ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίθεση Μητσοτάκη σε Κασσελάκη για Παππά και Πολάκη – Τι είπε για Μπέο

Μητσοτάκης κατά Κασσελάκη για Παππά και Πολάκη - Τι είπε για τις δημοτικές,

«Οι πρώτες 100 ημέρες μου φάνηκαν χίλιες» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, λέγοντς ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα αισθήματα της κοινωνίας όπως τα αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις για τις καταστροφές. Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την οικονομία και την ακρίβεια, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και για την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κληθήκαμε φέτος το καλοκαίρι, αμέσως μετά τις εκλογές, να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, μία τεράστια πυρκαγιά και στη συνέχεια πλημμύρες οι οποίες ήταν τέτοιας έκτασης που δεν είχαμε ποτέ συναντήσει στην πατρίδα μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο Βόλος πλημμύρισε δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες» είπε ο κ.Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Πρέπει να σας πω ότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας, έτσι όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Είναι πραγματικά, είναι λογικό να υπάρχει μία στεναχώρια και να υπάρχει επίσης μία απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα από αυτά τα οποία έχουμε μπορέσει να κάνουμε».

Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε ακόμη για τις «θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας» αλλά -όπως είπε- «όλα σκεπάζονται από τα γεγονότα της στιγμής, πόσω μάλλον όταν μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να καταστρέφονται ζωές και περιουσίες δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας». Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι συμμερίζεται την «ανάγκη να “τρέξει” πιο γρήγορα το κυβερνητικό έργο, και να μπει πιο ψηλά ο πήχης των προσδοκιών της κυβέρνησης “και ειδικά στα ζητήματα που αφορούν την κλιματική κρίση να κάνουμε πολλά περισσότερα και από αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι συνθήκες από εδώ και στο εξής θα είναι συνέχεια πιο δύσκολες. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Βολές στην ομάδα Κασσελάκη

Αναφερόμενος στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και είπε ότι για την ώρα δεν άκουσε ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε την ελπίδα ότι «κάποια στιγμή θα κάνουν μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση» αλλά όπως είπε «μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει». Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κ.Κασσελάκη είναι «πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου». Και ο πρωθυπουργός συνέχισε:

«Εκεί, μέχρι στιγμής, τα δείγματα γραφής σίγουρα δεν είναι δείγματα γραφής μιας ουσιαστικής ανανέωσης. Πέραν της εικόνας, άμα σκαλίσει κανείς λίγο πιο βαθιά βλέπει τα πιο προβληματικά πρόσωπα, τον κ. Παππά του 13-0, τον κ. Πολάκη, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πολλά εγώ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψή τους. Αυτοί φαίνεται να κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προς κάτι καινούργιο, μοντέρνο, πάντως δεν υπηρετείται με τέτοιες επιλογές».

Αναφερόμενος στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την στιγμή που έδωσε πολιτική διάσταση σε αυτές τις αναμετρήσεις, παραμένει στόχος της ΝΔ να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες. Εξήγησε το λόγο και είπε ότι οι περιφερειάρχες έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρικτικό, στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης, έχουν να διαχειριστούν παραπάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, και είναι σημαντικό να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι «μπορούμε να έχουμε ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε και οι οποίοι συμμερίζονται και το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, αλλά θα έλεγα και τη γενικότερη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να ασκείται η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα».

Για Αγοραστό και Μπέο

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία παρά την έντονη κριτική προς το πρόσωπό του για πράξεις και παραλείψεις στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Ερωτώμενος για το βίαιο επεισόδιο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με πολίτη, ο πρωθυπουργός καταδίκασε «οποιαδήποτε πράξη βίας, πόσω μάλλον αυτό το περιστατικό» και επανέλαβε ότι ο κ. Μπέος δεν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. «Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε κόντρα στον υποψήφιο στον οποίο είχαμε δώσει μία διακριτική στήριξη. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα των δημοτών του Βόλου να επιλέξουν ποιος είναι ο πιο κατάλληλος Δήμαρχος. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα πριν, ότι δεν δώσαμε καμία άλλη στήριξη πέραν των τριών μεγάλων Δήμων και θα μείνουμε απ’ έξω από αυτές τις αναμετρήσεις με θρησκευτική ευλάβεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια, και επισήμανε ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για το θέμα της ακρίβειας: η μία είναι η προσέγγιση των προσωρινών μέτρων στήριξης, όπως το «Market Pass», που δίνουν μια ανακούφιση στο πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν. Και η δεύτερη, πιο δομική λύση, έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και με τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά είπε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τις συναντήσεις του με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, και εκτίμησε ότι και η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της να μην κόψει τις γέφυρες με την Ευρώπη αλλά σε ένα βαθμό και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των σχέσεων με την Ευρώπη, πιστεύω ότι και σε ένα βαθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η σχέση Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδας είναι γεωστρατηγική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι