ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Τάκη έχουμε πρόβλημα” – Η κόντρα δημάρχου-υπουργού

"Τάκη έχουμε πρόβλημα" – Η κόντρα δημάρχου-υπουργού
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο δήμαρχος Αθηναίων έχουν από το πρωί κόντρα, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης μέσω του ΣΚΑΙ ζήτησε δημοσίως να του δώσει σημασία ο Τάκης Θεοδωρικάκος και να προσέξει το θέμα της αστυνόμευσης στην Αθήνα. Ο Μπακογιάννης υποστήριξε ότι ένα μήνα τώρα ζητεί συνάντηση με τον Θεοδωρικάκο.

Ο Υπουργός από  την πλευρά του επεσήμανε ότι απορεί με τις δηλώσεις Μπακογιάννη αφού υπάρχει διαρκώς επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό. Ο Μπακογιάννης δυσανασχέτησε και είπε ότι ο υπουργός θα έπρεπε να κάνει μια βόλτα στην Αθήνα για να δει τι ακριβώς γίνεται και πρόσθεσε ότι δεν θα επανέλθει με άλλη δήλωση. Ο Θεοδωρικάκος όμως απάντησε και πάλι επισημαίνοντας  ότι θα έπρεπε ο Μπακογιάννης να κάνει μια βόλτα με περιπολικό.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη το πρωί, όταν μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε: «Υποχρεούμαι να το θέσω δημοσίως, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα μου για συνάντηση. Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Ο Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «προκαλεί απορίες η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;»

Και πρόσθετε ότι «στο πλαίσιο της συνεργασίας την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων. Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

Τότε ο Μπακογιάννης αντείπε το εξής:  «Προτείνω ο υπουργός να περπατήσει στους δρόμους και στις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή». Ο Θεοδωρικάκος από την πλευρά διαμήνυσε «ας συμμετάσχει ο δήμαρχος στις δικές μας δράσεις». Συγκεκριμένα είπε: «Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι