ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς παραίτηση από τον ΕΟΔΥ ο Αρκουμανέας – Όλο το παρασκήνιο

Προς παραίτηση από τον ΕΟΔΥ ο Αρκουμανέας – Όλο το παρασκήνιο, slpress
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μετά τον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, από την ηγεσία υπουργείου Υγείας, και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας φαίνεται ότι βλέπει την πόρτα της εξόδου. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΟΔΥ φέρεται έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του και αν συμβεί αυτό θα είναι το τέταρτο πρόσωπο από όσα ενεπλάκησαν στον χειρισμό της πανδημίας, το οποίο μετακινείται ή αποχωρεί.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Παναγιώτη Αρκουμανέα να είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Οργανισμού και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υποβάλλει γραπτώς την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτήν την περίπτωση η παραίτηση θα γίνει δεκτή από τον Θάνο Πλεύρη.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο ίδιος ο υπουργός φέρονται να έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ, όπως και το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν δε, ότι η διάδοχη κατάσταση έχει ετοιμαστεί ήδη και ότι στο υπουργείο Υγείας έχουν γίνει επαφές και συζητήσεις για την άμεση αντικατάσταση του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Που πάει ο Αρκουμανέας

Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει ακουστεί κάποιο πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής του ΕΟΔΥ, σε μια περίοδο που το νέο κύμα πανδημίας με την εξάπλωση της Δέλτα, προκαλεί πρόσθετα προβλήματα και εντάσεις. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν αποκλείεται, πάντως, να βρεθεί, και μάλιστα σύντομα, σε καίρια θέση άλλου υπουργείου. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εκεί θα συναντήσει και γνώριμα πρόσωπα.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Βασίλης Κικίλιας συνδέονται με μακρά φιλία από την εποχή που υπηρετούσαν και οι δύο στον Δήμο Αθηναίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ο νέος υπουργός Τουρισμού έχει κάνει ήδη σχετική πρόταση για μεταγραφή στον παλιό του φίλο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν τελικά αποχωρήσει ο Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ θα είναι το τέταρτο από τα πρόσωπα που ασχολήθηκαν με την πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Όπως είναι γνωστό, εκτός από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον τελευταίο ανασχηματισμό απομακρύνθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Πολιτική Προστασία. Στην περίπτωσή του βέβαια μέτρησαν περισσότερο οι πυρκαγιές, αν και η μετακίνησή του στο υπουργείο Άμυνας είναι ουσιαστικά αναβάθμιση.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι