Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ύποπτοι, συνεργοί κι επίορκοι
29/06/2025
Στα εγκλήματα που διέπραξαν οι «ύποπτοι» των Ευρωπαίων εισαγγελέων, εις τον Οργανισμό πληρωμών και ελέγχων Κοινοτικών γεωργικών ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) παραβιάσθηκαν, την τελευταία 6ετία, πολλά άρθρα του Ποινικού κι Αστικού Κώδικα ως και του Δημοσίου Δικαίου.
Από το πολιτικό και δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό της χώρας κι από αδιστάκτους ιδιώτες. Μην μας πούν πάλι ότι υπάρχει μόνον «πολιτική ευθύνη» κι ότι δεν ευθύνονται οι υπουργοί όταν οι υφιστάμενοι τους καταχράσθηκαν της εμπιστοσύνης τους – ότι δεν ήξευραν όπως στους σιδηροδρόμους των Τεμπών.
Αντίθετα, εδώ, υπάρχουν καραμπινάτες ποινικές και αστικές ευθύνες για διασπάθιση δημοσίου και Κοινοτικού χρήματος 415 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν των προστίμων 460 εκατομ. ευρώ της περιόδου 2009 -13 , που ζημίωσαν τον Έλληνα φορολογούμενο και (πραγματικό) αγρότη, για ποσά ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, τα οποία καθιστούν τα σχετικά αδικήματα , κακουργήματα. Όπως απιστία, παράβαση καθήκοντος, ψευδείς διαβεβαιώσεις, πλαστογραφία, παραχάραξη δημοσίων εγγράφων, αρπαγή, κατάχρηση, εκβιασμός , αδικαιολόγητος πλουτισμός, δωροληψία και Κύριος οίδε πόσα άλλα αδικήματα που καλείται η ειδικευμένη δικαιοσύνη του Κοινοτικού κεκτημένου να διαλευκάνει κι όχι οι προανακριτικές πλειοψηφίες της βουλής.
Γι’ αυτό, εάν ο κ. Μάκης Βορίδης εννοεί αυτά που γράφει στην επιστολή παραιτήσεως του , πρέπει να ζητήσει να παραπεμφθεί στον φυσικό δικαστή που ενδεχομένως να είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κι όχι των διορισθέντων ανωτάτων δικαστών υπό της κυβερνήσεώς της ΝΔ .
Στην ουσία το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει ότι παραβιάσθησαν θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στους οποίους ανήκουν κι οι ΄Έλληνες, μετά το 1981 που ζητούν πλήρη αποκάλυψη. Όχι άλλα κουκουλώματα και τεμαχισμό της ευθύνης.
Ύποπτοι των εγκλημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνον οι αυτουργοί αλλά κι οι συμπράξαντες βοηθοί , δηλ. όχι μόνον οι αρμόδιοι υπάλληλοι αλλά κυρίως οι πολιτικοί συνεργοί , που εισέπρατταν επί σειράν ετών τα οφέλη της κομματικής και τοπικής πελατείας, εκλεγόμενοι κατά παράβασιν του εκλογικού νόμου και περιφερόμενοι εις τας Ευρώπας ως αναντικατάστατοι φορείς της «επιτελικής πολιτείας» της Ελλάδος .
Δια να μην αναφερθούν οι τρέχουσες ζημίες των εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων που διαπράττουν, ώστε να μην γίνονται δεκτοί του λοιπού στην Ουάσιγκτον, απ’ άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ και στο σεπτόν Άγιον Όρος. Οι ύποπτοι σε υποθέσεις λαθρεμπορίας υφίστανται κατάσχεσιν των χρημάτων που ανευρίσκονται επάνω των, δια να μην διαφύγουν. Εν προκειμένω δεν θα έπρεπε να γίνει μία συντηρητική δέσμευση της ακινήτου περιουσίας των δραστών, ιδιωτών και πολιτικών που διαχειρίσθησαν τα ποσά του ΟΠΕΚΕΠΕ αντί να χρεωθούν τα Κοινοτικά πρόστιμα εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού; Διαθέτουν αρκετή περιουσία να καλύψουν μέρος ή όλον του ποσού ώστε ο νεότερος Πάγκαλος μην επαναλάβει ότι «μαζί τα φάγαμε».
Τέλος, παρεμπιπτόντως, τι χρειάζονται οι ορκωμοσίες των νέων υπουργών κι υφυπουργών αντί εκείνων που παρητήθησαν. Κι οι νέοι όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν παρέβησαν τον όρκον των. Ας μην εξευτελίζεται κι η Εκκλησία μαζί με την δημοκρατία μας.