ΣΧΟΛΙΟ

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί Τσακαλώτου-Πολάκη και τα συστημικά ΜΜΕ

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί Τσακαλώτου-Πολάκη και τα συστημικά ΜΜΕ, Σπύρος Γκουτζάνης

Δεν είναι μυστικό ότι ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις. Το περίεργο είναι πώς συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα. Ο αγγλοσπουδαγμένος πρώην υπουργός Οικονομικών (“λόρδος” είναι το προσωνύμιο, με το οποίο τον αποκαλούν στις συσκέψεις οι σύντροφοί του), που όταν μιλάει σκέπτεται στα αγγλικά και μεταφράζει σε κακά ελληνικά, δεν έχει τίποτε κοινό με τον αψύ Κρητικό. Ανήκουν σε άλλους κόσμους.

Στο παρελθόν και σε συσκέψεις, αλλά και δημοσίως, ο κ. Τσακαλώτος έχει καταφερθεί εναντίον του κ. Πολάκη, κυρίως για το ύφος και ήθος του δημόσιου λόγου που αυτός εκφέρει. Στο τελευταίο επεισόδιο, όμως, ο κ. Τσακαλώτος έπραξε το αυτονόητο. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε στην Βουλή από τον Άδωνη Γεωργιάδη(!) να τοποθετηθεί στο θέμα των εμβολίων, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το κόμμα το εκφράζει ο πρόεδρος και εν τη απουσία του στην Βουλή ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που είναι ο ίδιος.

Ως εκφράζων τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είπε: «Να το κάνω λοιπόν ξεκάθαρο. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα φάρμακο τον εμβολιασμό… Το βασικό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως κόμματα… Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα που έχουν αναφέρει βουλευτές σας και που εσείς ή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα υιοθετούσε».

Στον χορό τα συστημικά ΜΜΕ

Από εκεί και μετά την μπάλα πήραν τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν όλα τον ίδιο τίτλο: “Άδειασμα Τσακαλώτου σε Πολάκη”. Είναι τα ΜΜΕ που αντιδρούν με εξαρτημένα αντανακλαστικά και κάνουν μπούλινγκ στον κ. Πολάκη, κάθε φορά που τους το υποδεικνύει το Μαξίμου με ανακοινώσεις. Όποτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο κ. Μητσοτάκης αναζητά μία δήλωση του συντοπίτη του, επαναλαμβάνει το «Τσίπρας ίσον Πολάκης» και τα ΜΜΕ κάνουν την υπόλοιπη δουλειά.

Το ότι μία ομάδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την γραμμή Μαξίμου και με την πολεμική των συστημικών ΜΜΕ τείνει να γίνει δομικό πρόβλημα. Είναι οι λεγόμενοι “προύχοντες” του κόμματος, που συχνά-πυκνά βάλλουν κατά της ομάδας Παππά-Σπίρτζη-Πολάκη, θέλοντας εμμέσως να αποδυναμώσουν και τον κ. Τσίπρα για τον οποίο άλλωστε θεωρούν ότι είναι “πρώτος μεταξύ ίσων”.

Αργά ή γρήγορα θα γίνει το ξεκαθάρισμα. Θα γίνει στην πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ή για μία ακόμη φορά θα παραπεμφθεί στο συνέδριο; Σε μερικές ημέρες θα έχουμε την απάντηση. Αυτός, πάντως, που δεν αμφισβητείται είναι ότι ο κόμπος έχει ήδη φτάσει στο χτένι, οπότε τα ζόρια δεν θα μπορούν να αργήσουν πολύ…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι