ΑΠΟΨΗ

Γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε και για το ΕΣΥ…

Στις εκλογές ψηφίζουμε και για το ΕΣΥ... ,Κωνσταντίνος Κόλμερ

Όχι ποιo κόμμα, αλλά, ποιο πολιτικό πρόσωπο θα αναλάβει να στηρίξει τον ελληνικό λαό, μετά από όσα υπέστη με τ’ ανάλγητα “μνημόνια” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το καίριο ερώτημα. Αντιστάσεως μη ούσης, ανέλαβαν να τα εφαρμόσουν ανώνυμοι καρεκλοκέντ-ευροι, για να παραδειγματίσουν (ως παραδέχθηκε πρόσφατα πρώην πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής) τις “σπάταλες” χώρες της ΕΕ και υπέγραψαν τα μνημόνια αδίστακτοι Έλληνες πολιτικοί για να διατηρήσουν την εξουσία.

Ένα απ’ αυτά επέβαλε τον Φεβρουάριο 2015 ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προσυπέγραψε ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, (ο επιλήσμων στο πρόσφατο τηλεοπτικό debate), Γιάνης Βαρουφάκης: Την απόλυση 18.000 νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

“Εν μια νυκτί, παίξας την… υγεία των Ελλήνων στου Βατερλώ την χώραν”, όπου είχε μεταβεί ο… Γιάνης, με πέτσινο σακάκι και μηχανή μεγάλου κυβισμού και κατέστρεψε το ΕΣΥ, τον μόνο αξιόλογο θεσμό που άφησε πίσω του ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μεταξύ 1982 και 2010, το ΕΣΥ παρείχε πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη στον ελληνικό λαό, τελείως δωρεάν. Η επιτυχία του ΕΣΥ απεδείχθη από την παράταση της προσδόκιμης ζωής του ελληνικού λαού, πάνω απ’ τα 80 χρόνια, διπλάσια της προπολεμικής!

Μετά το 2015 και τη χρεωκοπία του ελληνικού κράτους που εξεβίασε το ΔΝΤ, η ΕΚΤ κι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόεδρο τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η προσδόκιμη ζωή των Ελλήνων υπεχώρησε κάτω των 79 ετών. Έκτοτε το ΕΣΥ, αν δεν κατέρρευσε πλήρως, οφείλεται στον ζήλο του εναπομείναντος προσωπικού των κρατικών νοσοκομείων. Τον πατριωτισμό τους διαπιστώσαμε πέρυσι ιδίοις όμασι, συνοδεύσαντες θύμα αυτοκινητικού ατυχήματος στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, η εφημερία του οποίου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επιεικώς ως χαοτική, λόγω ελλείψεως προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών.

Δεν αρκούν μερικοί νοσηλευτές…

Η σημερινή κυβέρνηση προσέλαβε έκτοτε ολίγες εκατοντάδες νοσηλευτές που προφανώς δεν επαρκούν, όχι για την ανάκαμψη, αλλά για την στοιχειώδη λειτουργία του ΕΣΥ. Κανονικώς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να χαρίσει τις Γερμανικές Επανορθώσεις, θα έπρεπε να ζητήσει από τη πρόεδρο της Κομισιόν, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αποζημιώσεις διά την απώλεια 36.000 συμπατριωτών μας, που απεβίωσαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω του κινεζοϊού.

Τα αναγκαία κονδύλια για την ανασύσταση του ΕΣΥ σήμερα υπάρχουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ευρίσκονται στην χαμηλότερη βαθμίδα υλοποιήσεως στην Ελλάδα για την δημοσία υγεία. Ο διπλασιασμός των κονδυλίων αυτών είναι, όχι μόνο επιθυμητός, αλλά και επιβεβλημένος, δοθέντος ότι η κινεζική πανδημία δεν έχει λήξει, απλώς τώρα διαδίδεται με βραδύτερους ρυθμούς και εντάσεις.

Η αύξηση της δαπάνης για την υγεία δεν είναι πληθωριστική, αυξάνει το ΑΕΠ και επιβαρύνει μόνο το δημόσιο χρέος, με χαμηλό επιτόκιο και μακροχρόνια εξόφληση, αλλά σώζει ζωές.
Θα ψήφιζα στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, ο οποίος, θυμίζω αν κι…ολίγον Χριστιανός, ήταν ο Ρωμαίος αυτοκράτωρ που ανήγειρε λαϊκό νοσοκομείο στην Βασιλεύουσα που ίδρυσε, αντιληφθείς την σημασία της κρατικής φροντίδας για τη παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης για τον λαό της Κωνσταντινούπολης. Τον ελληνικό λαό ποιος πολιτικός θα προστατεύσει σήμερον;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι