ΣΧΟΛΙΟ

Όλα τα είχαμε ο Πατούλης μας έλειπε!

Όλα τα είχαμε ο Πατούλης μας έλειπε

Δεν τον αδειάζει, αλλά ούτε και τον καλύπτει το Μέγαρο Μαξίμου τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, μετά την αποκάλυψη της “Αυγής ότι το διδακτορικό του είναι «προϊόν λογοκλοπής». Ερωτηθείς στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει ότι «o κ. Πατούλης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ενώ παρέπεμψε και στην δήλωση του περιφερειάρχη.

Στο θέμα επιμένει με συνεχείς ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη ανακοίνωση ανέφερε: «Στο χιονιά στάθηκε ανίκανος. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και απατεώνας». Στην απάντησή του ο κ. Πατούλης ανέφερε: «Θλιβερή η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Άκριτη υιοθέτηση συκοφαντικού δημοσιεύματος του κομματικού του φύλλου ΑΥΓΗ. Με τους ψεύτες της ΑΥΓΗΣ, θα τα μιλήσουμε, κατά τα οριζόμενα στον νόμο. Με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ραντεβού τον Οκτώβριο του 2023 στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών». Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου πάντως δεν μίλησε για ψέματα ή για fake news.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, «το 2019 ο κ. Πατούλης κατέθεσε ένα διδακτορικό 130 σελίδων στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου εντοπίζεται πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων χωρίς καμία παραπομπή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση που απευθύνεται στη ΝΔ: «Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το σκάνδαλο της “διατριβής” του κ. Πατούλη φανερώνει την αμηχανία της ΝΔ. Το ερώτημα κ. Οικονόμου είναι απλό: Θα συνεχίσετε να στηρίζετε τον λογοκλόπο κ. Πατούλη ή θα τον διαγράψετε; Αυτό πρέπει να απαντήσει η παράταξη της “αριστείας” που εκτίθεται καθημερινά ως αυτό που πραγματικά είναι: ένας συρφετός μετριότητας και εξαπάτησης».

Είναι σαφές ότι η ΝΔ τελεί σε αμηχανία. Παρότι στον χιονιά το Μαξίμου είχε επιρρίψει ευθύνες στον κ. Πατούλη για την αναποτελεσματικότητά του, το να τον αποδοκιμάσει ή να προχωρήσει σε διαγραφή του θα έχει σημαντικό πολιτικό κόστος. Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του, όπως έδειξε και η ανακοίνωσή του, έδωσε πολιτικές διαστάσεις στο θέμα και προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές.

Εν ολίγοις αν η ΝΔ τον αποδοκιμάσει θα τον βρει απέναντι στις εκλογές. Βέβαια ένας απαξιωμένος ακόμη και από το κόμμα του περιφερειάρχης μικρή ζημιά μπορεί να κάνει, αλλά μία παρατεταμένη σύγκρουση θα έχει σε κάθε περίπτωση συνέπειες. Φυσικά το ερώτημα δεν αφορά άμεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού θα έχουν μεσολαβήσει σε κάθε περίπτωση οι εθνικές εκλογές και ενδεχομένως να έχουν προκύψει αλλαγές. Μέχρι τότε καλύπτεται πίσω από την Δικαιοσύνη που φυσικά θα καθυστερήσει να εκδώσει την όποια απόφαση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι