Μακριά εθνικιστές και εθνομηδενιστές από τον Έβρο

Ιγνατίου Μιχάλης
1036
Μακριά εθνικιστές και εθνομηδενιστές από τον Έβρο, Μιχάλης Ιγνατίου

Όσοι διαβάζουν τα κείμενα μου έχουν διαπιστώσει ότι διατηρώ με συνέπεια μία αρνητικότατη στάση για τους εθνομηδενιστές, τηρώντας ταυτόχρονα μία αυστηρότατη στάση απέχθειας απέναντι στους ψεκασμένους εθνικιστές. Πιστεύω ότι και οι μεν και οι δε είναι επικίνδυνοι για μία χώρα, που επιμένει να δρα και να αντιδρά μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Και οι δύο αποτελούν απειλή για την κυριαρχία μίας χώρας, στην περίπτωση μας, είναι απειλή για την ελληνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Οι εθνομηδενιστές είναι αυτοί που σε κάθε απειλή απαντούν «να δώσουμε κάτι στην Τουρκία για να ησυχάσουμε». Οι εθνικιστές κυριαρχούνται από μίσος για όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονται απέναντι στην ιδεολογία τους. Οι εθνομηδενιστές δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την Πατρίδα. Οι εθνικιστές, στο όνομα της Πατρίδας, χρησιμοποιούν και βία. Αρρωστημένες καταστάσεις. Και σίγουρα, ούτε ο εθνομηδενισμός, ούτε ο εθνικισμός έχουν την παραμικρή σχέση με την Πατρίδα ή με τον πατριωτισμό. Απλά χρησιμοποιούν τη Δημοκρατία, η οποία έπρεπε να έχει λιγότερη ανοχή γι’ αυτούς που παράγουν μίσος.

Γιατί η παραπάνω εισαγωγή; Μου έδωσαν αφορμή τα δημοσιεύματα -αν θέλετε οι ισχυρισμοί- ότι στον Έβρο δρουν παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες κυνηγούν μετανάστες και πρόσφυγες που κατάφεραν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Διάβασα επίσης ότι Γερμανοί φιλοναζί κατευθύνονται προς τον Έβρο για να αντιμετωπίσουν προφανώς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δεν είναι θέμα του κειμένου μου αυτού, τι ισχύει και τι δεν ισχύει, και να με συγχωρούν οι φίλοι και των δύο πλευρών, που αναζητούν συνηγόρους. Αυτή είναι δουλειά της ελληνικής αστυνομίας και του ελληνικού στρατού.

Αν, όμως, δρουν παρόμοιες ομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρέπει να αφοπλιστούν πάραυτα. Οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες μας απέδειξαν ότι κάνουν καταπληκτική δουλειά και το πλέον σημαντικό είναι ότι δείχνουν σεβασμό και προσοχή σε όσους εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα και συλλαμβάνονται.

Αν κάτι δεν κατάφερε η τουρκική προπαγάνδα είναι να πείσει ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ασκούν βία. Όσον αφορά την καταγγελία ότι ευθύνεται η Ελλάδα για το θάνατο μετανάστη μέσα στο τουρκικό έδαφος, είδα 10 φορές το ενοχλητικό βίντεο και δεν έχω πειστεί ακόμα ότι η τουρκική προπαγάνδα έχει δίκιο. Κάτι δεν μου πάει καλά. Όμως, αν αποδειχθεί ότι έχουν ευθύνη οι ελληνικές αρχές, θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει φωνή διαμαρτυρίας. Για να είμαστε εξηγημένοι…

Η Ελλάδα δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την Τουρκία. Είχα γράψει πρόσφατα -και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση- ότι η κατοχική δύναμη πολεμά τη χώρα μας χωρίς να έχει ρίξει ούτε μία σφαίρα. Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο σχέδιο και άστε κατά μέρος τις ανοησίες όλοι εσείς οι ευφάνταστοι αναλυτές του γλυκού νερού. Τόσο έξυπνο σχέδιο, που τις πρώτες μέρες της τουρκικής επίθεσης δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τοποθέτησε μπροστά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και η Ελλάδα βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να έχει απέναντί της τους «κολασμένους» όλης της γης. Από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Πως αντιμετωπίζει κάποιος μία τέτοια κατάσταση;

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.