Και ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε παρόμοια για το Κατάρ…
12/12/2022Δεν είναι η πρώτη φορά που Αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου κατηγορούνται από ευρωπαϊκές αρχές για δωροδοκίες μελών της Ευρωβουλής κι όχι μόνον. Προκειμένου να επηρεάσουν αποφάσεις της Ευρωβουλής, όπως λ.χ. η ελεύθερη παροχή βίζας σε υπηκόoυς του Κατάρ και Κουβέιτ και η διάθεση πετρελαίου σε δίκτυα ευκαιρίας προς αποφυγήν κυρώσεων, άφθονο χρήμα ρέει στα θυλάκια των ευρωαρχόντων.
Στο παρελθόν υπήρξαν υποψίες δωροκοπίας από τον ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ ού μην αλλά κι από το χαλιφάτο της Αγκύρας, για την υποστήριξη επιδιώξεων των κρατών που βαρύνονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. στην κατεχομένη Κύπρο) για να άπαλλαγούν από τις καταγγελίες στη Ευρωβουλή, εντός ή κι εκτός αυτής (λομπίστες).
Η νέα “δωροξενίας γραφή” (μήνυσις κατά ξένου ότι παρανόμως απέκτησε δικαιώματα ιθαγενείας, δωροδοκώντας τους δικαστές και αποφεύγοντας την καταδίκη ήταν γνωστή από την αρχαία Αθήνα όπου χρησίμευε σε διώξεις πολιτικών αντιπάλων όπως του Δημοσθένους) εστράφη το Σαββατοκύριακο εναντίον τεσσάρων μόνον ατόμων, για τα οποία υπάρχει η υποψία χρηματισμού με μεγάλα ποσά για «να επηρεάσουν αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου». Μεταξύ αυτών και η Εύα Καϊλή αντιπρόεδρος του και ο πρώην ευρωβουλευτής Ιταλός Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.
Ουδέν άλλο πρόσωπο συνελήφθη από την πολυπληθή κουστωδία των αραβικών πρεσβειών στις Βρυξέλλες ούτε από γνωστούς λομπίστες που πολιορκούν συνήθως τους αδεκάστους ευρωβουλευτές και τους φορτώνουν με δώρα και παροχές για δηλώσεις των, όπως του κ. Μαργαρίτη Σχοινά «ότι το Κατάρ πέτυχε να αναμορφώσει την εργασιακή του νομοθεσία» που ευθύνετο στο παρελθόν για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας αχθοφόρων του Τρίτου Κόσμου κατά την προετοιμασία του ποδοσφαιρικού Παγκοσμίου Κυπέλου.
Μένει κανείς με την εντύπωση ότι μάλλον πρόκειται περί μονομερούς διώξεως δωροληπτών υπό των διωκτικών αρχών του Βελγίου κι όχι των δωροδόκων που εξωθούν σε παράβαση καθήκοντος τους φιλοδώρους ευρωβουλευτές. Εάν η υπόθεση δεν είναι προϊόν υπερβάλλοντος ζήλου των διωκτικών αρχών ή πικρίας των χαμένων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αγγλοσαξώνων, αναμένομε να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης και εις βάρος όσων καπηλεύθησαν τα προνόμια και τους παχυλούς μισθούς των αντιπροσώπων των ευρωπαϊκών λαών σε ένα Κοινοβούλιο που ελάχιστα επηρεάζει τις τύχες των. Η κρυψίνοια των διωκτικών αρχών και η πολύμηνος έρευνα των δεκαζομένων … “ευρωβολευτών” δεν πείθει ότι το καρκίνωμα της διαφθοράς θα εξαληφθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.