ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητικότητα στη “δεξιά πολυκατοικία” – “Γκαρσονιέρα” και ο Μπογδάνος

Κινητικότητα στη "δεξιά πολυκατοικία" – "Γκαρσονιέρα" και ο Μπογδάνος, Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Την κίνησή του στον χώρο της ευρύτερης δεξιάς παράταξης ετοιμάζει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μπογδάνος. Οι σημαντικές εκλογικές διαρροές που καταγράφει η ΝΔ προς τα δεξιά της αφήνει περιθώριο να αναπτυχθούν πολιτικές κινήσεις και κόμματα με την ελπίδα να μπουν στην Βουλή στις επόμενες εκλογές. Το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτές θα γίνουν με την απλή αναλογική, που η ψήφος θα είναι πιο χαλαρή, καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο να εισέλθει στη Βουλή και δεύτερο κόμμα (εκτός της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου) δεξιότερα της ΝΔ.

Από ό,τι μας λένε, ο Κώστας Μπογδάνος θα ανακοινώσει την ίδρυση του πολιτικού φορέα του την επόμενη Τρίτη στις 5 Απριλίου και θα τον βαφτίσει “Εθνική Συμφωνία”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ιδεολογικό στίγμα του θα  είναι ο “φιλελεύθερος συντηρητισμός”. Σκέτη αντίφαση εν τοις όροις, αλλά ο Μπογδάνος που κατά καιρούς προβάλει τις φιλοσοφικές του σπουδές έχει την τάση να κάνει τα δικά του με τις έννοιες.

Στην παρουσίαση έχουν κληθεί στελέχη από όλες τις τάσεις της Δεξιάς, μεταξύ των οποίων καραμανλικοί και σαμαρικοί. Ο Κώστας Μπογδάνος είναι σε συνεννόηση με τους Φαήλο Κρανιδιώτη και Θάνο Τζήμερο που έχουν το δικό τους κόμμα, με την προοπτική της ενοποίησης. Εάν τα βρουν, για το ποιος θα ηγηθεί τότε ο ενιαίος φορέας τους πιθανόν να αποκτήσει εκπροσώπηση στην Βουλή.

Βέβαια το θέμα είναι ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στη ΝΔ. Ο Κώστας Μπογδάνος έχει διαγραφεί, τον Φαήλο Κρανιδιώτη δεν θέλει ούτε να τον ακούει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Θάνος Τζήμερος είναι πιο κοντά. Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση, πάντως, είναι και ο Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των εκτός ΝΔ καραμανλικών. Όπως ο ίδιος, μάλιστα, λέει η παρουσία του δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη συνεργασία ή συμπόρευση. Ωστόσο, ενθαρρύνει κάθε κίνηση έκφρασης της Δεξιάς που κινείται εκτός της μητσοτακικής ΝΔ.

Αχ αυτά τα εμφύλια πάθη…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι