ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Μητσοτάκης ή Τσίπρας;” – Ένα δίλημμα με απάντηση

"Μητσοτάκης ή Τσίπρας;" – Ένα δίλημμα με απάντηση, Κωνσταντίνος Κόλμερ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής” (9.3.23), «η Νέα Δημοκρατία θα δώσει πλέον (εννοεί του λοιπού) την εκλογική της μάχη στην οικονομία, ενώ θα επιμείνει στο (εκλογικό) δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας». Και δια μεν την οικονομία, η αύξηση του ΑΕΠ πέρυσι στο 5,2% κάνει την διαφορά με τις επιδόσεις της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια δε το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”, η ΝΔ υποτιμά εαυτήν εάν το εννοεί. Διότι δεν υπάρχει σύγκρισις.

Παρά τα λάθη και τις αστοχίες του, ο πρωθυπουργός διαφέρει ως προσωπικότης τελείως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Δεν έχουν οι της ΝΔ παρά να συγκρίνουν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο πέρυσι, με τις “συζητήσεις” του κ. Τσίπρα με τους δύο πρώην Αμερικανούς προέδρους Κλίντον και Ομπάμα, δια να διαπιστώσουν τη τεραστία διαφορά ποιότητος των δύο ανδρών: Ο μεν Κυριάκος αποκατέστησε το όνομα της Ελλάδος στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο, ο δε Αλέξης το κατερράκωσε.

Πέραν, όμως, των λόγων, οι πράξεις των δύο πολιτικών ομιλούν από μόνες τους για την τεράστια διαφορά πολιτικού αναστήματος που τους χωρίζει. Ο κ. Τσίπρας όταν εφλέγετο το Μάτι και 107 συμπολίτες μας εγένοντο παρανάλωμα του πυρός, από την αβελτηρία της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτός ούτος παραθέριζε. Αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης οπουδήποτε ενέσκηπτε μία καταστροφή (από την διάλυση του μεταπολιτευτικού κράτους) έδιδε το παρόν, είτε εάν επρόκειτο περί πυρκαγιών είτε περί της αποτροπιαστικής συγκρούσεως των τραίνων στα Τέμπη. Και προσπαθούσε να συμμαζεύσει τα ασυμμάζευτα του αποτυχημένου κράτους “μας”.

Αυτή θα είναι εφ’ εξής η μοίρα κάθε πρωθυπουργού στην Ελλάδα: Να απολογείται για τις αστοχίες του δημοσίου τομέα, μέχρις ότου την διακυβέρνηση του τόπου αναλάβουν νέοι επαγγελματίες εις έκαστον τομέα, από της Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομίας μέχρις της Δημοσίας Τάξεως κι όχι ισοβίτες “πολιτικοί”, μη διαφέροντες και πολύ από τους εγκλείστους εις τας φυλακάς διά παράλειψιν καθήκοντος.

Τα λάθη του Μητσοτάκη

Λάθη βεβαίως ο αρχηγός της ΝΔ έκανε. Διέθεσε το υπουργείο υποδομών εις έναν απλούν κληρονόμο “σπουδαίου” ονόματος, την ΕΥΠ ανέθεσε σε φίλο συγγενικού του προσώπου, το υπουργείο Δικαιοσύνης εις έναν ιατρόν, την δημόσια υγεία σ’ ένα δικηγόρο και το επιτελικό κράτος εις πρώην Πασόκους. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να ψηφίσουν οι Έλληνες τον ΣΥΡΙΖΑ, που βαρύνεται με το εθνικό έγκλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και με τη “νοοτροπία Φίλη”, ο οποίος είχε προτείνει να σβήνουν τις απουσίες των γυμνασιοπαίδων όταν μετέχουν σε πολιτικές πορείες και με πολλές άλλες φαιδρότητες.

  Τί θα γίνει επιτέλους με το τουρκικό προξενείο στην Θράκη;

Το δίλημμα υφίσταται για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι έτοιμοι να συνεργασθούν με τον κ. Βελόπουλο στη νέα Βουλή και να επαναλάβουν την προηγουμένη αριστεροδέξια συνεργασία με τον κ. Καμμένο με μία νέα “χριστιανοπροοδευτική” κολεγιά. Τότε, ο λατρευόμενος υπό των Συριζαίων Άρης Βελουχιώτης θα στριφογυρίζει στον τάφο του για τα νέα συντροφικά μαχαιρώματα.

Αλλά δια να επανέλθωμε στη σοβαρότητα του διλήμματος των εκλογών, που πάντοτε υφίσταται εν όψει των τεραστίων εθνικών και εσωτερικών προβλημάτων, υπάρχει έστω και ένας εχέφρων Αμερικανός ή Ευρωπαίος, που θα ήθελε να έχει εταίρο τον Αλέξη αντί του Κυριάκου; Νομίζομε όχι! Και πάντως εν όψει συνομιλιών με τον Κιλιτσντάρογλου είναι λίαν παρακινδυνευμένο να ανατεθεί το καθήκον αυτό στον κ. Κατρούγκαλον.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι