ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για δολοφονία του Καλογήρου μιλάνε οι γονείς του –Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Σε δολοφονία του Β. Καλογήρου αναφέρονται οι γονείς του

Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή και δολοφονία του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του, για λογαριασμό του πατέρα του εκλιπόντος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο Αθ. Σανιδά «η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, ιδίως στην έρευνα και, τελικά, στην κρίση σχετικά με τις συνθήκες και τους υπαίτιους της δολοφονίας του».

Ουσιαστικά με την κίνησή της αυτή, η οικογένεια επιμένει στο σενάριο της δολοφονίας του 39χρονου. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου καλούνται οι δημοσιογράφοι «να απέχουν από κρίσεις και συμπεράσματα σχετικά με προσωπικά του χαρακτηριστικά (σ.σ. του Βασίλη Καλογήρου), δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και, σε κάθε περίπτωση, δεν συνδέονται με τις εγκληματικές σε βάρος του ενέργειες».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέτοιου είδους συμπεράσματα και κρίσεις δεν εξυπηρετούν ούτε την έρευνα, ούτε την ουσιαστική ενημέρωση και είναι δυνατόν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις αναφορικά με γεγονότα, πριν ακόμη επιβεβαιωθούν, έτσι που μόνο θετική υπηρεσία στην ενημέρωση και στην έρευνα να μην προσφέρουν. Η έρευνα και η τελική κρίση ανήκουν αποκλειστικά στα όργανα της Δικαιοσύνης». Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega οι γονείς φαίνεται να δίνουν πολύ σημασία στη μαρτυρία ενός ανθρώπου που έκανε λόγο για αρπαγή.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Απαντήσεις στα περί αρπαγής του Βασίλη Καλογήρου έδωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου. Όπως εξήγησε, τα περί αρπαγής ξεκίνησαν από μια μαρτυρία που έφτασε στην ΕΛΑΣ μέσω του Silver Alert στα πρώτα στάδια της υπόθεσης. «Οι χρόνοι που δίνονται από τον μάρτυρα δεν ταιριάζουν με τον χρόνο εξαφάνισης του 39χρονου, μάλιστα οι ώρες που ανέφερε ήταν οι ώρες που βρισκόταν στην οικία του ακόμη, στη συνέχεια τροποποιήθηκαν κατά κάποιον τρόπο οι ώρες από τον ίδιο τον μάρτυρα, γι’ αυτό και η ΕΛΑΣ αναζήτησε βιντεοληπτικό υλικό όλο το επίμαχο 24ωρο από το σημείο που μας δόθηκε και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει» συμπλήρωσε η κυρία Δημογλίδου στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, οι αστυνομικοί «αναζήτησαν και το όχημα και τα άτομα αυτά, και φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία ακριβώς σχέση με τον άνθρωπο αυτόν. Η Ελληνική Αστυνομία αναζήτησε τον μάρτυρα αυτόν και τον έπεισε να έρθει την προηγούμενη εβδομάδα και να δώσει κατάθεση, η οποία έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται». Ερωτηθείσα, πάντως, αν ο εν λόγω μάρτυρας επιμένει για τα περί αρπαγής, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ απάντησε πως «επιμένει χωρίς να είναι σίγουρος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο αυτόν, καθώς δεν γνώριζε τον 39χρονο, θεωρεί ότι τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με το σκηνικό που είδε, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται οι χρόνοι, και ξαναλέω ότι αναφέρει χρόνους κατά τους οποίους ο 39χρονος δεν είχε ακόμη αποχωρήσει από την οικεία του».

Φωτιά στην αντιπαράθεση για τα Τέμπη

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση των Τεμπών προκαλεί “φωτιά” στην πολιτική αντιπαράθεση (να σημειωθεί πως κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν συνδέσει την υπόθεση Καλογήρου με τα Τέμπη, ο δε ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ερωτηματικά). Nα καταδικάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας κάλεσε την Κυβέρνηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε «από τους Νεοδημοκράτες να απαντούν με οργή. Τι σημαίνει οργή; Αυτές οι δηλώσεις δεν εκπέμπουν ηρεμία αλλά ενσταλάζουν το δηλητήριο διχασμού, της τοξικότητας και της διαίρεσης».

Αναφορικά με τις συγκεντρώσεις της Παρασκευής για την επέτειο δύο ετών από την τραγωδία, το αίτημα για δικαιοσύνη και τις δηλώσεις Γεωργιάδη, ο Κώστας Τσουκαλάς έσπευσε να καταδικάσει οποιοδήποτε κάλεσμα σε πράξεις βίας, ενώ καταδίκασε και την επίθεση στο πολιτικό γραφείο της Σ. Βολουδάκη (την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ). Πρόσθεσε, δε, ότι “ελπίζω όμως και η κυβέρνηση να καταδικάσει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη που ζητούσε από τους Νεοδημοκράτες να απαντούν με οργή. Τι σημαίνει οργή; Αυτές οι δηλώσεις δεν εκπέμπουν ηρεμία αλλά ενσταλάζουν το δηλητήριο διχασμού, της τοξικότητας και της διαίρεσης. Εμείς θέλουμε οι συγκεντρώσεις της Παρασκευής να είναι δημοκρατικές, ακηδεμόνευτες και ακομμάτιστες…

Δεν είναι τυχαίο ότι δύο πρόσωπα προερχόμενα από την Ακροδεξιά, όπως οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, τρομοκρατούν τον κόσμο με θεωρίες του τύπου “αν πέσει ο Μητσοτάκης θα έρθει το χάος και θα πεινάσετε”. Αυτές οι πρακτικές επιβεβαιώνουν ότι Μητσοτάκης ίσον χάος. Η κυβέρνηση όμως είναι η δύναμη της αποσταθεροποίησης με την τοξικότητα που καλλιεργεί. Εμείς συμφωνούμε στην ανάγκη σταθερότητας, αλλά αυτή θα επιτευχθεί μόνο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και πολιτική αλλαγή».

Τέλος, για την πρόταση δυσπιστίας και τις δημοσκοπήσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε πως “όταν έρθουν τα πορίσματα και υπάρχει η συνολική εικόνα ώστε να διαφανεί όλος ο καμβάς της συγκάλυψης, που είναι έργο της ΝΔ, θα προχωρήσουμε στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας». Την ίδια στιγμή, «το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που συνεδρίασε σήμερα, επαναδιατυπώνει ότι τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση. Είναι αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία», υπογραμμίζει.

To ΠΑΣΟΚ για την συγκάλυψη

Σε τηλεοπτική παρέμβασή του ο Κώστας Τσουκαλάς εξήγησε πως συγκάλυψη “δεν είναι μία πράξη αλλά ένα σύνολο πράξεων και παραλείψεων. Αν δεν υπήρχε πρόθεση συγκάλυψης, τότε ποιος ήταν εκείνος που έπεισε τους βουλευτές της ΝΔ να αρνηθούν να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή; Ποιος τους έπεισε να αρνηθούν να έρθουν στη Βουλή κρίσιμοι μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή; Ποιος είναι εκείνος που έδωσε εντολή στον κ. Τριαντόπουλο ώστε να συναποφασίσει με τα υπόλοιπα μέλη του άτυπου συντονιστικού κέντρου στις αρχές Μαρτίου του 2023 να προχωρήσουν σε αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος;”.

“Τον όρο “αλλοίωση” δεν τον τοποθετήσαμε εμείς στη δημόσια σφαίρα αλλά τα βουλεύματα που παραπέμπουν τα υπηρεσιακά πρόσωπα. Ο λόγος παραπομπής μόνο αυτών είναι διότι η Εισαγγελέας δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη σε πολιτικό πρόσωπο, εάν δεν προηγηθεί προανακριτική επιτροπή. Να σημειωθεί, δε, ότι ο διευθυντής της τροχαίας, ο οποίος δεν παραπέμπεται, μίλησε για έκνομη ενέργεια εφόσον αυτή τελεστεί απουσία ανακριτή και οι υπόλοιποι προχώρησαν σε αυτή.

Το όνομα του κ. Τριαντόπουλου υπάρχει στη δικογραφία ως πρόσωπο που μετείχε στην λήψη της απόφασης. Χωρίς την πρωτοβουλία μας δεν θα μπορούσε να παραπεμφθεί” τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου επισημαίνοντας την ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής… Εμείς καταθέσαμε το αίτημα για σύσταση προανακριτικής, όταν λάβαμε γνώση της δικογραφίας, ώστε να λάμψει η αλήθεια για τη συμμετοχή του κ. Τριαντόπουλου στο μπάζωμα.

Στον απόηχο της συζήτησης γύρω από την εμπιστοσύνη των πολιτικών στη δικαιοσύνη, ο Κώστας Τσουκαλάς διερωτήθηκε εάν “υπάρχει πουθενά γραμμένο στο Σύνταγμα ότι η Δικαιοσύνη εξαιρείται από τον δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία” και απάντησε ότι “δεν εξαιρείται ούτε εκείνη ούτε κανένας άλλος θεσμός. Αντιθέτως κριτική στη δικαιοσύνη γίνεται πάρα πολύ συχνά είτε επιστημονικά, από επιστήμονες και νομικούς, είτε από πολιτικούς, όταν ζητήματα αυτής βρίσκονται στη δημόσια σφαίρα…

Ας θυμηθούμε ποιος ήταν εκείνος που προσπάθησε να προκαταλάβει τη δικαιοσύνη, ποιος δίκασε και καταδίκασε τον σταθμάρχη, αθώωσε τα πολιτικά πρόσωπα και είπε ποια ήταν η αιτία του δυστυχήματος. Ο πρωθυπουργός της χώρας τον Μάρτιο του 2023. Αν λοιπόν κάποιος δε σεβάστηκε και αμφισβήτησε τη δικαιοσύνη εν τοις πράγμασι τότε αυτός είναι ο πρωθυπουργός”.

Ο Άρειος Πάγος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, δια του εκπροσώπου Τύπου, αρεοπαγίτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλου. Σε αυτή αναφέρεται ότι η Δικαιοσύνη «ομιλεί με τις αποφάσεις της και τις δικαστικές της ενέργειες», στη συνέχεια ισχυριζόμενος ότι όποτε θεσμικοί φορείς, πολιτικά ή μη πρόσωπα, «τις διαστρεβλώνουν και τις κακοποιούν είτε τις εργαλειοποιούν, με δυνητικό, πλην άμεσο κίνδυνο, τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν και ούτε οφείλουν να τις γνωρίζουν, η ηγεσία της Δικαιοσύνης οφείλει, οπωσδήποτε, να προβαίνει στις απαραίτητες ενημερώσεις, για όποιον βεβαίως ενδιαφέρεται να αντιληφθεί την αλήθεια για τις θεσμικές της ενέργειες».

Παράλληλα ισχυρίζεται ότι: «Με τη διάδοση εικασιών και θεωριών συνωμοσίας, λοιδωρώντας και σπιλώνοντας ηθικά δικαστικούς λειτουργούς, βάλλει ευθέως κατά των δημοκρατικών θεσμών. Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να “τρομοκρατεί” τους δικαστικούς λειτουργούς, αν οι αποφάσεις ή οι ενέργειές τους δεν τελούν υπό την έγκρισή του», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να ενθαρρύνουν βίαιες ενέργειες ενόψει των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αριστείδης Κορέας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλείται να εντοπίσει τους χρήστες που ανάρτησαν τα επίμαχα μηνύματα.

Η έρευνα εστιάζει στη διερεύνηση πιθανών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η διέγερση σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων, με στόχο την πρόληψη οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ένας 50χρονος συνελήφθη.

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη

Στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη που θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της τραγωδίας, την ερχόμενη Παρασκευή, αναφέρθηκε ξανά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που επέστρεψε με νέες εμπρηστικές δηλώσεις. «Όποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι την Παρασκευή είναι ένα συλλαλητήριο χωρίς πολιτικό πρόσημο, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα», είπε σημειώνοντας «τα θύματα των Τεμπών και οι οικογένειές τους είναι μόνο το προκάλυμμα. Το συναίσθημα του πένθους είναι το προσάναμμα…  Αν πάω θα με δείρουν; Θα με σκοτώσουν, δεν θα με δείρουν», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN.

Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να πάνε, είπε ότι «δεν ξέρουν πού πηγαίνουν. Το συλλαλητήριο έχει συγκεκριμένο κομματικό πρόσημο, είναι ένα πολιτικό γεγονός κατά της κυβέρνησης, είναι αντι-μητσοτακική η διαδήλωση της Παρασκευής».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερία «Η Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι ο νεκρός μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν λαθρέμπορος. Αυτό δεν είναι επίθεση σε νεκρούς; Γιατί δεν αρχίζει η Ελλάδα μια εκστρατείας, ντροπή σου που έβρισε νεκρό άνθρωπο. Δεν το λέει κανένας γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί το αφήγημα να πέσει ο Μητσοτάκης», είπε ο Γεωργιάδης.

Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε προανακριτική για τον Καραμανλή είπε ότι «κρίναμε ότι δεν υπάρχει ποινικό ζήτημα. Δε θα κάνουμε ποινικά ζητήματα σε ανθρώπους επειδή το θέλει ο όχλος. Ποινικά θα κάνουμε αν υπάρχει ζήτημα. Δεν είναι θέμα λαϊκού δικαστηρίου. Να κάνουμε γιατί δεν ολοκλήρωσε την 717; Ξέρετε πόσες συμβάσεις ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώνονται; Ξέρετε πόσοι υπουργοί πρέπει να στο δικαστήριο για παράδειγμα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη που σκοτώνονται 200; Δεν θα γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο για να ικανοποιήσουμε όποιον νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το κράτος. Δεν υπήρχε ποινικό ζήτημα».

Σε νέο ρεσιτάλ χυδαιότητας κατά της Μαρίας Καρυστιανού και ακόμη δύο μανάδων που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη, επιδόθηκε ο πολιτευτής της ΝΔ και μετακλητός υπάλληλος της, Γρηγόρης Ψαριανός. Δημοσιεύοντας φωτογραφία με τον τίτλο “Mother Russia”, που απεικονίζει μια γυναίκα σαν βρικόλακα, -και τοποθετώντας δίπλα φωτογραφίες με τη μητέρα Κλαούντια, τη μητέρα της Κυριακής και τη μητέρα της Μάρθης, τριών κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, έγραψε: «Η Μεγάλη Φίλη τους… Η μαμά κάθε χαρούμενης νεκρόφιλης μοιρολογίστρας». Να σημειωθεί πως ο Ψαριανός συνεχίζει επώνυμα χυδαίες αναρτήσεις φιλοκυβερνητικών λογαριασμών στα social media κατά της Καρυστιανού και άλλων συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, όχι αποκλειστικά ανώνυμων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

3 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Η αξιοπιστία των θεσμών στη χώρα έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Την εξουσία ασκούν με ωμότητα όργανα του καθεστώτος Μητσοτάκη χωρίς να αισθάνονται πλέον την ανάγκη δημοκρατικής, νομικής ή λαϊκής νομιμοποίησης. Κάνουν ότι γουστάρουν γιατί έτσι γουστάρουν και οι υπήκοοι να βγάλουν το σκασμό!

Πως το έλεγε ο Βούρος κατά την εξιστόρηση αυτοτελών δραματικών επεισοδίων στην τηλεόραση; ΕΣΥ ΣΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ! ΕΜΕΊΣ ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ…

Διαβάζω διάφορα δεξιά και αριστερά μεν, δεν έχω διαβάσει ούτε ένα “κάλεσμα σε πράξεις βίας” δε.
Τα “καλέσματα” τα ‘χει δει κανείς;

3
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx