Η Γκάμπαρτ κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα για συνωμοσία με fake αναφορές περί Ρωσίας
19/07/2025
«Η κυβέρνηση Ομπάμα κατασκεύασε πληροφορίες για να δημιουργήσει το αφήγημα ότι η Ρωσία επιχειρούσε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016. Στόχος των Δημοκρατικών ήταν να αμφισβητήσουν τη νίκη του Τραμπ, παρά τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών περί του αντιθέτου», σύμφωνα με το Fox News Digital.
Χθες η Τούλσι Γκάμπαρτ, πρώην στρατιωτικός και νυν διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (στην οποία υπάγεται και η CIA) αποχαρακτήρισε έγγραφα που αποκαλύπτουν “συντριπτικά στοιχεία” τα οποία μαρτυρούν πως μόλις ο Τραμπ νίκησε στις εκλογές του 2016 τη Χίλαρι Κλίντον, ο τότε πρόεδρος Ομπάμα και η ομάδα που είχε σε τομείς εθνικής ασφαλείας, έθεσαν από κοινού τις βάσεις γι’ αυτό που θα εξελισσόταν σε μια πολυετή έρευνα για τη φερόμενη συμπαιγνία Tραμπ-Ρωσίας. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν τώρα ότι “έβγαλαν αποσπάσματα για να αποπροσανατολίσουν την έρευνα για σχέσεις του Τραμπ με τον Επστάιν”. Ο Τραμπ εν τω μεταξύ μήνυσε τα Μέσα που «δημοσίευσαν ψευδή στοιχεία», όπως αναφέρει, «για υποτιθέμενα σημειώματά του προς τον Επστάιν».
Τα έγγραφα δείχνουν ότι κατά τους μήνες που προηγήθηκαν των εκλογών του Νοεμβρίου του 2016, οι μυστικές υπηρεσίες έκριναν πως «πιθανότατα η Ρωσία δεν προσπαθούσε να επηρεάσει τις εκλογές χρησιμοποιώντας μέσα στον κυβερνοχώρο” και πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη για συνεννόηση του Τραμπ με ρωσικές υπηρεσίες. Σε μία περίπτωση, στις 7 Δεκεμβρίου 2016, εβδομάδες μετά τις εκλογές, ο τότε διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ δήλωνε: «Οι ξένοι αντίπαλοι δεν χρησιμοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις σε εκλογικές υποδομές για να αλλάξουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ».
Το Fox News Digital έλαβε ένα αποχαρακτηρισμένο αντίγραφο της Εσωτερικής Ασφάλειας, με αναφορές από τη CIA, την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας, το FBI, την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλες πηγές, που απευθυνόταν στον Ομπάμα, με ημερομηνία 8/12/2016. “Εκτιμούμε ότι οι Ρώσοι και οι εγκληματικοί παράγοντες δεν επηρέασαν τα πρόσφατα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, διεξάγοντας κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο εναντίον εκλογικών υποδομών. Οι ρωσικοί παράγοντες που συνδέονται με την κυβέρνηση πιθανότατα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πάρουν καταλόγους ψηφοφόρων του Ιλινόις.
Είναι εξαιρετικά απίθανο η προσπάθεια να είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή του επίσημου αποτελέσματος της ψηφοφορίας οιασδήποτε Πολιτείας», ανέφερε η περίληψη της έκθεσης σύμφωνα με το FOX. «Η εγκληματική δραστηριότητα απέτυχε επίσης να φτάσει στην κλίμακα και την πολυπλοκότητα που είναι απαραίτητη για να αλλάξουν τα εκλογικά αποτελέσματα», ανέφερε η έκθεση. Οι κυβερνοεπιθέσεις είχαν πιθανότατα στόχο να προκαλέσουν ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και των υποψηφίων».
Την επόμενη ημέρα, 9 Δεκεμβρίου 2016, έγινε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ο Κλάπερ, ο τότε διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, η τότε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σούζαν Ράις, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, η τότε γενική εισαγγελέας Λορέτα Λιντς και ο τότε αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν περί ανάμιξης της Ρωσίας.
Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο συνεδριάσεων, που περιήλθε στην κατοχή του Fox News Digital, αποκάλυψε ότι «συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κυρώσεις ορισμένων μελών της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ως απάντηση στη δραστηριότητά τους στον κυβερνοχώρο, επειδή επιχείρησαν να επηρεάσουν ή να παρέμβουν στις εκλογές των ΗΠΑ». Μετά τη συνάντηση –σύμφωνα με το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών– ο βοηθός του Κλάπερ έστειλε email στους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και τους ανέθετε να αξιολογήσουν εκ νέου τα «εργαλεία που χρησιμοποίησε η Μόσχα και ενέργειες που έλαβε για να επηρεάσει τις εκλογές του 2016».
Αργότερα, αξιωματούχοι του Ομπάμα σύμφωνα με το FOX «έκαναν ψευδείς δηλώσεις σε ΜΜΕ», υποστηρίζοντας ότι «η Ρωσία έχει επιχειρήσει μέσω κυβερνοεπίθεσης να παρέμβει έμμεσα στο αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης». Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2017, ήταν έτοιμη η νέα αξιολόγηση των Υπηρεσιών Πληροφοριών που «αντέκρουε άμεσα τις εκτιμήσεις της που έγιναν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι μηνών»! Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στο Fox News Digital ότι «η Υπηρεσία Πληροφοριών πολιτικοποιήθηκε, διότι πλέον υποβάθμιζε τις πληροφορίες από πριν και μετά τις εκλογές, δηλαδή τις πληροφορίες που έδειχναν ότι η Ρωσία δεν είχε ούτε την πρόθεση ούτε την ικανότητα να χακάρει τις εκλογές του 2016».
Αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η ομάδα αυτή εξαπάτησε τον αμερικανικό λαό, διότι υπήρχαν στοιχεία ότι ξεκάθαρα ότι η Ρωσία δεν επηρέασε τις εκλογές και ότι απεναντίας χρησιμοποιήθηκαν μη αξιόπιστες πηγές για να πλασαριστεί η ιδέα ότι οι Ρώσοι αναμίχθηκαν. Στόχος ήταν να απονομιμοποιήσουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ. «Οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε σήμερα δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπήρξε μια προδοτική συνωμοσία το 2016 που διαπράχθηκε από αξιωματούχους στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησής μας», δήλωσε η Γκάμπαρντ στο Fox News Digital. «Στόχος τους ήταν να ανατρέψουν τη βούληση του αμερικανικού λαού και να θεσμοθετήσουν στην ουσία ένα πραξικόπημα».
Η Γκάμπαρντ είπε ότι η «τρανταχτή κατάχρηση εξουσίας και η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματός μας» από αξιωματούχους της εποχής Ομπάμα «απειλεί το ίδιο το θεμέλιο και την ακεραιότητα της δημοκρατίας μας και όχι μόνον το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, διότι δεν είναι κομματικό το ζήτημα… Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό είναι, κάθε άτομο που εμπλέκεται σε αυτή τη συνωμοσία πρέπει να διερευνηθεί και να διωχθεί στο μέγιστο βαθμό του νόμου, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί τίποτα τέτοιο», δήλωσε ο Γκάμπαρντ. «Από αυτό εξαρτάται η εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού στη δημοκρατία μας, και ως εκ τούτου το μέλλον του έθνους μας».
Το Fox News Digital επικοινώνησε με τον Ομπάμα, τον Κλάπερ, τον Κόμεϊ, τον Μπρέναν, τον Ράις, τον Λιντς και τον ΜακΚέιμπ για σχόλια και δεν έλαβε απάντηση.