ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιο στέλεχος του διέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη

Ποιο στέλεχος διέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη

Στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, μέλους της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τη χυδαία δημόσια τοποθέτησή του στα social media για την υπόθεση Γεωργούλη. Προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τη νέα χυδαία ανάρτηση στελέχους της Κουμουνδούρου: «Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η σχετική ανακοίνωση μιλώντας για «οχετό».

Την ίδια στιγμή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διεξάγει έρευνα για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη. Σε σχετική ανακοίνωση, η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει πως η έρευνα γίνεται με αφορμή της δημοσιοποίησης των στοιχείων της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη, και συγκεκριμένα του ονόματος και των φωτογραφιών της.

«Με αφορμή τη συνεχή δημοσιοποίηση, από τις 17 Απριλίου 2023, σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του ονόματος, φωτογραφιών καθώς και άλλων προσωπικών δεδομένων υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε προβεί ενώπιον των αρμόδιων βελγικών αρχών σε καταγγελία για φερόμενη σε βάρος της τέλεση αξιόποινων πράξεων από ευρωβουλευτή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε, κατόπιν και της υποβολής σχετικής καταγγελίας, να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και της έκδοσης προσωρινών διαταγών περιορισμού της επεξεργασίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα η Αρχή καλεί τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της καταγγέλλουσας να επανεξετάσουν τη στάση τους. «Επιφυλασσόμενη να εξετάσει τη σχετική καταγγελία και συνολικά τα ζητήματα που ανακύπτουν, η Αρχή καλεί πρωτίστως τα μέσα ενημέρωσης που έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τα σχετικά προσωπικά δεδομένα να προβούν άμεσα σε επανεξέταση της νομιμότητάς των εν λόγω επεξεργασιών, σύμφωνα προς τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και να λάβουν οίκοθεν τα αναγκαία μέτρα ελέγχοντας κατά πόσον παρίσταται αναγκαία η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας ως φερομένου θύματος αξιόποινης πράξης για την άσκηση του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην πληροφόρηση και ενημέρωση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίθεση Λόβέρδου

Το ζήτημα έχει προκαλέσει την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο να επανέρχεται, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία στην υπόθεση, ενώ σημείωσε πως είναι γνωστό το πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ που διακίνησε τα στοιχεία της καταγγέλλουσας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι πριν γίνει γνωστό το όνομα του θύματος, δημοσιογράφοι του τηλεφωνούσαν και τον ρωτούσαν ποια ήταν η καταγγέλλουσα.

«Τους απαντούσα ότι και να το ήξερα δεν θα τους έλεγα. Θα χτυπούσαμε δυο φορές το θύμα; Και ξαφνικά διακινείται ένα όνομα και βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την διακίνηση του ονόματος. Το ξέρουμε το όνομα. Και πήρα να ρωτήσω και μου είπαν και το όνομα. Δεν είναι δικό μου θέμα το πω. Να το πει το κόμμα μου. Κάποιος το διακίνησε το όνομα», ανέφερε επισημαίνοντας πως πρόκειται για ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά, στην αποκάλυψη του ονόματος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ  προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης «το όνομα του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο και το tweet της έχει ανακαλυφθεί, αν και το διέγραψε, είναι Αρετή Αθανασίου». Η ανάρτηση της Αρετής Αθανασίου έγινε την περασμένη Δευτέρα στις 18:02 το απόγευμα. Αργότερα πάντως η ανάρτηση κατέβηκε από το twitter.

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter απάντησε η δημοσιογράφος Αρετή Αθανασίου στον υπουργό Ανάπτυξης. Όπως είπε δεν είναι πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την δημοσίευση του ονόματος της καταγγέλλουσας έκανε ενημερωτική ιστοσελίδα, μισή ώρα πριν κάνει η ίδια την ανάρτησή της.

Σκληρή επίθεση ΝΔ

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ στηλιτεύει την στάση που κρατούν στην υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη, από χθες υποψήφιες με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. «Χθες, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό Τύπο! Σήμερα, άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει “στημένο γεγονός”», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Και επισημαίνει: «Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο».

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε την κα Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη υποψήφια βουλευτή, περιφερειακή σύμβουλο και μέλος του τομέα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανέβασε στο twitter δημοσιεύματα της εφημερίδας “Μακελειό”. Η κα Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη μετά τον σάλο που προκλήθηκε προχώρησε σε νέα ανάρτηση, αναφέροντας: «ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε». Η δεύτερη περίπτωση αφορά την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή, με τον Βασίλη Μίγα να αποτελεί την τρίτη και να διαγράφεται προ λίγου.

 Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση των στελεχών της εντός και εκτός κυβέρνησης, σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της» η οποία πρέπει να σταματήσει. «Πρώτα ο κος Γεωργιάδης, αργότερα τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ, χθες ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση, που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε έντονο ύφος ότι «ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε ”ναι μεν αλλά” είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε» κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Λιγνάδη και στην υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη. «Δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Από όπου και αν προέρχονται. Αυτή είναι η διαφορά μας. Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά. Για όλες τις υποθέσεις. Δικαιοσύνη για όλους. Δικαιοσύνη παντού. Αν τολμούν, ας το πουν και αυτοί».

Ένα άλλο πεδίο αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι και το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ηττημένων, που άφησαν με χτεσινές τους δηλώσεις οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάτι που έχει αποκλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι