ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η αντίσταση στα Μνημόνια – 36 ανέκδοτες ιστορικές φωτογραφίες

Η αντίσταση στα Μνημόνια – 36 ανέκδοτες ιστορικές φωτογραφίες, Νίκος Ζάππας

Έχουν περάσει χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στα Μνημόνια που επέφεραν ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία, κυρίως στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, οι Έλληνες πολίτες προσπάθησαν να αντισταθούν στις διαταγές της περιβόητης Τρόικα, τις οποίες υλοποιούσαν οι εγχώριες κυβερνήσεις. Το Σύνταγμα γέμιζε καθημερινά με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά, αλλά δυναμικά, για τις ζωές τους που καταστρέφονταν. Την ταραγμένη εκείνη περίοδο έχω αποτυπώσει σε 36 επιλεγμένες φωτογραφίες που είχα τραβήξει μέσα στην καρδιά των γεγονότων. Σήμερα, δημοσιεύω για πρώτη φορά στο SLpress.gr τις ανέκδοτες αυτές φωτογραφίες, που αποτυπώνουν μία ολόκληρη εποχή κοινωνικού αναβρασμού. Μπορεί ο ελληνικός λαός τελικώς να ηττήθηκε, αλλά τουλάχιστον πρόβαλε αντίσταση και στους δρόμους και στις εκλογές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι