ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οξεία επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Αυτός είναι το χάος!

Οξεία επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Αυτός είναι το χάος!

Αν και δεν απάντησε ευθέως στο εάν θα κάνει κόμμα ή όχι, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε την πιο σκληρή μέχρι τώρα προσωπική και πολιτική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπυκνώνοντας ότι δεν υπάρχει ερώτημα “Μητσοτάκης ή χάος, ο Μητσοτάκης είναι το χάος”.

Ο Αντώνης Σαμαράς μία ημέρα μετά τους εορτασμούς της Υπαπαντής και την κοινή συμβολική εμφάνιση με τον Κώστα Καραμανλή παραχώρησε συνέντευξη στο τοπίο κανάλι Best-Tv της Καλαμάτας. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της χώρας και αποδόμησε συνολικά την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επταετία της διακυβέρνησης του. «Στην χώρα υπάρχει μια ομίχλη, μια αίσθηση ματαιότητας» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ποιο χάος λοιπόν; Το χάος είναι ο κ.Μητσοτάκης! Γιατί δημιούργησε σκόπιμα συνθήκες πολιτικής αναρχίας. Προκαλεί αστάθεια και μιλάει για ..σταθερότητα!». Υποστήριξε ότι στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποχή του κόσμου από τις κάλπες «ελπίζοντας έτσι σε ένα πλασματικό ποσοστό που θα του επιτρέψει να διαπραγματευτεί το προσωπικό του μέλλον».

Ο Αντώνης Σαμαράς φυσικά και αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το ταξίδι στην Τουρκία είναι λάθος αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Άσκησε συνολική κριτική στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την κρίση στέγης, την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού όπως έδειξε το FIR Αθηνών. Συμπυκνώνοντας μίλησε καθαρά για ασυνέπεια λόγων και έργων:

«Μετά από 7 χρόνια, τα ίδια και τα ίδια. Λόγια, λόγια και λόγια. Συνεχώς δικαιολογίες. “Δεν ήξερα, δεν γνώριζα”, “φταίει το βαθύ κράτος”, “διαχρονικά προβλήματα”, “παθογένειες του συστήματος”, “…ρεκόρ διαφήμισης για ένα δήθεν επιτελικό κράτος. Ρεκόρ κυβερνητικού αυτοθαυμασμού με συνεχείς κυβερνητικές δηλώσεις. Ε, εντάξει, δεν θέλουμε άλλα τέτοια ρεκόρ». Αλλά και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: στον οποίο καταλόγισε «αλαζονεία δίχως προηγούμενο, κατάχρηση εξουσίας από τους κυβερνώντες, εκτεταμένη ατμόσφαιρα διαφθοράς. Μια αίσθηση κράτους- λάφυρο».

Ο  Σαμαράς μίλησε και για την παράταξη υποστηρίζοντας «αυτό που πέθανε είναι η λαϊκή ψυχή της παράταξης. Με αυτή τη νοοτροπία επήλθε η ψυχική ρήξη των νεοδημοκρατών με το σημερινό κόμμα». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δείχνει αποκομμένη από την κοινωνία και τον κόσμο. Μίλησε για τα όσα γίνονται με τις τιμές στο ρεύμα που καλπάζουν, την αγροτική κρίση, την συμφωνία Mercosur, την κτηνοτροφία, τον ΟΠΕΚΕΠΕ «που γελάει όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη», και, για τις τράπεζες, όπως και για τα χρήματα που μοιράστηκαν και «μερικά πήγαν στη σωστή κατεύθυνση.

Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος απάντησε: «H Ελλάδα θέλει μία νέα αρχή, προσωπικά σε όλη μου την διαδρομή λέω αλήθειες, δεν κρύφτηκα και δεν συμβιβαστικά το μόνο μου κριτήριο είναι η πατρίδα μου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με την λογική όλοι εναντίον όλων γιατί θα επικρατήσει ζούγκλα. Και μάλιστα σε συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής κρίσης και δημογραφικής κατάρρευσης. Υπάρχει και το μεταναστευτικό. Θέλουμε να γίνουμε Ισπανία; Πριν λίγες ημέρες νομιμοποίησαν 500.000 λαθρομετανάστες. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα.

Η κατάσταση είναι οριακά κρίσιμη για την χώρα. Όμως η νέα αρχή προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας. Και η αναγέννηση απαιτεί κόπους και θυσίες, απαιτεί συνθέσεις και όχι διχασμό. Η κακή νοοτροπία του νεοέλληνα πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να ξαναβρούμε τις αξίες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το θέλουμε. Όσο για μένα τα σταθμίζω, με πονάει η Λένα, μου λείπει κάθε μέρα. Όμως εδώ είμαι μιλάω δημόσια και θα συνεχίσω να μιλάω δημόσια.

Ο Σαμαράς για τα εθνικά 

Έκανε αναφορά στα εθνικά θέματα με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «Το ταξίδι αυτό κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ένα μεγάλο λάθος». Είπε ακόμη αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Δεν καταλαβαίνει τι κακό κάνει στον τόπο; Δεν καταλαβαέινει ότι τραυματίζεται η εικόνα της χώρας όταν οι Τούρκοι ανακοινώνουν σε παγκόσμια πρωτοτυπία ότι κάνουν NAVTEX επ αόριστον;

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Και ενώ παράλληλα μας λένε ότι πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά μας. Μιλάνε για Τούρκους στην Θράκη, αμφισβητούνται στην πράξη τα κυριαρχικά δικαιώματα, μιλάνε για γαλάζια πατρίδα και εμείς να χαιρόμαστε γιατί έχουμε Σύμφωνο Φιλίας. Η Τουρκία μιλάει ευθέως ότι έχει περιφερειακή ηγεμονία και για συνομιλίες εφ όλης της ύλης και εμείς να δηλώνουμε αισιόδοξοι . Και άκουσα χθες ο Μητσοτάκης να λέει ότι οι δηλώσεις Φιντάν είναι στην σωστή κατεύθυνση».

Σημείωσε ακόμη ότι η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη και εμείς απαντάμε με το διπλωματικό σαβουάρ βιβέρ του Γεραπετρίτη. Ρώτησε: «Δεν είναι αυτή η πολιτική πειρατική; Τι μπορείς να συζητάς με κάποιον που έχει μπει στην αυλή μας; Και πώς γίνεται όλοι, ο Καραμανλής, εγώ να κάνουμε λάθος και μόνο ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης να έχουν δίκιο»;

Ουδέτερα απάντησε για την Μαρία Καρυστιανού αποφεύγοντας πολιτικές αιχμές: «Η κ. Καρυστιανού έχει στην πολιτική τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Με ενώνει μαζί της ο πόνος της απώλειας, σαν γονιός αλλά αυτό δεν είναι πολιτική είναι προσωπική υπόθεση του καθενός».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx