ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παππά που χτύπησε δημοσιογράφο – Διαφωνεί ο Πολάκης!

Διαγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παππά που χτύπησε δημοσιογράφο – Διαφωνεί ο Πολάκης!

Ομάδα της ελληνικής αποστολής δημοσιογράφων που καλύπτει την ολομέλεια του Eυρωκοινοβουλίου βρέθηκε μπροστά σε ένα ακραίο επεισόδιο βίας, με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην αθλητή του μπάσκετ Νίκο Παππά. Ο Παππάς αποπέμφθηκε από την ευρωομάδα του κόμματος.

Ο δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση είναι ο Νίκος Γιαννόπουλος του news247, που έχει καταθέσει μήνυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβαση του Σωκράτη Φάμμελου, έθεσε τον βουλευτή εκτός της ευρωομάδας του και τον παραπέμπει στην επιτροπή δεοντολογίας για την οριστική διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Πολάκης, ζητά να ανακληθεί η διαγραφή του ευρωβουλευτή. Ο Νίκος Παππάς με ανάρτησή του, δίχως να αμφισβητήσει την επίθεση, επιφυλάχθηκε να εκθέσει την δική του άποψη των γεγονότων. Ο Πολάκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει στο παρελθόν τον Παππά και τον είχε προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, διαχώρισε την θέση του από την απόφαση του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Πολάκης αμφισβήτησε τα πραγματικά περιστατικά, υποστηρίζοντας ότι η κατάθεση του δημοσιογράφου παρουσιάζει κενά. Η θέση του Πολάκη φυσικά δεν έγινε δεκτή από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αμφίβολο εάν την συμμερίζονται στο εσωτερικό του κόμματος. Ανακοίνωση για το θέμα που καταδικάζει απερίφραστα τον Νίκο Παππά εξέδωσε και η Νέα Αριστερά. Εκτιμάται ότι η διαφοροποίηση του Πολάκη ανοίγει ένα θέμα σχέσεων του με την ηγεσία του κόμματος.

Με ανάρτηση στα Instagram Stories του, ο ευρωβουλευτής παραδέχεται μεν ότι αντέδρασε λάθος, αφήνει ωστόσο υπονοούμενα για την κατάσταση στην οποία, όπως πάντα ο ίδιος ισχυρίζεται, ήταν ο δημοσιογράφος. Ο Παππάς, ο οποίος αναζητείται, λέει ότι τα ΜΜΕ έχουν σπεύσει να τον καταδικάσουν, πριν ακούσουν τη δική του εκδοχή, παραδέχεται ότι η δική του αντίδραση ήταν λάθος, αλλά σημειώνει ότι θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει αλλιώς σε όσα είπε και έκανε (σ.σ. ο δημοσιογράφος) όντας σε αυτή την κατάσταση.

Πολιτική θύελλα

Η κυβέρνηση σε επικριτική της ανακοίνωσή δια του Παύλου Μαρινάκη αναφέρει: «Χθες το βράδυ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο, αφού τον έβρισε χυδαία. Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων απαξιωτικών και επιθετικών συμπεριφορών του εν λόγω ευρωβουλευτή, με πολλά διαφορετικά θύματα, για τις οποίες το κόμμα του ακολούθησε την τακτική της αποσιώπησης και της πολιτικής κάλυψης.

Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει. Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα. Όπως και να έχει, το γεγονός ότι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κρατούσαν στο κόμμα τους έναν άνθρωπο με τέτοιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι αυτοί που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής και τους τιμητές του κράτους δικαίου είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι υποκριτές». Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις έτερων στελεχών της ΝΔ.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:« Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό και την τραμπούκικη συμπεριφορά του Ευρωβουλευτή Νίκου Παππά σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου. Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά κατά του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου να του επιτεθεί αναίτια και να τον γρονθοκοπήσει στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Το επεισόδιο με τον Παππά

Το επεισόδιο μάλιστα φέρεται να έγινε για ασήμαντη αφορμή. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής Παππάς, βρισκόταν σε εστιατόριο-μπαρ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης παράλληλα με τους Έλληνες δημοσιογράφους, αν και όχι και στην ίδια παρέα. Δύο από τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να φύγουν και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο του χώρου. Ο ευρωβουλευτής σηκώθηκε και ζήτησε τον λόγο από τον δημοσιογράφο, φωνάζοντας πως τον είχε πατήσει και δεν ζήτησε συγγνώμη.

Ο δημοσιογράφος φανερά αιφνιδιασμένος είπε στον Ευρωβουλευτή πως ποτέ δεν τον ακούμπησε και πως εκείνος είχε επιχειρήσει να τον ρίξει με τρικλοποδιά στο έδαφος. Σύμφωνα με την μήνυση που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος, ο Παππάς τον ακολούθησε στην έξοδο και στον διάδρομο τον έπιασε από τον λαιμό και τον χτύπησε επανειλημμένα. Ο δημοσιογράφος που δέχθηκε την επίθεση έπεσε στο πάτωμα ανήμπορος να αντιδράσει μπροστά στην σωματοδομή του πρώην μπασκετμπολίστα. Φέρεται μάλιστα να του είπε «τι κάνεις εκεί; είσαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής», με τον ευρωβουλευτή να απαντά: «Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;».

Οι δυο δημοσιογράφοι σε απόλυτο σοκ τρέμοντας μπήκαν ξανά στο εστιατόριο και απευθύνθηκαν στους υπόλοιπους. Η ομάδα των δημοσιογράφων βγήκε από τον χώρο στον οποίο συνάντησε τον ευρωβουλευτή σε έξαλλη κατάσταση να επιχειρεί και πάλι να επιτεθεί στον δημοσιογράφο. Αργότερα έφυγε από το σημείο, λέγοντας σε άλλους δημοσιογράφους “απολογούμαι σε εσάς για την ένταση”. Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως ο Παππάς του έστειλε μηνύματα που του ζητούσε συγγνώμη και τον πήρε αργότερα και τηλέφωνα (μετά ο ευρωβουλευτής διέγραψε τα μηνύματα).

Ο δημοσιογράφος συνοδεία της υπόλοιπης δημοσιογραφικής ομάδας στο Στρασβούργο κατέθεσε μήνυση στα κεντρικά της Γαλλικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης για περισσότερο από μία ώρα και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου καθώς η επίθεση και η χειροδικία δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις της ασυλίας για τους ευρωβουλευτές. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και ο Σωκράτης Φάμελλος. Πλέον ο Νίκος Παππάς αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κάτι που δεν καλύπτεται από την ασυλία του.

Ο Νίκος Παππάς έχει συχνά προκαλέσει αντιδράσεις. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με υβριστική ανάρτηση στα social media, στην οποία χαρακτήριζε τη ΝΔ «φυτώριο δολοφόνων, παιδόφιλων, βιαστών, εγκληματιών και εθνικών βλαξ». Η ανάρτηση που συνόδευε παλαιότερο βίντεο του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου, κατέβηκε λίγο αργότερα, ωστόσο είχε ήδη πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου υβριστικό παραλήρημα», ενώ σημείωσε ότι σε ένα «κανονικό κόμμα» ο ευρωβουλευτής θα είχε ήδη διαγραφεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, καταδίκασε τους χαρακτηρισμούς, αποστασιοποιούμενος ωστόσο από τη ρητορική της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μοτίβο εντάσσεται και η επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά αστυνομικών, προκαλώντας την αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Αττικής, η οποία έκανε λόγο για «απύθμενο μίσος». Τότε, η ΝΔ είχε ζητήσει και πάλι τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος είχε απαντήσει μέσω Instagram με ειρωνικό ύφος. «Ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό…».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

8 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

δύο γεγονότα…ενα η επιλογή για υποψήφιος και δεύτερον ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον ψήφισαν…και γιατί όχι να τον μαζέψει ο μεγάλος αρχηγός που τον πρότεινε κιόλας…βγάλτε την ασυλία από τους πολιτικούς να δούμε άσπρη μέρα…

Τι ακριβώς έγινε; Ποια είναι η εκδοχή του ευρωβουλευτή;

Ο Φαμελλος ειναι σοβαρος ανθρωπος χαμηλων τονων δεν ανεχεται τραμπουκους στο κομμα του πολυ σωστα επραξε που τον διεγραψε

Ο τραμπουκισμός με τη μιά η άλλη μορφή είναι χαρακτηριστικό του σύριζα αλλά και άλλων ιδεοληπτικών κομμάτων.

8
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx