ΑΠΟΨΗ

Ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

Ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Δεν πρόλαβε να… ψηφιοποιηθεί η νέα “μεταναστευτική πολιτική” της Κομισιόν και ναυάγησε στ’ ανοικτά της Πύλου. Η αποτυχία της οφείλεται στο ότι θεωρεί την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών ως… μπεζαχτά: Τι θα πάρει απ’ το πρόχειρο χρηματοκιβώτιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις άλλες χώρες-μέλη για να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος με μετανάστες. Πόσα λύτρα θα καταβάλλει η ΕΕ στον Ερντογάν και στους “διακινητές” λαθρεπιβατών, Τούρκους, Λίβυους, Τυνήσιους, Αιγυπτίους κλπ.

Πώς θα επανδρωθούν οι χρεωκοπημένες υπηρεσίες της Frontex και των ΜΚΟ, όπου τοποθετούνται περισσεύοντες “φονξιονάριοι” της… διηρημένης Ευρώπης και τέλος πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνεχίζουσα την μεταναστευτική πολιτική της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ, θα βοηθήσει τη γερμανική βιομηχανία να αναπληρώσει τα κενά της με λούμπεν εργαζομένους από τρίτες χώρες, αλλά κατόπιν επιλογής μόνον ειδικευμένων.

Η “νέα” πολιτική μεταναστεύσεως της ΕΕ είναι μία παραλλαγή της παλαιάς – καθιερώνει το μπαξίσι (φιλοδώρημα) στους εμπόρους σωμάτων και ψυχών και αναπτύσσει μία γεωπολιτική σκοπιμότητα που ταιριάζει στην αριστερά ιδεοληψία της καταργήσεως του εθνικού κράτους και αντικαταστάσεως απ’ ένα πολιτισμικό αχταρμά σιιτών, σουνιτών, αλλοθρήσκων, που θα διευθύνεται από την ιθύνουσα τάξη και θα χειραγωγείται από μυστικοσυμβούλια, ανάλογα με τις διεθνείς ισορροπίες.

Έχει το ΝΑΤΟ ανάγκη επιβιώσεως, παρά την “εγκεφαλική βλάβη” του (Μακρόν), διευρύνεται και δεν πειράζει αν προκληθούν 18 εκατομμύρια Ουκρανοί μετανάστες απ’ τον πόλεμο της Κριμαίας. Εάν η Κίνα μισθώνει παιδάκια για να χαμηλώνει το κόστος παραγωγής, υπάρχει χώρος ανταγωνισμού, χωρίς κυρώσεις. Αν ο Ερντογάν αδυνατεί να εισβάλει επί του παρόντος στο Αιγαίον, μπορεί όμως να το γεμίσει με καραβιές φτωχοδιαβόλων όπως τον Έβρο. Πρόθυμοι “ηλίθιοι της λαθρομετανάστευσης” αναζητούνται, όπως συνέβη και με τη συμφωνία των Πρεσπών που βάπτισε κομιτατζήδες του Τίτο “Βορειομακεδόνες”.

Η λύση για την ανάσχεση των ροών

Δεν διερωτώνται όμως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γιατί οι Αυστραλοί δεν έχουν λαθρομετανάστες, οι Αμερικανοί φυλάσσουν τα σύνορα τους στο Μεξικό με τον στρατό, οι Ιάπωνες δεν δέχονται ξένους για τον γηραλέο πληθυσμό τους και πώς ο Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ – ο ίδιος μετανάστης δεύτερης γενεάς – επιστρέφει (push-back) στο Καλαί βάρκες με Αλβανούς.

Μία πολιτική ανασχέσεως των μεταναστευτικών ροών υπάρχει: Εκείνη που σταματάει τους οικονομικούς μετανάστες στα σύνορα της EE και ματαιώνει τη μίσθωση σαπιοκάραβων στις ακτές της Τουρκίας, Λιβύης, Τυνησίας κι Αιγύπτου προς μεταφορά δια θαλάσσης. Στην ξηρά, ο φράκτης του Φραγκούλη Φράγκου και στη θάλασσα η ανάσχεση του πλου των αλιευτικών σκαφών στα διεθνή ύδατα, όπως γίνεται με την διακίνηση τρομοκρατών, ναρκωτικών ή κινέζικων “μαϊμούδων”, θα μπορούσε να περιορίσει δραστικώς την μετοικεσία λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Η ειρήνευση της Ουκρανίας θα μπορούσε να επαναπατρίσει τους πρόσφυγές της.

Όταν όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φθάσουν στον προορισμό τους και να γίνουν αποδεκτοί, τότε δεν θα το επιχειρήσουν. Με αλλά λόγια, εθνικοποιήσατε την πολιτική συνόρων, όπως επί Ψυχρού Πολέμου που δούλευε πολύ καλά. Κάτι ξέρει επ’ αυτού ο ΓΑΠ, που την κατήργησε κατά την σύντομη πρωθυπουργία του προ ετών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι