ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιοι κλήθηκαν στον Άρειο Πάγο ως ύποπτοι για τις υποκλοπές

Ποιοι κλήθηκαν στον Άρειο Πάγο ως ύποπτοι για τις υποκλοπές,

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης έχει λάβει και μελετά υπομνήματα εξηγήσεων από τέσσερα πρόσωπα, αναφορικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται σημερινά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, πρόκειται για επιχειρηματίες που εμφανίζονται να συμμετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις υποκλοπές και οι πρώτες καταθέσεις θεωρήθηκαν ανεπαρκείς.

Ο κατάλογος των υπόπτων δεν αποκλείεται να διευρυνθεί περαιτέρω, όταν ο αντεισαγγελέας μελετήσει το σχετικό υλικό που έχει στα χέρια του. Όταν κλείσει ο κύκλος των εξηγήσεων των προσώπων που καλούνται ως ύποπτοι για παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, ο αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης αναμένεται να συντάξει το πόρισμά του, το οποίο στη συνέχεια θα καταθέσει για τελική κρίση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Σημειώνεται ότι από το γραφείο του αντεισαγγελέα έχουν περάσει έως πολλοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Γρηγόρης Δημητριάδης, η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γρηγόρης Κοντολέων.

Οι πρώτες καταθέσεις

Ο πρώην γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού που είχε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ, Γρηγόρης Δημητριάδης, κατέθεσε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην προκαταρκτική εξέταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, από την επίσκεψη του οποίου στις μυστικές υπηρεσίες προέκυψαν τουλάχιστον 15-20 κοινές παρακολουθήσεις του Predator και της Υπηρεσίας.

Το όνομα του Γρηγόρη Δημητριάδη είχε εμπλακεί ήδη από το καλοκαίρι του 2022 στην υπόθεση των υποκλοπών, με τον ίδιο να αρνείται κάθε ανάμειξη. Τα δημοσιεύματα που τοποθετούν τον Δημητριάδη ως έναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων είναι πολλά όπως και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του μάρτυρα με εταιρείες και πρόσωπα που εμπορεύονται λογισμικά παρακολούθησης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι