ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετικά εκτρώματα και κατά συρροή πονηρές αναθέσεις

Νομοθετικά εκτρώματα και κατά συρροή πονηρές αναθέσεις, Δημήτρης Χρήστου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε γεγονότα χωρίς σχόλια, για νομοθετικά εκτρώματα και κατά συρροή πονηρές αναθέσεις. Χωρίς σχόλια, καθώς μιλούν από μόνα τους, αν και ο πρωθυπουργός ούτε βλέπει ούτε ακούει για αυτά. Η κυβέρνηση προσέφερε με νόμο, πλήρη ασυλία στην επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Στην επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και τέλος στην Επιτροπή Εμβολιασμών. Από τα μέλη των επιτροπών αυτών, κανένας δεν θίχτηκε και κανένας δεν αντέδρασε!

Στη συνέχεια, είχαμε τροπολογία νόμου για την τοποθέτηση συνταξιούχου δικαστικού στη θέση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απ’ ευθείας από τους υπουργούς. Ή Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε, αναφερόμενη στην επάνοδο των συγκοινωνούντων δοχείων της κρατικής εξουσίας και των Ανεξάρτητων Αρχών, που πληγώνει πάντα μόνο το κύρος της δικαιοσύνης.

Πρόσφατα, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης τελετών στις εκκλησίες, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς μέτρα προφύλαξης, έγινε νονός βαφτίζοντας το γιό του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, ο οποίος πρόεδρος, είναι υπεύθυνος να ελέγχει την νομιμότητα των υπουργικών αποφάσεων!

Η πρωταγωνίστρια και η ρεκορντγούμαν…

Το Νοέμβριο του 2019, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο, με τον οποίο ορίζεται ότι η ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών δεν θα γίνεται πλέον αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν, εάν το κρίνουν, τα πιστωτικά ιδρύματα! Μετάφραση: Ασυλία σε ότι παρανομία και αν κάνουν. Επίσης, με νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η καναδική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, που δραστηριοποιείται στη Χαλκιδική, απαλλάσσεται από όσες παρατυπίες (έτσι λέγονται και οι παρανομίες) έχει κάνει και όσες πρόκειται να κάνει.

Ας συνεχίσουμε με τους υπουργούς και τα διορισμένα κρατικά στελέχη. Πρωταγωνίστρια των αναθέσεων έχει αναδειχθεί η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με κορυφαία πράξη την απόκρυψη από τη “Διαύγεια” της συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία πληροφορικής Cisco, στην οποία ανατέθηκε η τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Η υπουργός προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την απόκρυψη, λέγοντας πως αυτή η συμφωνία ήταν δωρεά της εταιρείας, μόνο που μετά αποκαλύφθηκε, πως επρόκειτο για απ’ ευθείας ανάθεση κόστους 2.156.000 ευρώ! Το σημαντικότερο είναι δε, ότι η εταιρεία απέσπασε τα προσωπικά δεδομένα 1.500.000 μαθητών και των οικογενειών τους, τα οποία μπορεί να μοσχοπουληθούν σε κάθε ενδιαφερόμενο για εμπορική ή και πολιτική χειραγώγηση.

  Αποχαιρετώντας και την απλή αναλογική...

Ο Υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) με απ’ ευθείας ανάθεση,  προχώρησε για τις ανάγκες του ΟΣΥ σε αγορά-μαμούθ 16.000 γαντιών από εταιρεία της εκλογικής του περιφέρειας, αυτής των Σερρών, με τίμημα 196.000 ευρώ συν ΦΠΑ, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ξεπερνάει τια 240.000 ευρώ! Η συγκεκριμένη σερραϊκή επιχείρηση, ασχολείται με κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικές εργασίας, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε επέκταση του καταστατικού της για να περιλαμβάνει και «εμπόριο ειδών-μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη».

Ούτε βλέπει ούτε ακούει τις “πονηρές” αναθέσεις

Ας συνεχίσουμε με την μεγάλη ρεκορντγούμαν των αναθέσεων, που δεν είναι άλλη από την κυρία Σοφία Νικολάου γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Έδωσε 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήνεται στις 29/03/2020 και καταθέτει προσφορά στις 30/03/2020 για την ανάληψη προμήθειας του ελληνικού δημοσίου. Έδωσε 300.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο και για την κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας, σε εταιρία που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά.

Η ίδια, έδωσε 47.000 ευρώ απευθείας ανάθεση προμήθειας υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των Καταστημάτων Κράτησης, σε εταιρεία που κατασκευάζει αμορτισέρ αυτοκινήτων!  Έδωσε 229.000 ευρώ σε επιχείρηση που εμπορεύεται εποχιακά είδη και διακόσμησης σπιτιού.  Έδωσε 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,50 ευρώ. Την ίδια περίοδο άλλες υπηρεσίες του ΠΡΟΠΟ, προμηθεύονται το ίδιο ακριβώς προϊόν με τιμή μονάδας 8,85 ευρώ!»

Και όλα αυτά συμβαίνουν, χωρίς ο πρωθυπουργός να αντιδράσει. Η πλήρης κάλυψή του, δημιούργησε αίσθημα ασυδοσίας σε όλους, όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Το σημαντικότερο όμως, είναι η υλοποίηση σχεδίου υποδούλωσης στις κυβερνητικές διαταγές, όλων των Ανεξάρτητων Αρχών! Έτσι παραβιάζεται κατάφωρα η βασική συνταγματική αρχή της ισότητας απέναντι στους νόμους και της ανάληψης των προσωπικών ευθυνών για πράξεις που παραβιάζουν τις βασικές συνταγματικές αρχές. Και συνεχίζουν, έχοντας το πλεονέκτημα της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα μεγάλα συστημικά μέσα, που αποκρύπτουν τις κυβερνητικές παρανομίες.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι