ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρόθεση ψήφου σε δύο νέες δημοσκοπήσεις – Ποιος κερδίζει τη μάχη της δεύτερης θέσης

Πρόθεση ψήφου σε δύο νέες δημοσκοπήσεις – Ποιος κερδίζει τη μάχη της δεύτερης θέσης
Φωτό: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Στις δύο δημοσκοπήσεις (Metron Analysis και Pulse) που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (22/10/26) στα δελτία ειδήσεων του MEGA και στον ΣΚΑΪ αντιστοίχων, η ΝΔ (Νέα Δημοκρατία) εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 30% στην εκτίμηση ψήφου, με την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη.

Στην εκτίμηση ψήφου, η δημοσκόπηση της Metron Analysis εμφανίζει την ΕΛΑΣ (του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13%. Αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση της Pulse η ΕΛΑΣ συγκεντρώνει το 16,5% των ψηφοφόρων, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 13%.

Στη δημοσκόπηση της Pulse και στο ερώτημα για τη μορφή της επόμενης κυβέρνησης, το 43% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 36% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας. Ένα επιπλέον 13% απαντά ότι δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση, ενώ το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Ωστόσο, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis και στην ερώτηση αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές, οι 7 στους 10 (69%) απαντούν ότι θα χρειαστεί να ξαναγίνουν εκλογές. Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός και στις δύο δημοσκοπήσεις, με ποσοστό 29% και 28% αντίστοιχα.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο κόσμος αξιολογεί αρνητικά τον Νίκο Ανδρουλάκη ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ποσοστό 74% ωστόσο στη δημοσκόπηση της Pulse το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην πρώτη θέση ως το κόμμα που κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση, με ποσοστό 15,5%

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες σε ποσοστό 49% θεωρούν ότι φέτος είναι σε χειρότερη θέση απ’ ό,τι ήταν πέρσι, ενώ στη δημοσκόπηση της Pulse μόλις το 10% θεωρεί ότι η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και λαμβάνει επαρκή μέτρα. Το 41% αναγνωρίζει ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά εκτιμά ότι χρειάζονται περισσότερες παρεμβάσεις.

Η οικονομία καθορίζει την ψήφο 

Πάντως στο ερώτημα για το βασικό κριτήριο με το οποίο θα επιλέξουν τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, η οικονομία και το κόστος ζωής συγκεντρώνουν το 50% στη δημοσκόπηση της Pulse… Στο ερώτημα για το κύριο συναίσθημα ή κίνητρο που θα καθορίσει την εκλογική επιλογή, η προσδοκία συγκεντρώνει 53%, αυξημένη σε σχέση με το 48% του Ιουλίου 2025.

Τέλος, στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά και στο αν θα το ψήφιζε, το 63% απαντά «σίγουρα όχι» στη δημοσκόπηση της Pulse ενώ αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το το 67% απάντησε ότι είναι απίθανο να το ψηφίσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx