ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο καλός στρατιώτης του Νίκου Παππά Καλογρίτσας! (upd)

Ο καλός στρατιώτης του Νίκου Παππά Καλογρίτσας!

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό βάζει η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, στο τρίτο μέρος της οποίας αποκάλυψε ότι έδινε λεφτά και στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ο Νίκος Παππάς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία του “ΣΥΡΙΖΑ channel”, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αξιωματική αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει τον επιχειρηματία «ψευδομάρτυρα».

Η κυβέρνηση είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση του επιχειρηματία, τονίζοντας σε ανακοίνωση της πως «οι νέες αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για το ρόλο του Νίκου Παππά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, φωτίζουν έναν σκοτεινό κύκλο με “μπροστινούς”, αφανείς εταιρείες και ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνοντας πως προκύπτουν «αμείλικτα ερωτήματα». 

Αναφερόμενη στην απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μια κυβέρνηση που λειτουργούσε ως παρακράτος», σημειώνοντας πως ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να σιωπά απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες τού, κατά δήλωσή του “κόκκινου εργολάβου”». Το κυβερνών κόμμα επισημαίνει μία σειρά από ερωτήματα, στα οποία ζητά “απαντήσεις” από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

  • «Ο Χρ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως “μπροστινός” για το μοίρασμα των ποσοστών τού καναλιού, έχοντας τις μετοχές, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, του Νίκου Παππά και της “παρέας” που περιγράφει»;
  • «Πώς γίνεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κορυφαίος υπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου να κοιμάται στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα, τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες»;
  • «Σε ποιους κατέληξαν οι αφανείς χρηματοδοτήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ, που διέθεσε, όπως είπε, ο Χρήστος Καλογρίτσας»;
  • «Με ποιο ρόλο συμμετείχε ο πολυπράγμων Κύπριος δικηγόρος, με εξειδίκευση στις off shore εταιρείες, Αρτέμις Αρτεμίου, που τον γνωρίσαμε από το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, στις συναντήσεις με τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα, την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών;».
  • «Ποιοι αποτελούσαν την «ομάδα Παππά», που φιλοξενούσε στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη ο Χρήστος Καλογρίτσας, με βάση τις οδηγίες που λάμβανε από τον Νίκο Παππά;».

Η κατάθεση του Καλογρίτσα

Προηγουμένως ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του, που συνεχίζεται και το απόγευμα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, είχε επιμείνει στους ισχυρισμούς για τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το στήσιμο τηλεοπτικού σταθμού. Ο Καλογρίτσας φέρεται να ανέφερε ότι είχε τις μετοχές του Παππά και για μια ακόμα φορά επέμενε ότι ήταν “μπροστινός” στο όλο εγχείρημα και ότι ήταν “πειθήνιος στρατιώτης”.

Σχετικά με τις σχέσεις με τον πρώην υπουργό ανέφερε, ότι «άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει».

Επίσης, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι «Δάνεισα μόνο το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα» και σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη για το ποιος έπαιρνε τις αποφάσεις απάντησε «Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.»

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ακόμα ότι είχε και τις μετοχές του Παππά: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος». Συνέχισε λέγοντας ότι «σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά. Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός».

Επτά φάσεις

Επιπλέον, θέλησε να χωρίσει την επίμαχη υπόθεση σε επτά φάσεις «από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ. ευρώ. Η β’ φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ’ αρχήν της άδειας (προσωρινής), όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό. Η τρίτη τάση είναι μετά τη δίωξή μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς μου έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεων μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς.  Δ’ φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα, η Ε’ φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δική μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ό,τι ζούμε εδώ».

Σε ένα σημείο της κατάθεσής του αναφέρεται και σε ρετσινιά που του κόλλησε από τη συμμετοχή του στο εγχείρημα του τηλεοπτικού σταθμού. «Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτός που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός. Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στη εξουσία».

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαξιώνουν την κατάθεση του «ψευδομάρτυρα» Καλογρίτσα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δηλώνοντας πως «ο διακαής πόθος του ψευδομάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά δεν κρύφτηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι