέξοδα», σημείωσε.





