ΑΠΟΨΗ

Οι τρεις εθνικές απειλές που απουσιάζουν από την προεκλογική ατζέντα

Οι τρεις εθνικές απειλές που λείπουν από την εκλογική ατζέντα, Δημήτρης Ελέας

Προσωπικά, ας μου επιτραπεί να πω, πως διάβαζα και σκεφτόμουν να γράψω κάτι για τις τρεις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα και όχι για τις εκλογές. Οι εκλογές είναι πεδίο δόξης λαμπρό και αρένα ανικανότητας για τους κομματικούς ιπποκόμους. Δεν υποτιμώ τις εκλογές ως ένα απαραίτητο στοιχείο της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας. Δυστυχώς όμως, οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν φτωχοποιηθεί και ζουν με κουπόνια σοβιετικού στυλ. Κάτι που είναι απαράδεκτο και κανείς για αυτό δεν έχει τιμωρηθεί. Άρα, θα ήταν προτιμότερο να ξεσηκωθούν και να κάνουν κάτι οι πολίτες εκτός από τις εκλογές στις οποίες “έχουν προαποφασιστεί” οι υποψήφιοι.

Οι Έλληνες σαφώς έχουν αναδείξει ανά τους αιώνες μεγάλες προσωπικότητες και ευτυχώς δηλαδή. Οι Γυναίκες του Ζαλόγγου, οι Εθνικοί Ευεργέτες και ο Άγνωστος Στρατιώτης δεν θα έπρεπε να αφήνουν κανέναν Έλληνα με αξίες, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να κοιμάται καλά το βράδυ. Πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να ξεπληρώσουμε αυτό το χρέος απέναντι σε όσους προηγήθηκαν και τίμησαν όχι με λόγια, αλλά με πράξεις την πατρίδα μας.

Οι τρεις απειλές σήμερα είναι: το δημογραφικό, η οικονομική κρίση, και η τουρκική απειλή. Το δημογραφικό, ως η πρώτη απειλή, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι Έλληνες δεν κάνουν πολλά παιδιά. Το φλέγον ζήτημα της υπογεννητικότητας δεν απασχολεί κανέναν πολιτικό σοβαρά. Το επίδομα που δίδεται για κάθε παιδί είναι αστείο και αποτρεπτικό για να δημιουργηθεί μια πολυμελής οικογένεια. Έτσι, η Ελλάς φθίνει. Τι πρέπει να κάνουμε οι Έλληνες για να μην χαθούμε όπως οι Ίνκας και οι Μάγια; Είναι απλό, πως μόνο με πολλά παιδιά ανανεώνεται ο πληθυσμός…

Τι μας μένει πλέον; Να δοθούν σοβαρά επιδόματα για κάθε παιδί, να νομοθετηθούν φορολογικές ελαφρύνσεις, και να ξαναδούμε την εμπιστοσύνη μας προς τους “άλλους” και δη, τους νέους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα. Ίσως βοηθήσει, αν είμαστε αρκετά σοφοί, να αποδεχτούμε τους πολιτισμικά συμβατούς μετανάστες σε εμάς, ώστε να διατηρηθεί και να συνεχιστεί η ελληνικότητα.

Η οικονομική κρίση, ως η δεύτερη απειλή, καλά κρατεί. Μετά την κρίση του 2009-19, ήρθε και η πανδημία Covid-19. Σήμερα έχουν γονατίσει οι πάντες και έχει χαθεί η χαρά της οικονομικής ευρωστίας. Οι Έλληνες σαν να έχουν χάσει το άγγιγμα του Μίδα, που πάντα είχαν. Αυξήθηκε η τιμή του κρέατος κατά 19,9% και του ψωμιού κατά 22,8%, σύμφωνα με την Eurostat κατά τον τελευταίο χρόνο. Οι άνθρωποι παραμιλάνε από την ακρίβεια!

Έτσι, η κρίση συνεχίζεται και πολλοί φεύγουν λαντζέρηδες στη Γερμανία ή για να στελεχώσουν ξένα πανεπιστήμια. Είναι γεγονός πως θα παντρευτούν και θα μείνουν εκτός συνόρων, θα είναι οικονομικά ενεργοί, θα γεράσουν και θα πεθάνουν εκεί. Για να χτυπηθεί το αέναο brain drain πρέπει να υποχωρήσει η μεγάλη φτώχεια και να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας, που ίσως τότε φέρουν και το πολυπόθητο brain gain.

Τουρκία, η τρίτη απειλή

Η Τουρκία (=στρατικοποίηση, Ισλάμ, ισχύς) και η τουρκική επεκτατικότητα, ως τρίτη απειλή δεν μπορεί να υποτιμηθεί περαιτέρω από την αθηναϊκή ελίτ, όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο, εδώ στο SLpress. Oι Τούρκοι εποφθαλμιούν το Αιγαίο και τα νησιά του. Ήδη, αλλάζουν ή προσπαθούν να κλέψουν την ιστορία μας. Έχουν αρχίσει να μιλάνε για αρχαίους Τούρκους. Αρχαίος Τούρκος βαφτίζεται και ο Όμηρος, όπως είδαμε και σε άλλο διαφορετικό άρθρο, πάλι εδώ στο SLpress. Ταυτόχρονα, ακόμα και αν φύγει ο Ερντογάν από το προσκήνιο και αναλάβουν οι Κεμαλικοί, δεν θα είναι λιγότερο επικίνδυνοι. Είναι αυτοί που εισέβαλαν στην Κύπρο και είναι αυτοί που από το 1995 μιλάνε για casus belli.

Οι Τούρκοι επιδιώκουν την εθνική μας εξαφάνιση, και ο αμερικανοτραφής αρχιπροπαγανδιστής Ιμπραήμ Καλίν, θεωρεί Οθωμανούς τους σημερινούς Έλληνες. Η διπλωματία των σεισμών και, οι ιδέες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, δείχνουν ότι η χώρα στερείται εθνικής στρατηγικής, όταν η Τουρκία αντίθετα, πιστεύει, αυτό που δήλωσε κάποτε ο Mehmet A. Kanci ότι «αυτός που κυριαρχεί στη Μεσόγειο, κυριαρχεί σε τρεις ηπείρους».

Ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας

Οι απειλές είναι πραγματικές, άσε που δεν υπάρχουν σήμερα στη χώρα –χωρίς να υποτιμούμε φωτεινές εξαιρέσεις σε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό– άνθρωποι όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας. Σημαντικότατοι ηγέτες, σε σημείο που κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως δεν θα ξαναγεννήσει Ελληνίδα μάνα τέτοιο γιο, τέτοιους γιους. Και ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας ήταν μεγάλοι γιατί είχανε αρχές και αξίες που εμείς δεν τις έχουμε πλέον. Αυτός είναι ο λόγος που τους αποκαλώ Μέγα Κολοκοτρώνη και Μέγα Καποδίστρια. Είναι η διατύπωση του Παναγιώτη Λίτσα σε ένα video που έφτιαξε για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ξεχώρισαν, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Και το video κλείνει χαρμόσυνα λέγοντας «είναι η σειρά μας τώρα».

Αυτό είναι το video για όποιον θα ήθελε να το δει:

Η σειρά μας για να κάνουμε κάτι, ο καθένας ξεχωριστά ή και όλοι μαζί ενωμένοι για τις τρεις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζει ο τόπος, αλλά και το ιστορικό έθνος των Ελλήνων. Η “απαθής και ανήμπορη” χώρα που δεν παράγει ούτε πινέζα, πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί. Οι εκλογές είναι μία ευκαιρία. Πολιτικοί που δεν κατάφεραν τίποτα για είκοσι και πλέον χρόνια να πάνε σπίτι τους. Να αναδειχθεί ηγεσία που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με ικανότητα τις τρεις αυτές απειλές και συνάμα όλοι μαζί, το συντομότερο, να ξανασυναντηθούμε πάλι με τις αξίες και τις αρχές του είχαν ο Μέγας Κολοκοτρώνης και ο Μέγας Καποδίστριας.

Έτσι, η Ελλάδα να αναγεννηθεί και πολιτισμικά. Επιπροσθέτως, οι Έλληνες έχουν χρέος να σταματήσουν και με το ξίφος αν χρειαστεί τους Τούρκους, που πορεύονται και μέσα στον 21ο αιώνα σαν να είναι οι αρχές του 19ου. Είναι σχεδόν σίγουρο πως στα επόμενα χρόνια, θα δοθεί στους Έλληνες η ευκαιρία να το κάνουν εμπράκτως, ειδάλλως η αυλαία θα πέσει για όλους μας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι