Ο δεκάλογος του έξυπνου ψηφοφόρου

Μάκης Ανδρονόπουλος
1263
Ο δεκάλογος του έξυπνου ψηφοφόρου, Μάκης Ανδρονόπουλος

Αφού λοιπόν, όπως μηρυκάζουν διάφοροι, έχουν καταργηθεί οι ταξικές διαφορές και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά -πράγμα που δεν ισχύει ούτε για πλάκα βέβαια- ως ψηφοφόροι που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε τρεις βδομάδες, ας φερθούμε έξυπνα και ας αφήσουμε τους ιδεολογικούς βερμπαλισμούς και τις μεγαλοστομίες στα κόμματα. Ας ψηφίσουμε για το ατομικό, το συλλογικό και το πατριωτικό μας συμφέρον.

Πρώτον, ψηφίζουμε νέους κάτω των 40 ετών με την ελπίδα ότι δεν θα είναι μολυσμένοι από τον ιό της διαπλοκής, της ίντριγκας και του παλαιοκομματισμού. Όσο κατεβαίνουμε σε ηλικία, τόσο υπάρχει ανοσία, που σημαίνει μέχρι 33. Επιπλέον, οι νέοι δεν συμβιβάζονται εύκολα, έχουν ακόμη ένα εγγενή ριζοσπαστισμό και είναι ακόμα ρομαντικοί. Είναι επίσης πιο εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που θα αλλάξει τα πάντα στην επόμενη δεκαετία. Αν η πατρίδα σωθεί, θα σωθεί από αυτούς και όχι από τους χαμαιλέοντες και τους δεινόσαυρους. Είναι ευκαιρία στις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές και στις ευρωεκλογές να εκλεγούν παντελώς νέοι για να αποκτήσουν και πολιτική εμπειρία.

Δεύτερον, ψηφίζουμε γυναίκες απλά γιατί είναι καλύτερες και αποτελεσματικότερες.
Έχουν ψυχοκίνητρο να κάνουν τη διαφορά, έχουν καλύτερη αίσθηση της πραγματικότητας, έχουν τον πρακτικό νου της νοικοκυράς και τη δύναμη της μάνας… και λιγότερα ταμπού. Συνήθως δεν πάσχουν από το αρσενικό σύνδρομο του μάτσο. Συνεπώς, στις γυναίκες σπάμε το όριο της ηλικίας.

Τρίτον, oύτε μία ψήφο στους 60άρηδες plus, γιατί όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τη χώρα πύραυλο, αλλά την χρεοκόπησαν. Τώρα, κοιτάνε να βολευτούν, να σώσουν την καταρρακωμένη υπόληψή τους και να τακτοποιήσουν τους διαδόχους τους.

Τέταρτον, δεν ψηφίζουμε δημοσιογράφους γιατί τους οδηγούμε στην πολιτική «πορνεία» και καταστρέφουμε τη δημοσιογραφία.

Όχι προσωποπαγή κόμματα

Πέμπτον, δεν ψηφίζουμε τους επώνυμους της τηλεόρασης, της show business, του αέρα κοπανιστού. Δεν ψηφίζουμε αυτούς που πουλάνε στην τηλεόραση επιστολές του Χριστού, μαντζούνια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Έκτον, δεν ψηφίζουμε τα παιδιά των μπαμπάδων τους, τα εγγόνια των επώνυμων παππούδων, τους ανεπάγγελτους, τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, τους αριβίστες, τους οπορτουνιστές, τα λαμόγια και τους πάσης φύσεως τυχοδιώκτες.

Έβδομον, δεν ψηφίζουμε συνδικαλιστές, ειδικά αυτούς που πλούτισαν και έχουν χοντρές καταθέσεις και τζιπάρες από τις συναλλαγές με τα αφεντικά και το σκοτεινό σύστημα.

Όγδοον, δεν ψηφίζουμε κόμματα που δεν αποδέχονται την αστική δημοκρατία, όπως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, αλλά και το ΚΚΕ της ανιστόρητης Ορθοδοξίας(;), καθώς και άλλα κόμματα που λειτουργούν σαν θρησκευτικές σέχτες.

Ένατον, δεν πετάμε την ψήφο μας σε προσωποπαγή κόμματα και παρατάξεις. Χρειαζόμαστε ως χώρα και ως κοινωνία, παρατάξεις και κόμματα, πρόσωπα και συλλογικότητες που μπορούν να συνεργαστούν, να βρουν κοινές λύσεις.

Δέκατον, ψηφίζουμε! δεν απέχουμε. Μην χαρίσουμε στις οργανωμένες μειοψηφίες την εξουσία. Και ξέρουμε και απαντάμε. Ψηφίζουμε για να μείνει ζωντανός ο θεσμός της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ψηφίζουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα της χρεοκοπίας, της διαπλοκής, της υποκρισίας και να την κάνουμε ξανά χρήσιμη και σπουδαία για μας, την Ευρώπη και την ανθρωπότητα.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.