ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρόταση Τσακαλώτου για Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Αχτσιόγλου – Βλέπει μέχρι και 12 βουλευτές

Πρόταση Τσακαλώτου για Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Αχτσιόγλου – Βλέπει μέχρι και 12 βουλευτές

O πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε πως είναι εφικτή μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο ακόμη και 12 βουλευτές

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι φύγουμε, πρέπει να πούμε τι θέλουμε για αυτήν την χώρα, ποια είναι η ατζέντα, ποια είναι τα ζητήματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι για την χώρα στα συντρίμμια του παλιού εμφυλίου. Ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, όσοι φύγαμε φύγαμε, τώρα πρέπει να παράγουμε πολιτική».

Σε ερώτηση για το πόσο μπορεί να υπάρχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρχε μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές».

Όσο για το πόσο εφικτό είναι να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο ακόμη και για 12 βουλευτές που θα την αποτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 (ενν. βουλευτές) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

«Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην επισήμανση ότι «είναι κοντά οι Ευρωεκλογές» για τον σχηματισμό νέου κόμματος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές αν είναι forum διαλόγου…. Θα είναι κάτι περισσότερο από forum διαλόγου και κάτι λιγότερο από κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πόσες χιλιάδες Αριστεροί αγωνιούν. Πρέπει να “πιάσουμε” τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ψηφίζουν, που δεν ασχολούνται με την πολιτική». «Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να ομονοήσουμε: είναι άνθρωποι που φεύγουν, είναι άνθρωποι που μας παρακολουθούν και που δεν ήταν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενδιαφέρονται. Πρέπει να δείξουμε ότι ενωμένοι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

“Καρφί” Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εκλογή του νέου γραμματέα, αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο», ενώ στάθηκε και στην εσωκομματική αντιπαράθεση στην Κουμουνδούρου για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για… μαξιλαροπόλεμο. «Στο ΠΑΣΟΚ», συνέχισε, «»περιμένουν να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν τους ψηφοφόρους τους… αλλά εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνουν και σας ζητάω να μην μιλάτε για την αντίπερα όχθη, αλλά για τα προβλήματα του κόσμου. Έχουμε μπροστά μας μιας μάχη στις ευρωεκλογές και το μοναδικό σύνθημα είναι η ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ».

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη νίκη της ΝΔ με 41% στις εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν επιτρέπει φαινόμενα αλαζονείας και δεν αποτελεί «λευκή επιταγή», καθώς, όπως είπε, το «πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε». Επόμενο ορόσημό μας είναι οι ευρωεκλογές, τόνισε. «Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε. «Το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο» συνέχισε. «Έχουμε πλέον την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα. Αλλά, κυρίως, την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος» ανέφερε  μεταξύ άλλων.

Αφού έκανε αναδρομή στις πολιτικές της ΝΔ, λέγοντας ότι οι προεκλογικές της δεσμεύσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό 50%, αναφέρθηκε στα ζητήματα της φοροδιαφυγής και των ενεργειών για την καταπολέμησή της, που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών» τόνισε. «Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο… Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει» προσέθεσε.

Παρουσιάζοντας, δε, τη Μαρία Συρεγγέλα ως τη νέα γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, την προσφώνησε με το «έλα Συρεγγέλα, αλλά όχι με φόρα». Την τελευταία φορά που ακούστηκε αυτό, δεν πήγε και πολύ καλά, σχολίασε με νόημα, παραπέμποντας στο προεκλογικό «πρόεδρε, έλα με φόρα», με το οποίο είχε καλέσει προεκλογικά στο βήμα η Πόπη Τσαπανίδου τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Κασσελάκης για τους διαφωνούντες

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε και η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου μετά την πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 στελεχών. Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο Στέφανος Κασσελάκης τους κάλεσε να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, όλα δείχνουν πως απομακρύνεται κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε Στο Κόκκινο και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος. Έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι πολύ το κόμμα γιατί το επέλεξα, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρόσφερα όποια θέση ήθελε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «δεν ήταν χρήσιμο, δεν βοήθησε αυτό που είπε» για τη Σία Αναγνωστοπούλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «είναι ένας πολύ παραγωγικός άνθρωπος». Ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο είπε ότι γενικά υπάρχει ένα τοξικό κλίμα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, λέγοντας ότι «θεωρητικά πολλές φορές είναι υπέρ μου αλλά δεν με εκφράζει».

Ερωτηθείς για το τι θα έκανε το 2015 με την ΕΕ και στη συνέχεια με το δημοψήφισμα, απάντησε: «Δεν θα είχαν τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών».

Βουλευτές που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, ήταν άλλοι υπέρ του διαλόγου και άλλοι υπέρ του ξεκαθαρίσματος. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του βουλευτή Κιλκίς Πέτρου Παππά στον ΣΚΑΪ, ότι πρέπει να «αναληφθεί πρωτοβουλία ενότητας» και στην ανάγκη να δημιουργηθεί μία διαδικασία ΜΟΕ -Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης- μεταξύ των προεδρικών και των διαφωνούντων για την αναστροφή του κλίματος. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας, στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έντονη κρίση.

Αναγνωστόπουλου κατά Πολάκη

Εντω μεταξύ για τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα, για την επίθεση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη αλλά και όσα ειπώθηκαν χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης των 6+6 μίλησε η Σία Αναγνωστόπουλου. «Ό,τι προσπάθεια να κάνω, βγαίνει και μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση ο Πολάκης», ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής Αχαΐας.

«Δεν μπορώ και δεν θα πω τίποτα, απορώ πώς έχει βγει και τι έχει πει ο καθένας και το τι είπε σε μία προσχεδιασμένη προδιάσκεψη. Δεν έχει βγει καμία απόφαση την οποία εγώ μπορώ να κοινοποιήσω», είπε στον ΑΝΤ1 σχετικά με την συνδιάσκεψη των 6+6 και αρνήθηκε να διατυπώσει ακόμα και τη δική της θέση, σημειώνοντας πως, «δεν θα πω ούτε τι είπα εγώ σε μία κλειστή συνδιάσκεψη και δεν θα το κάνω για ένα λόγο: έχει βαρεθεί ο κόσμος να ακούει τι λέει ο ένας και ο άλλος, ενώ υπάρχουν του κόσμου τα προβλήματα».

«Μετά την Κεντρική Επιτροπή και σε ό,τι με αφορά και τις προσπάθειες ενότητας που έχω κάνει, υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός. Έχει χυθεί απίστευτη τοξικότητα, από όλες τις πλευρές, εκτός από την ομάδα Αχτσιόγλου. Η ομάδα αυτή έχει υποστεί του κόσμου τις επιθέσεις και κανείς δε βγήκε να πει κάτι. Γι’ αυτό λέω ότι, δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του. Είμαστε σε ένα μεταίχμιο, εγώ, ό,τι προσπάθεια να κάνω βγαίνει και μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση ο Πολάκης», υποστήριξε ενώ εκτίμησε ότι «κανείς από την ηγεσία δεν έχει τη διάθεση να κάνει ένα βήμα για τους δεσμούς που έχουν διαρραγεί».

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν της τηλεφώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης η κυρία Αναγνωστόπουλου δεν το διέψευσε, ωστόσο σημείωσε πως «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Θεωρώ ότι, είναι αρμοδιότητα του προέδρου να πάρει δημόσια θέση».

Ακόμη μίλησε για «χτύπημα τοξικότητας», λέγοντας πως, «δεν ξέρω πώς να εκλάβω όταν γίνεται ένα τέτοιο χτύπημα μία μέρα πριν από τη διάσκεψη». Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν η ομάδα Αχτσιόγλου θα αποχωρήσει και θα δημιουργήσει έναν νέο φορέα είπε ότι «αυτές είναι οι αποφάσεις που δεν παίρνω μόνη μου. Η προσωπική μου γνώμη και η προσπάθειά μου, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη από την ηγετική ομάδα. Και επαναλαμβάνω ότι, η ομάδα Αχτσιόγλου δεν βγήκε με καμία δήλωση εμπρηστική προς κανέναν».

Χαρακτήρισε «προσβλητική και ταπεινωτική» τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και απάντησε ερωτηθείσα αν μπορεί να γίνει αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία με αυτόν τον τρόπο πως, «με τον ΣΥΡΙΖΑ ως έχει, με την τοξικότητα και τον φόβο μη διαφωνήσεις σε κάτι τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Έχει χαθεί αυτό που είχαμε πάντα με τον Τσίπρα. Η τοξικότητα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει της συντροφικότητας».

Ερωτηθείσα, τέλος αν «είναι αργά», απάντησε πως, «τα είχα πει πριν με όλους τους τρόπους και όλους τους τόνους. Μπορούν να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης; Αυτά περί υπονομευτών; Φεύγουν στελέχη συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, διαλύεται. Είναι σαν να γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Σε παρουσίαση για την μεταδημοκρατία

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Φαινόμενο Κασσελάκη. Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» δίνει το παρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και στη συζήτηση θα συμμετάσχουν επίσης ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Λιάκος και ο συγγραφέας, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ξενοφών Κοντιάδης.

Ο κ. Κοντιάδης που ξεκίνησε τη συζήτηση ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης και του βιβλίου δεν είναι να ρίξει φως στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά στο πώς κάποιος άγνωστος έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Σημείωσε ακόμα στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ότι μπροστά στην απελπισία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή τους προσέφερε τη χαμένη ελπίδα και το ερώτημα πλέον είναι αν ο Μεσσίας θα αποδειχθεί αληθινός ή όχι.

Κόκκαλης: Μαθητευόμενος μάγος ο Κασσελάκης

Δεν είναι ούτε ευχάριστες ούτε ευοίωνες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα «απόνερα της διεύρυνσης που δεν έγινε ποτέ, κάτι που μας οδήγησε σε αυτούς τους τριγμούς και στην αποχώρηση ενός μεγάλου κομματιού του κόμματος».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι ως «μαθητευόμενος μάγος αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί». Στην ερώτηση γιατί αποχώρησε ο ίδιος από το κόμμα, ανέφερε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση βλέποντας «τον τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι που δεν με εκφράζει καθόλου. Σέβομαι την απόφαση των μελών αλλά πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και του κάθε πολιτικού».

Ερωτηθείς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστήσει ξανά ανέφερε: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική επάρκεια του νέου αρχηγού και στο πολιτικό κριτήριο που πορεύεται η πολιτική ομάδα» προσθέτοντας πως «θέλω το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει προσφέρει πολλά».

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι διατηρεί επαφή ενώ τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είναι «πολύ προβληματισμένος και δεν είναι χαρούμενος με όσα γίνονται» και συμπλήρωσε «ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης αριστεράς και καλό είναι να είναι “παρών”»

Για τη δική του πολιτική πορεία είπε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το πεδίο της κλιματικής αλλαγής σημειώνοντας ότι χθες για πρώτη φορά η θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε για πρώτη φορά κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

«Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ο χώρος που παλιά λέγαμε οικολογία και σήμερα κλιματική δράση και μέσα στις ευρωεκλογές θα έχουμε εξελίξεις για αυτόν τον χώρο. Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και επιθυμώ το σχήμα να εδραιωθεί και στις τοπικές εκλογές», ανέφερε ενώ στην ερώτηση ποιος θα ηγηθεί του σχήματος, είπε ότι ακόμα γίνονται συζητήσεις.

Σταθάκης: Ο Κασσελάκης προχώρησε με διχαστικό λόγο

«Έκλεισα την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ προ 10ημέρου και είμαι σε αναμονή για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο», επισήμανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

«Η συζήτηση είναι ποιες είναι οι προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχήμα», τόνισε κ. Σταθάκης ενώ χαρακτήρισε «πρόωρη» οποιαδήποτε συζήτηση ενόψει των ευρωεκλογών.

Ακόμη εκτίμησε ότι «θα μπορούσαν να συμπράξουν η Ομπρέλα και η ομάδα ”6+6”» καθώς στις εσωκομματικές εκλογές στον β’ γύρο «ψήφισαν και οι δύο την Έφη Αχτσιόγλου».

«Η εκλογή Κασσελάκη στηρίχθηκε σε μια επιθετικότητα απέναντι στην Αριστερά», υπογράμμισε επίσης ο κ. Σταθάκης, τονίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης «εξελέγη με διχαστική πολιτική και προχώρησε με διχαστικό λόγο».

«Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον κ. Κασσελάκη», είπε τέλος ο κ Σταθάκης, σημειώνοντας πως η επιλογή Κασσελάκη δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται για μια «καταστροφική την επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κούλογλου: Ο Κασσελάκης το γύρισε στο καλαματιανό

Για ένα «πολύ τοξικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Open TV ενώ δεν αποκλείει και την πιθανότητα συνεργασίας με την Έφη Αχτσιόγλου εάν αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τα «τρολ του διαδικτύου» αρχικά παραδέχθηκε πως υπάρχουν και είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί από την αρχή και πως πίστευε επρόκειτο για κάτι «αυθόρμητο».

«Τότε δεν θεωρούσα, ούτε τώρα έχω αποδείξεις, ότι όλο αυτό ήταν οργανωμένο και θεωρούσα ότι ήταν αυθόρμητες αντιδράσεις», είπε και ισχυρίστηκε πως και ο ίδιος είχε βρεθεί στο στόχαστρο. Ο κ. Κούλογλου πρόσθεσε πως «όταν το είπε ο Σκουρλέτης κατάλαβα. Δεν ασχολούμαι καθόλου με τα social, δεν διαβάζω ποτέ τι γράφεται εναντίον μου».

«Ο Κασσελάκης έχει πάρει το ΣΥΡΙΖΑ από ροκ, το έκανε ελαφρύ ποπ και τώρα το έχει γυρίσει και στο καλαματιανό. Εδώ οι δημοσκοπήσεις βάζουν ερώτημα “τι θεωρείτε ότι είναι ο Κασσελάκης” και οι περισσότεροι λένε δεξιός. Για μένα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας προοδευτικός φιλελεύθερος υποψήφιος και στη ΝΔ ή και στο ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ακόμη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε μία πολύ μεγάλη κρίση, είχε χάσει όλες τις ιδεολογικές του αναφορές μετά το 2015, δεν συζήτησε ποτέ τι έγινε. Το 2019 δόθηκε ιστορική ευκαιρία να συζητήσει τι έγινε το ’15, πού είμαστε πού πάμε, τι ταυτότητα έχουμε. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δημιούργησε μια ιδεολογική ασάφεια, η μόνη συγκολλητική ουσία έμεινε ο Τσίπρας και το να πάρουμε την εξουσία. Όταν έφυγαν και τα δύο και ο Τσίπρας έφυγε, τότε κατέρρευσε» υποστήριξε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

«Και βρέθηκε ένας άνθρωπος, είπε πως θα λύσει το πρόβλημα της εξουσίας “γιατί μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη”, μάζεψε από διάφορα ρεύματα, έπαιξε καλά το χαρτί ότι υπονόμευαν τον Τσίπρα, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν τον υπονόμευσε», συμπλήρωσε. Επιπλέον είπε ότι σε καμία περίπτωση η αποτυχία του Τσίπρα δεν οφείλεται στους διαφωνούντες.

Για το εάν η Έφη Αχτσιόγλου πρέπει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Από ό,τι η ίδια είπε, δεν μπορούν να συμβιώσουν άλλο. Άρα, αν δεν μπορούν θα πρέπει να φύγουν. Για να μην επεκτείνεται όλο αυτό το κλίμα το οποίο υπάρχει (…). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την κάτω βόλτα, δημοσκοπικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη, είτε φύγει είτε δεν φύγει η Αχτσιόγλου, έχει γίνει ένα σίριαλ του Netflix και έχει καθοδική πορεία και πάει για τρίτο κόμμα και ενδεχομένως να χάσει και την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές».

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κόμματος είπε: «Με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε άγνωστα νερά δημιουργείται ένας χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ένα κενό πολιτικό. Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται τα κενά, οπότε θα καλυφθεί. Αν κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις και έχουν αξιοπρεπή παρουσία μπορεί να το γεμίσουν».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας πως «αν συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα, θα μπορούσα να συνεργαστώ» και λίγο μετά τόνισε ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση του παραγωγικούς τους μηχανισμού, του κράτους και εκσυχρονισμό δημοκρατικό. Αν πιάσουμε τέτοια μεγάλα θέματα (…). Αν μπορώ να βοηθήσω, θα βοηθήσω».

Σε ερώτηση γιατί δεν παραδίδει την έδρα του δεν απάντησε ξεκάθαρα αλλά είπε πως «Το ερώτημα είναι το εξής: εγώ πήρα 200.000 ψήφους. Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε κόσμος που με υποστήριξε» και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική εκστρατεία, σε πολλά μέρη, μού έκανε πόλεμο».

Τέλος, είπε πως «βεβαίως» θα έδινε στήλη στον κ. Κασσελάκη στο site του, tvxs. «Όσες λέξεις θέλει», πρόσθεσε, χιουμοριστικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι