ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: “Ή με την βιβλιοθήκη ή με την βαριοπούλα”

Μητσοτάκης: "Ή με την βιβλιοθήκη ή με την βαριοπούλα", Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Κατά την τοποθέτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός πήρε θέση για τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο καλύπτοντας πλήρως την δράση της αστυνομίας και επιχειρώντας να “στριμώξει” για μία ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο του δόγματος “νόμος και τάξη”. Είναι χαρακτηριστικό το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ή με την βιβλιοθήκη ή με την βαριοπούλα”.

Είπε, λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης: «Η ίδια η ζωή, λοιπόν, αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού, όπως και χθες, που μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και “ήρωες” επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα “Ανομία”. Και ότι, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;».

Αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια χαρακτηρίζοντάς το «πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση», ενώ προανήγγειλε ότι «αυτό θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες». Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο προβλέπει ουσιαστικά και την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, που “συμπωματικά” ήρθε μετά την ήττα της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές, μετά από 34 χρόνια.

Θέλοντας να αποπροσανατολίσει την δημόσια ατζέντα από την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός επαναφέρει την ατζέντα του “νόμος και τάξη” από την οποία προσδοκά να επωφεληθεί. «Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους μπαχαλάκηδες», κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ένα δείγμα στο που θα κινηθεί πλέον η δημόσια ατζέντα.

Στο επίκεντρο και η κυβερνοασφάλεια

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε και την θέση του για τον έλεγχο του διαδικτύου εμφανίζοντάς το σαν θέμα κυβερνοασφάλειας. Είπε συγκεκριμένα: «Τέλος, μία σημαντική ακόμα τομή επιχειρείται με τις ρυθμίσεις μας για το πλαίσιο του αναδυόμενου τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και της κυβερνοασφάλειας. Από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επισημάνω ότι οι πόλεμοι πλέον δεν διεξάγονται μόνο με τα όπλα, αλλά και με τα πληκτρολόγια.

Τα σαμποτάζ δε γίνονται μόνο με εκρήξεις αλλά και με ψηφιακά black-out. Και φυσικά η δημοκρατική ζωή δεν υπονομεύεται μόνο με αυταρχικές απαγορεύσεις, αλλά και με τον οργανωμένο “πληθωρισμό” ανυπόστατων ηλεκτρονικών φημών από ύποπτα κέντρα. Είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Αφορούν την ίδια πια την ποιότητα της δημοκρατίας μας». Η αντιπολίτευση πάντως τον κατηγορεί ότι απλώς θέλει τον έλεγχο των social media, που προς το παρόν ξεφεύγουν από το ασφυκτικό πλαίσιο της συστημικής ενημέρωσης.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι