Παίζοντας στη Βουλή με τα νεύρα μας

Γιώργος Τζεδάκις
1

Ακόμα ένα πολιτικό πανηγυράκι έγινε προ ημερών στη Βουλή. Ένα από τα συνήθη πανηγυράκια, που το μόνο το οποίο καταφέρνουν είναι η περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Μία απαξίωση με ευθύνη των ίδιων των πολιτικών, οι οποίοι, κατά τα άλλα, θεωρούν λυπηρό ένα τέτοιο φαινόμενο και υποτίθεται πως με την πολιτική συμπεριφορά τους επιδιώκουν να το αναστρέψουν. Φαίνεται, όμως, πως δεν μπορούν ούτε αυτό, που είναι και αποκλειστικά στο χέρι τους.

Και όμως, υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να ελπίζουν πως με αυτό το πολιτικό προσωπικό και με τα μικροκομματικά μυαλά που κουβαλούν μπορούμε να ξεφύγουμε από την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία μας.

Δυστυχώς, η κατάσταση δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη, όσο οι πολιτικοί συνεχίζουν να νοιάζονται μόνο για τα δικά τους και όχι για την ομηρία της Ελλάδας!

Σε ένα ακόμα πανηγυράκι στη Βουλή, λοιπόν, ακούσαμε πολλά, πλην όμως αδιάφορα για τα μη κομματικά ακροατήρια. Δεν ακούσαμε καμία σοβαρή κουβέντα για όσους δύσμοιρους πολίτες έσπρωξαν οι… εθνοσωτήριες μνημονιακές κυβερνήσεις στον κοινωνικό Καιάδα.

Και όσους ακόμα δεν έχουν ρίξει στον Καιάδα προς τα εκεί τους σπρώχνουν. Σχεδόν όλοι μας βλέπουμε τη ζωή να μας φεύγει και τους πολιτικούς να απορούν επειδή ολοένα και περισσότεροι τους γυρίζουν την πλάτη. Μα τι περιμένουν, να τους χειροκροτήσουμε κι από πάνω που μας θυσίασαν;

Πολιτικές μεγαλοστομίες, κοινώς μπούρδες, αλλά ούτε λέξη δεν άρθρωσαν για:

  • Τους πένητες συνταξιούχους.
  • Τους απλήρωτους εργαζόμενους-δούλους των αφεντικών του ιδιωτικού τομέα.
  • Την πλειονότητα των πολιτών που φορολογείται υπέρμετρα.
  • Τους ανέργους που δεν πρόκειται να βρουν δουλειά ούτε στη Δευτέρα Παρουσία.
  • Τους πολίτες που χάνουν από το κράτος το βιός τους για μια χούφτα ευρώ χρέος.
  • Τους δανειολήπτες που οι τράπεζες βγάζουν στο δρόμο.
  • Τους ασφαλισμένους που πλήρωναν μια ζωή και θα πάρουν πίσω ψίχουλα.

Και φυσικά, για πολλοστή φορά, έμειναν αναπάντητα δυο εύλογα ερωτήματα:

  1. Αφού το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσαν τόσο καλά όσο λένε, πώς στα κομμάτια και χρεοκοπήσαμε;
  2. Αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ κυβερνούν τόσο καλά όσο, επίσης, λένε, πώς γίνεται να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε κατά διαβόλου;

Απ’ ότι φαίνεται, με αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα όχι μόνο θα ζήσουμε, αλλά και θα πεθάνουμε…