Κλίνατε προς το πουθενά - Όσα "κουφά" ακούσαμε στην επέτειο του "Όχι"

Πιζάνιας Πέτρος
2474
Κλίνατε προς το πουθενά - Όσα

Χάρη στην υπουργό παιδείας της ΝΔ, κάποια υφυπουργό, αλλά και την ΟΝΝΕΔ μάθαμε σε αυτή την επέτειο του "Όχι" πως η ελληνική σημαία κυμάτισε στην Ιβοζίμα με τον ιστό της υποβασταζόμενο από Αμερικανούς πεζοναύτες (ή μήπως Ελληνοαμερικανούς;), φωνάζοντας "αέρα" στα στρατεύματα του γνωστού λαϊκιστή Μουσολίνι, συμμάχου του άλλου λαϊκιστή Χίτλερ.

Ο τελευταίος ξεκίνησε τον πόλεμο ένα χρόνο αργότερα από ότι στην πραγματικότητα, μάλλον επειδή η υπουργός Νίκη Κεραμέως ξέχασε να κοιτάξει έστω την Βικιπαίδεια (για βιβλίο ιστορίας, έστω σχολικό, ας μην το συζητάμε). Σημειωτέον ότι οι Αμερικανοί "πεζοναύτες" της νεολαίας της ΝΔ, πολεμώντας τους λαϊκιστές της υπουργού Νίκης Κεραμέως, πραγματοποιούσαν κοινωνική προσφορά στο μέτωπο. Δεδομένου ότι είχαν πριν καταταγεί στον στρατό ως οπαδοί του εθελοντισμού, σύμφωνα με το πνεύμα μιας υφυπουργού, της οποίας δεν θυμάμαι το όνομα ούτε το πρόσωπο, αλλά είναι αδιάφορο ούτως ή άλλως.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτός γέμισε χαρές με αφορμή την επέτειο του "Όχι" αφ' ενός επειδή την εόρτασε στην Κίσσαμο Κρήτης, αφ' ετέρου επειδή άντλησε χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία όλων μας. Πρώτο συμπέρασμα που του έδωσε χαρά ήταν ότι πλέον το προνόμιο του σημαιοφόρου στο Δημοτικό επανήλθε στον άριστο μαθητή. Κατά την γνώμη του γράφοντος (ο οποίος δεν θυμάμαι να χάρηκε) η αξιοκρατία στην επιλογή σημαιοφόρου αναβαθμίζει ακαριαία το επίπεδο της εκπαίδευσης, όπου σε ποικίλες εξετάσεις εμφανίζονται υψηλά ποσοστά αποτυχίας, π.χ. στην φυσική και τα μαθηματικά κοντά στο 80%.

Ακολούθησαν πολλές δηλώσεις για την τήρηση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία κάτι που προκάλεσε τρανταχτά γέλια της κυβέρνησης εκείθεν του Αιγαίου, τα οποία ταρακούνησαν την εξέδρα των επισήμων, πλην αυτοί νόμισαν ότι κάποια καρέκλα έπεσε και κοίταξαν εναγωνίως μήπως ήταν η δική τους.

Η σεμνή τελετή έκλεισε με τον συνήθη ποταμό κοινοτοπιών, αδιαφορίας, κλισέ, ιστορικής αγραμματοσύνης, τον Αλέξη Τσίπρα να κυνηγάει τα φαντάσματα του φασισμού σήμερα για να δείξει αριστερός εξ αντιδιαστολής, εκτός από μία: κάποιος θύμισε ότι "Όχι" είπαμε για δεύτερη φορά τον Ιούλιο του 2015, αλλά ακόμη παραμένουμε άβουλοι προσκυνώντας το ναι σε όλα.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.