ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η κατάσταση στη Γάζα – Τι είπε για casus belli και μονιμότητα

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η κατάσταση στη Γάζα - Τι είπε για casus belli και μονιμότητα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε συζήτηση με θέμα «Οι νέες προοπτικές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», με συνομιλητές τον Χρήστο Κοντοβουνήσιο, συντονιστή διευθυντή Χειρουργικής στο β΄ Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», και Δημήτριο Τσιφτσή, συντονιστή διευθυντή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Υγείας που διοργανώνουν το ygeiamou.gr και το Πρώτο Θέμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα, Τετάρτη 14 Μαΐου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μιλώντας ραδιόφωνο του ΣΚΑÏ το μεσημέρι της Πέμπτης, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, για τη Γάζα, αλλά και προαναγγέλλοντας την αναθεώρηση του άρθρου για τη μονιμότητα στο Δημόσιο.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και μέσα από δικές μου δηλώσεις. Έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης άμεσης κατάπαυσης πυρός και αποκατάσταση της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα» δήλωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο και πρέπει το Ισραήλ να σταματήσει τις επιχειρήσεις για να αποκατασταθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας το συντομότερο δυνατόν. Καθόλου σιωπηλοί δεν είμαστε. Έχουμε υποχρέωση να λέμε σκληρές αλήθειες στους συμμάχους μας και την έχω μεταφέρει στο Ισραήλ. Δεν δικαιολογούνται τέτοιες επιχειρήσεις με ένα δυσανάλογα μεγάλο κόστος» συνέχισε ο ίδιος.

Για Τουρκία και casus belli

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Για να μπορέσει η ΕΕ να συνάψει σχέση με τρίτο κράτος, απαιτείται ομοφωνία. Είναι 30 χρόνια από το Casus Beli. Πρέπει να ζητήσουμε ευθέως από τους Τούρκους φίλους μας να το βγάλουν από το τραπέζι. Δεν γίνεται από τη μία να διεκδικείς να μπεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και από την άλλη να απειλείς χώρα της ΕΕ, εάν κάνει πράξη κάτι που δικαιούται. Αυτό θα το πω και στον Ερντογάν με τον οποίον έχουμε μία καλή σχέση. Το Ανώτατο Συμβούλιο με την Τουρκία θα γίνει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η ελληνική Εξωτερική πολιτική κινείται βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού».

Όπως σημείωσε «δώσαμε δυνατότητα στη Chevron να εξετάσει εάν υπάρχουν κοιτάσματα. Δημοσιεύσαμε τις χάρτες του θαλάσσιου χωροταξικού κατοχυρώνοντας στο χαρτί τα ανώτατα δυνητικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Καλώδιο Απολύτως λανθασμένη η θέση που θέλει το καλώδιο να παραπέμπεται στις καλένδες».

«Δεν νοείται κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αρνείται την αξιολόγηση»

Μιλώντας στη συνέχεια για την αξιολόγηση στο δημόσιο, τόνισε ότι «δεν νοείται κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αρνείται την αξιολόγηση. Και μετά πρέπει να δούμε, πώς πραγματικά λειτουργεί η αξιολόγηση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι αυτονόητο να γίνεται σε οποιαδήποτε οργανωμένη διοίκηση, προφανώς και στην ελληνική δημόσια διοίκηση».

«Αξιολόγηση γίνεται και δεν μπορεί να γίνεται όπως επί ΣΥΡΙΖΑ όταν το 97% ήταν άριστοι. Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που θεσμοθέτησε μπόνους. Έχουμε 40 εκατ. φέτος γι αυτόν τον σκοπό», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

3 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Έχουμε την εντύπωση πως ο πρωθυπουργός μας προεδρεύει σε άλλη χώρα. Η Τουρκία έχει μπει ουσιαστικά στην Ευρώπη απ’ το παράθυρο που της άνοιξε η Ιταλία με την πώληση της LEONARDO. Τώρα το πως θα το πει στον Ερτογάν αυτό με το CASUS BELLI και πόσο ο Ερτογάν θα τον… Διαβάστε περισσότερα »

Μπράβο. Τραμπ, Ισπανια Ιταλία Γερμανια Αλβανία Σκόπια Συρία Αγγλία Λιβύη με Τουρκία 130% ,
διώξε το Ισραήλ δε το χρειαζόμαστε

Για την γάζα είπε για την Κύπρο το ξέχασε? ή δεν θέλει να κακοκαρδισει τον Ερτογαν. Το ότι η Τουρκία εμμέσως έχει μπει στην ΕΕ τσιμουδια δεν επιθυμει να στενωχωρησει βέβαια τον κανοντα μετάνοιες στον Ερτογαν γεραπετριτη. Ουε ημιν γραμματείς και φαρισεοι υποκριτές.

3
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx