Τα σκουπίδια της οργής

Τζεδάκις Γιώργος
5

του Γιώργου Τζεδάκι  - 

Τώρα, λοιπόν, που δεν υπάρχουν συνάνθρωποί μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, όπως είπε η υπουργός Έλενα (άξια διάδοχος της υπολοχαγού Νατάσας), μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όχι, βέβαια, με ανοιχτά παράθυρα, όπως στη Χούντα, την οποία αναπολεί ο Άδωνις, αλλά δεν το δηλώνει (πλέον) δημοσίως. Αντιθέτως, σε ομιλία του για την... αντίσταση στα χρόνια της Eπταετίας δήλωσε πως την «αληθινή αντίσταση την έκανε μόνο ο βασιλιάς»!

Είναι γνωστές, άλλωστε, οι περιπέτειες του Κοκού στα ξερονήσια, όταν ο Παναγούλης, ο Μουστακλής και άλλοι... καλοπερασάκηδες έκαναν SPA στο ξενοδοχείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ! Όπως αντιλαμβάνεστε, τα σκουπίδια είναι πολλών ειδών.

Και είναι λογικό η κυρία Κουντουρά να μη βλέπει ανθρώπους στα σκουπίδια. Όχι χάρη στην κοινωνική πολιτική της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως, αλλά επειδή ποτέ ο δρόμος της δεν την έβγαζε και δεν τη βγάζει στις φτωχογειτονιές. Άλλωστε, η διαδρομή από τα ντεφιλέ των σχεδιαστών μέχρι την πασαρέλα της πολιτικής και τον υπουργικό θώκο περνά μέσα από τα απατηλά φώτα της δημοσιότητας. Και από εκεί είναι αθέατη η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, βέβαια, που κανείς στην κυβέρνηση δεν βλέπει πια...

Η ανθρωπιστική κρίση έχει γίνει πρωτογενές πλεόνασμα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επενδύσεις, οι μισθοί πείνας  δίκαιη ανάπτυξη και οι φόροι αναπτυξιακό εργαλείο. Με τέτοια αριστερή πολιτική θα μείνουν άνεργοι οι θαυμαστές της Θάτσερ!

Κι ενώ η καθημερινότητά μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, τα τηλεοπτικά δελτία μονοπωλούν οι ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο. Για να ξεγελάμε τη φτώχεια μας αναζητώντας το δολοφόνο. Λες και παίζουμε το επιτραπέζιο Cluedo!

Από την άλλη, ο αξιότιμος πλην καταδικασθείς κύριος Μαντέλης, που δεν είχε προσέξει καμιά διακοσαριά χιλιάδες ευρώ της Siemens στο λογαριασμό του, θέλει να εισπράξει και αναδρομικά συντάξιμα! Ναι, ο κύριος Μαντέλης τον οποίο έκρινε ένοχο το δικαστήριο, αλλά είναι σπίτι του. Όπως σπίτια τους είναι και ο Άκης με τον Ρουπακιά (αν και αυτόν έτσι όπως το πάνε θα τον δικάσουν μετά θάνατον!).

Αν ψάχνουν, πάντως, για τέταρτο στην πρέφα η Ηριάννα δεν μπορεί...

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.