ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η περί …Παιδείας κόντρα Φίλη-Κεραμέως

Η περί ...Παιδείας κόντρα Φίλη-Κεραμέως, slpress

Νέα επεισόδια προστέθηκαν σήμερα στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και την Νίκη Κεραμέως, με τη ΝΔ να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του. Ο ίδιος πάντως συνεχίζει να υπεραμύνεται των δηλώσεών του και να μην ανακαλεί, υποστηρίζοντας ότι οι αθλιότητες παραποιούν την πραγματικότητα.

Η συνέχεια αυτής της άγριας κόντρας δόθηκε στην Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Εκεί, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών οι βουλευτές της ΝΔ κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ως «χυδαία» την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης κατά της υπουργού Παιδείας στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η ίδια η υπουργός τον εγκάλεσε μάλιστα για έλλειψη ευθιξίας να ζητήσει συγγνώμη, ζητώντας παραλλήλως από τις γυναίκες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν καθαρή θέση.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επέμεινε, ωστόσο, στις θέσεις και τις απόψεις του, υποστηρίζοντας ότι όσα είπε αφορούσαν προσωπικά την κυρία Κεραμέως και όχι την οικογένειά της. Επιτέθηκε δε στη συνέχεια στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Φίλης είχε ασκήσει έντονη κριτική στην υπουργό Παιδείας για τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Με αφορμή μάλιστα τον αποκλεισμό αριστούχου από την αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, αναφερόμενος στην Νίκη Κεραμέως, είχε πει πως τα δύο παιδιά της θα μεγαλώσουν και θα μάθουν ότι, «όταν ήταν μικρά, η μητέρα τους κατέσφαξε 18.000 δεκαοκτάχρονους από τα πανεπιστήμια». Διευκρινίζοντας στη συνέχεια είχε προσθέσει ότι απέκτησε το δικαίωμα να μιλά για την οικογένεια της κυρίας Κεραμέως, επειδή «η ίδια σε συνέντευξή της είπε ότι τα παιδιά της πρώτα είπαν μπαμπά και Μητσοτάκη και μετά όλα τα άλλα». Αναφορά, την οποία η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «λυπηρό λαϊκισμό» και ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να την ανακαλέσει.

Πυρά κατά Φίλη στη Βουλή, αλλά…

Στην αντιπαράθεση προστέθηκαν όμως σήμερα και άλλα πρόσωπα, με την Φωτεινή Πιπιλή να ξαναφέρνει το θέμα και να χαρακτηρίζει «χυδαία, κακοποιητική και απολίτιστη τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Νίκου Φίλη». Η ίδια διευκρίνισε ότι αναφέρεται «συλλήβδην στον ΣΥΡΙΖΑ», γιατί δεν βρέθηκε κανείς, γυναίκα ή άνδρας, να εκφράσει δημόσια την απέχθειά του για την συμπεριφορά του απέναντι στην υπουργό. Θύμισε επίσης στη συνέχεια ότι «όταν χρυσαυγίτισσα βουλευτής επιτέθηκε με άθλιους χαρακτηρισμούς σε παιδί τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβησαν βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να αποκρούσουν την χυδαία αυτή επίθεση».

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση του Νίκου Φίλη, ο οποίος αφού είπε ότι η Φωτεινή Πιπιλή ήταν απούσα από την διαδικασία και δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε, ζήτησε να διαγραφούν από όσα ειπώθηκαν εναντίον του. Απείλησε μάλιστα ότι, αν δεν διαγραφούν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. «Τίποτα από όσα κατήγγειλε η κυρία Πιπιλή δεν συνέβη εδώ και δεν καταγγέλθηκαν ούτε από την υπουργό. Δεν υπήρξε επίθεση στα μέλη της οικογένειας της υπουργού αλλά στην ίδια προσωπικά. Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η προπαγάνδα» επέμεινε για να προσθέσει ότι «οι αθλιότητες παραποιούν την πραγματικότητα».

Η βουλευτής της ΝΔ ανταπάντησε πάντως ότι δεν ήταν απούσα και υποστήριξε ότι «το προεδρείο όρισε ποιοι θα είναι με φυσική παρουσία παρόντες», ενώ όλοι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις μέσω του διαδικτύου. Αυτή η νέα ένταση προκάλεσε νέα παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, η οποία μίλησε για «όλο και πιο ολισθηρό» δρόμο, επισημαίνοντας ότι ο Νίκος Φίλης δεν ζήτησε συγγνώμη ούτε σήμερα, αν και είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είχε αναφέρει.

Απευθύνθηκε μάλιστα στη συνέχεια στις παρούσες βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίες Τζούφη και Αναγνωστοπούλου, τις οποίες κάλεσε, αν έχουν ευθιξία, να πουν μία κουβέντα. Ο Νίκος Φίλης επέμεινε, ωστόσο, στις απόψεις του, σημειώνοντας ότι «η κυρία υπουργός υιοθετεί τις αθλιότητες» και ότι αναφέρθηκε στην κυρία Κεραμεώς και όχι στην οικογένειά της. Και κάπου εκεί έκλεισε για την ώρα η περί …Παιδείας κόντρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι