ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πνευματικός “έσβησε” τον Φίλη – Η ανθοδέσμη του Αλέξη

Ο Πνευματικός "έσβησε" τον Φίλη – Η ανθοδέσμη του Αλέξη, Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ανθοδέσμη στον Σπύρο Πνευματικό θα πρέπει να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας, αφού πέρα από το αυτογκόλ, βοήθησε να σκεπαστεί το αυτογκόλ στην αντίπερα όχθη που έβαλε ο Νίκος Φίλης με τις δηλώσεις του για την μουσουλμανική μειονότητα. Το θέμα ξεκίνησε από δημοσιεύματα που κατηγορούν τον εκλεγμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Οζγκιούρ Φερχάτ, για σχέσεις με το τουρκικό προξενείο και ότι εξελέγη χάρη στην βοήθεια της Τουρκίας.

Όπως είναι γνωστό, το θέμα επεκτάθηκε στο πώς πρέπει να αποκαλείται η μειονότητα. Σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Άγγελο Συρίγο ο Νίκος Φίλης ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι η μειονότητα είναι και πρέπει να αποκαλείται μουσουλμανική, εντούτοις υπερασπίστηκε το δικαίωμα του βουλευτή Ροδόπης να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί, στο πλαίσιο ενός κακώς νοούμενου δικαιωματισμού.

Η… ανθοδέσμη του Αλέξη 

Μπορεί οι προνομιακές σχέσεις και του Οζγκιούρ Φερχάτ και του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με το τουρκικό προξενείο να είναι πασίδηλες (δεν τους κρύβουν ούτε οι ίδιοι), αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει κυκλοφορήσει δήλωση του Οζγκιούρ Φερχάτ στην οποία να αποκαλεί την μειονότητα “τουρκική”. Συνεπώς σε τι απαντούσε ο Φίλης; Κάπως έτσι οι σύντροφοί του αναρωτιούνταν «γιατί ο έμπειρος Νίκος Φίλης άνοιξε τέτοιο ζήτημα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ενισχύοντας ακόμη και άθελά του την σπέκουλα του Κυριάκου Μητσοτάκη επάνω στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας; Τόσο πολύ δεν συμπαθεί τον πρόεδρό του;».

Πράγματι εγείρεται το ερώτημα, αλλά όποιος γνωρίζει το Νίκο Φίλη, γνωρίζει πως αυτές τις απόψεις έχει κι όχι μόνο για τη μουσουλμανική μειονότητα. Αυτός δεν ήταν που πριν λίγο καιρό μίλησε για “Πρέσπες του Αιγαίου” και μάλιστα χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ανακαλέσει στην τάξη, τουλάχιστον δημοσίως. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι δεν είναι ο μόνος στην Κουμουνδούρου που σκέφτεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Με αυτά και με εκείνα, όμως, ορισμένα τουλάχιστον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται στους καλύτερους χορηγούς του Κυριάκου…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι