ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δε φτιάχνεις μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ με όσους έκαναν το ΠΑΣΟΚ μικρό…

Θετικός στον Covid για δεύτερη φορά ο Αλέξης Τσίπρας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το ένα μετά τα άλλα διαδέχονται τα κύματα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον δρόμο προς μία ελεγχόμενη ήττα, όπως ίσως μεθοδεύει να διαχειριστεί η ηγεσία του κόμματος ένα αρνητικό για εκείνη αποτέλεσμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει, έστω δημοσκοπικά, να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια που προκαλούν οι ακολουθούμενες από τη ΝΔ πολιτικές.

Κι αν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας απολάμβανε την απόλυτη ηγεμονία στην Κεντροαριστερά, σήμερα και με απόλυτη ευθύνη του ιδίου, λόγω ακριβώς των τραγικών καθυστερήσεων για την πολυπόθητη διεύρυνση του κόμματος, το ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά αντίθετα επελαύνει.

Το είχαμε γράψει και στο παρελθόν, ένα νέο ΠΑΣΟΚ στην θέση του ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, δεν το φτιάχνεις με τους ηττημένους του Ανδρέα ένα σκαλί κάτω από την κορυφή της πυραμίδας του. Όταν μάλιστα δεν φροντίσεις να απογαλακτιστείς εγκαίρως απ’ αυτούς, όπως συνέβη στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι οι ίδιοι εκείνοι που θα φροντίσουν και για τη δημιουργία κυμάτων εσωστρέφειας, αλλά και του κλίματος για την αλλαγή της ηγεσίας την επόμενη ημέρα.

Και όμως, υπάρχει δρόμος που οδηγεί και στην ανατροπή των εσωτερικών διεργασιών αλλά και στη νίκη στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Θα τον ακολουθήσει όμως ο Αλέξης Τσίπρας ή ο παρωπιδισμός δεν θα του επιτρέψει καν να τον εντοπίσει; Αρκεί να αναλογιστεί αυτό… Είναι πολλά τα χρόνια της συνεχιζόμενης ύφεσης –σε όλα τα επίπεδα– και ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί. Δεν θα περιμένει και ως εκ τούτου δεν θα ακολουθήσει! Εκτός και…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι