ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Βρήκαν τρόπο για την εκπροσώπηση στη Βουλή

ΚΙΝΑΛ: Βρήκαν τρόπο για την εκπροσώπηση στην Βουλή
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε καταμερισμό των αρμοδιοτήτων για την εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή συμφώνησαν τα μέλη της Κ.Ο μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Ταυτόχρονα, δύο από τους έξι υποψήφιους, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος πρότειναν τη διεξαγωγή τηλεοπτικών ντιμπέιτ ενόψει του προεκλογικού αγώνα.

Η Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε ότι τους ρόλους εκπροσώπησης θα μοιράζονται ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο  Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Συγκεκριμένα, ο Κεγκέρογλου παραμένει γραμματέας της Κ.Ο. έχοντας το δικαίωμα να την συγκαλεί και να διευθετεί όλα τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της.

Ενώ ο Σκανδαλίδης ως Α΄κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Κατρίνης ως Β΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα έχουν την ευθύνη της πολιτικής εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στην ολομέλεια και σε όλες τις συζητήσεις εντός του Κοινοβουλίου. Θα αναλάβουν, κατά σειρά ορισμού την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο  και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ. αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (Επερωτήσεις, Εξεταστικές, Πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κλπ.

Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν, η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

Επίσης, ο Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στην πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά δήλωσε ότι «όσοι μας βλέπουν, ως βολικό κυβερνητικό εταίρο, καλύτερα να το ξεχάσουν, γιατί το Κίνημα Αλλαγής έχει το DNA του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης και το ΠΑΣΟΚ δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τον ρόλο του δεύτερου, τον ρόλο του κομπάρσου».

Τηλεοπτικά ντιμπέιτ

Η ενότητα του ΚΙΝΑΛ για την εκπροσώπηση στη Βουλή κρίθηκε απαραίτητη και εφαρμόστηκε στην πράξη υπερκεράζοντας τις έντονες διαφωνίες που είχαν προκύψει. Παράλληλα, και οι έξι υποψήφιοι για την αρχηγία συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία εκφράζοντας τις θέσεις τους και κάνοντας προτάσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε με επιστολή του προς την αρμόδια Επιτροπή του κόμματος να διοργανωθούν δύο τηλεοπτικές συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους στον Α΄γύρο και μία για τους δύο που θα αναμετρηθούν στο Β΄γύρο, επισημαίνοντας ότι το ίδιο έγινε και στις εκλογές του 2017. Ο Παύλος Γερουλάνος από την πλευρά του κατέθεσε και αυτός τη δική του πρόταση για τηλεοπτική αντιπαράθεση των έξι υποψηφίων σε τέσσερα θεματικά ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν σε τέσσερις περιφερειακές πρωτεύουσες.

  Σε τι δεν απάντησε ο πρωθυπουργός

Οι έξι υποψήφιοι σεβόμενοι τους εκλογικούς κανονόνες εντείνουν την  προεκλογική τους προσπάθεια για να αναδείξουν το δικό τους στίγμα για το πως οραματίζονται το ΚΙΝΑΛ, με στόχο να το κάνου  κατανοητό και να διευρύνουν την εκλογική τους βάση ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι