Με ευλογημένη κωλοτούμπα η μπάλα στην εξέδρα

Ευλογημένη κωλοτούμπα και η μπάλα στην εξέδρα, Γιάννης Κουμιώτης

Από τη μία, η χρονοκαθυστερημένη και κατά κανόνα πλέον μη ειλικρινής -αν και θα έπρεπε- συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, από την άλλη η Εξεταστική για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας και τα καθημερινά shows που την ακολουθούν, εδώ και λίγες ώρες έσκασε και η ευλογημένη κωλοτούμπα. Η τελευταία μάλιστα -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- ήταν κάτι περισσότερο από καλά σχεδιασμένη. Προς τούτο έπεσε σκληρή δουλειά και μπόλικο γράψε-σβήσε, ώστε να απολαύσουμε το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού και του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πρόκειται για ανακοινωθέν που -θυμηθείτε- θα μετατραπεί σε σήριαλ.

Δεν μπαίνουμε στον κόπο της ανάλυσης της ουσίας αυτής καθ’ αυτής της συμφωνίας, η οποία σερβιρίστηκε με άψογο επικοινωνιακά τρόπο, φέρνοντας σε αμηχανία ακόμα και την αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ έσπευσε απλώς να σημειώσει τα γνωστά περί “καθυστερημένης υιοθέτησης των απόψεών της“. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όχι απλώς δεν κινείται στο δόγμα του διαχωρισμού, τουναντίον θα έλεγε κανείς πως κινείται στο δόγμα του σφιχτού εναγκαλισμού Κράτους και Εκκλησίας. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος της ειλικρινούς αφωνίας ακόμα και των σκληροπυρηνικών της Ιεράς Συνόδου, ασχέτως τι θα ακούσουμε και τι θα διαβάσουμε τις επόμενες ώρες και μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, με εκείνα και με τα άλλα, το Μαξίμου για άλλη μία φορά καταφέρνει να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, με τους ακαδημαϊκούς να χύνουν τόνους μελάνης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τον Άδωνι, τον Λοβέρδο και τα κόμματά τους να ασχολούνται καθημερινά με τα tweet’s του Πολάκη. Οι δε ιερείς πλέον να βυθίζονται στην ανασφάλεια, διότι ναι μεν θα πληρώνονται από το κράτος, αλλά δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όσο για όλη την υπόλοιπη κοινωνία, αυτή ή ξυπνά στις 4.00 το πρωί για το μεροκάματο, ή κοιμάται στις 7.00 το πρωί μετά το νυχτοκάματο, προσπαθώντας να γεμίσει το τσουκάλι με κανένα φασόλι ή φθηνά ζυμαρικά με κουπόνι από το μάρκετ της γειτονιάς και πάντα σε προσφορά. Η κοινωνία, λοιπόν, συνεχίζει και θα συνεχίσει να βιώνει στο πετσί της τα επώδυνα μνημονιακά μέτρα.

Γιατί είναι τελείως διαφορετικό να κοιμάσαι στις 7.00 το πρωί, γιατί έβγαζες όλο το βράδυ selfies και έπινες ποτά πέριξ του Κολωνακίου με όμορφες παρουσίες και εις υγείαν των κορόιδων και είναι τελείως διαφορετικό να είσαι εσύ το κορόιδο που κοιμάται με πρησμένα από την ορθοστασία πόδια.

Υ.Γ.: Σημειώστε, ωστόσο, δύο κρατούμενα. Το πρώτο αφορά στο γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος, όσο και αν έχει την πρόθεση, όπως ξεκάθαρα φαίνεται, να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα το κάνει μέχρι εκείνο το σημείο που δεν θα βλάψει τον ίδιο, το κύρος της θέσης του και τις ευρύτερες συμμαχίες της Εκκλησίας της Ελλάδος εντός και εκτός συνόρων. Ίσως γι’ αυτό και τα περί “προθέσεων” του Αρχιεπισκόπου ελάχιστες μόλις ώρες μετά. Το δεύτερο, είναι ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτά το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει εκφραστεί και τούτο έχει τη δική του σημασία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι