Ντιμπέιτ “σούπα” στην Κύπρο – Συμφωνούν στα μεγάλα ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΑΚΕΛ

Ντιμπέιτ "σούπα" στην Κύπρο- Συμφωνούν στα μεγάλα ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΑΚΕΛ, Κώστας Βενιζέλος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άγονο -με ποδοσφαιρικούς όρους- ήταν το χθεσινό μεσημεριανό ντιμπέιτ, καθώς οι ηγέτες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, εξήλθαν ισόπαλοι, χωρίς μάλιστα να πετύχουν γκολ. Το πολυσυζητημένο τηλεοπτικό ραντεβού των Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρου Κυπριανού, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των δυο πρωταγωνιστών, οι οποίοι επέμειναν στην πραγματοποίησή του.

Μια διακαναλική τηλεμαχία για να δικαιολογήσει την οργάνωσή της πρέπει να βγάλει ειδήσεις, να έχει νικητή και ηττημένο. Τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβησαν. Άλλωστε, στο Κυπριακό ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συμφωνούν. Οι μικρές διαφοροποιήσεις, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση, γίνονται για να αποφευχθεί η πλήρης ταύτιση.

Ο Άντρος Κυπριανού δεν απέφυγε να αναφέρει στη διάρκεια της τηλεμαχίας πως οι πρόσφατες κινήσεις του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Οι ηγέτες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συμφώνησαν και για την επιλογή μεταφοράς αερίου με αγωγούς μέσω Τουρκίας, «μετά από την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό».

“Η διχοτόμηση της ΑΟΖ”

Ένα σημείο το οποίο συζητήθηκε και στη συνέχεια, με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ήταν η ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Ο Κυπριανού ρωτήθηκε κατά πόσο ο ίδιος είναι ενήμερος για έκθεση που έχει ζητήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδη «με σκοπό την διχοτόμηση της ΑΟΖ».

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ δεν διέψευσε την πληροφορίες. Είπε πως και ο ίδιος έχει τις ίδιες πληροφορίες αλλά δεν μπορεί να πει οτιδήποτε δημόσια. Έσπευσε, ωστόσο, να παραπέμψει σε προεκλογικές δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη («ας τρυπήσουν στη δική τους ΑΟΖ» ). Την πληροφορία διέψευσε στη συνέχεια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Χωρίς ειδήσεις το debate

Στο πεδίο της διαφθοράς, η συζήτηση διαδραματίσθηκε σε μια τακτική άμυνας και εξαγγελιών. Ενώ προετοιμάσθηκε το έδαφος ότι θα “ειπωθούν όλα”, η βαρύγδουπη αυτή εξαγγελία έμεινε στα αζήτητα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως πιθανόν να υπάρχουν διαγραφές δανείων και διαγραφές μέσω αναδιαρθρώσεων μετά το 2015, τονίζοντας πως όλα πρέπει να βγουν όλα στο φως και να μπει ένας ανεξάρτητος οίκος για έλεγχο. Ο Άντρος Κυπριανού είπε πως οι εταιρίες που είναι συνδεδεμένες με το ΑΚΕΛ είναι συγκεκριμένες και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να ελεγχθούν.

Κοντολογίς, γυρόφερναν ονόματα, αλλά ονόματα και διευθύνσεις δεν ειπώθηκαν. Είναι σαφές πως δυο κόμματα, τα οποία συμπίπτουν στα μεγάλα θέματα, όπως το Κυπριακό και διαφοροποιούνται στα θέματα διαχείρισης για να μπορέσουν να συντηρήσουν κλίμα διπολισμού, δεν μπορούν να κρυφτούν από την κοινή γνώμη!

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι