ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιο κόμμα ανήκει ο ανεμβολίαστος βουλευτής

Σε ποιο κόμμα ανήκει ο ανεμβολίαστος βουλεύτης,Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Φωτιά έχουν πάρει τα βουλευτικά πηγαδάκια με το ερώτημα πόσοι και ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές. Αρχικά ήταν έξι. Μετά τον δημόσιο εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, που ανέκρουσε πρύμναν, για να στοιχηθεί στην κεντρική γραμμή του κόμματος, και το ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του, έμειναν πέντε.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο από αυτούς είναι στην Ελληνική Λύση, άλλωστε ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος δηλώνει ότι «όποιος θέλει το κάνει δεν κυνηγάω τους βουλευτές μου». Μένουν ακόμη τρεις. Η μία είναι βουλευτίνα της ΝΔ που δεν εμβολιάζεται για ιατρικούς λόγους. Μία ακόμη γαλάζια βουλευτίνα περίμενε την έγκριση από τον πνευματικό της. Από την Πειραιώς λένε ότι τελικά την πήρε και εμβολιάστηκε.

Υπάρχει ένας ακόμη ορφανός βουλευτής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει δημοσίως και μετ’ επιτάσεως τη ΝΔ: «Έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές της ΝΔ;». Από τη ΝΔ πάλι υπογείως αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι εμβολιασμένος, παρότι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε δημοσίως και με κατηγορηματικότητα ότι «όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμβολιαστεί».

Εκεί πάντως που τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα είναι με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δημοσίως θέση κατά. Στη ΝΔ τα πράγματα είναι θολά. Ενώ δεν έχει πάρει θέση υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, εντούτοις σε κάθε ευκαιρία οι γαλάζιοι βουλευτές αφήνουν υπόνοιες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ερωτοτροπεί με το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Το θέμα όμως είναι ότι και εντός της ΝΔ είναι πολλοί οι βουλευτές που θεωρούν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος ορθώς σε ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες, όπως οι υγειονομικοί. Είναι λοιπον και αυτοί αντίθετοι με τον καθολικό υποχρεωτικό  εμβολιασμό, για αυτό και η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική, αντί να τον επιβάλλει να στριμώχνει με κάθε τροπο τους ανεμβολίαστους.  Εκεί που τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον είναι στο πόσοι από τους γαλάζιους βουλευτές που έχουν ανήλικα παιδιά θα τα εμβολιάσουν μετά και την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επιδημιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα. Με λίγα λόγια οι πολικοί ψάχνονται και μετράνε ψηφαλάκια…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι