Τελικά μένουμε ή δεν μένουμε Ευρώπη;

Δημήτρης Χρήστου
3

του Δημήτρη Χρήστου  - 

Στη Βουλή ήρθε το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου. Το σύνολο της αντιπολίτευσης καταψήφισε το νομοσχέδιο που ασφάλιζε την πορεία της χώρας για έξοδο από τα δεσμά των δανειστών, τον προσεχή Αύγουστο. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που στήριξαν και πρωταγωνίστησαν στην καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015 με σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη” καταψήφισαν το νομοσχέδιο για να μείνουμε Ευρώπη!

Πως συνάδει η στάση αυτή με τις αρχές τους, με την επιλογή τους να παραμείνουμε στην ΕΕ με κάθε κόστος; Για να κάνεις συγκρίσεις, πρέπει να βρεις αρχές. Και αρχές δεν υπάρχουν! Η μόνη αρχή που πλέον έχουν, είναι η εδώ και τώρα ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Πέραν τούτου, ουδέν τους ενδιαφέρει και ας έχει ζωτική ανάγκη η χώρα να ξεφύγει από τα πειράματα που εφαρμόστηκαν λόγω της χρεοκοπίας. Μιας χρεοκοπίας, όπου Μητσοτάκης και Γεννηματά χρεώνουν αποκλειστικά και μόνο στη διακυβέρνηση Καραμανλή, όπως στήθηκε η εντύπωση με την πρόσφατη αποκάλυψη από την “Καθημερινή” της έκθεσης που η Τράπεζα Ελλάδος είχε συντάξει το 2009.

Το ναι και το όχι της αντιπολίτευσης!

Θυμίζουμε, ότι στο δημοψήφισμα του 2015 τέθηκε το ερώτημα στους ψηφοφόρους αν δέχονται την διατυπωμένη τελεσιγραφικά πρόταση της Κομισιόν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοδότησης της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο ελληνικός λαός, που στηνόταν με τις ώρες στα ΑΤΜ για την ανάληψη 60 ευρώ ημερησίως, ξάφνιασε όλο τον κόσμο. Το 61,31% ψήφισε ΟΧΙ έναντι του 38,69% που ψήφισε ΝΑΙ.

Θυμίζουμε ότι υπέρ του ΝΑΙ τάχθηκε και η ΓΣΣΕ που τώρα εξήγγειλε απεργία για την καταψήφιση των προαπαιτούμενων, τα οποία καλώς ή κακώς θωρακίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Θυμίζουμε, τέλος, ότι στις απεργίες που ανακοινώνει η ΓΣΕΕ, συμμετέχει ουσιαστικά  μόνον το ΚΚΕ και τα κόμματα που δημιουργήθηκαν από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με αμοραλισμό που αναδεικνύεται ανώτερο στάδιο του οπορτουνισμού! Είναι απορίας άξιον ποιες αναλύσεις και ποιες αρχές τροφοδοτούν την τυφλή αντιπολιτευτική τροχιά της ΝΔ και των άλλων συνεργαζόμενων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που επέτρεψαν τη λεηλασία της Ελλάδας. Είναι απορίας άξιον, επίσης, τι κάνουν μπρος σε αυτήν την κατάσταση οι λεγόμενες “φωτισμένες” προσωπικότητες που έχουν εγκλωβιστεί στην αντιπολίτευση, όταν, εκτός από τα οικονομικά, χρησιμοποιούνται στη μάχη της ανατροπής και τα εθνικά συμφέροντα και μάλιστα με υψηλό ρίσκο.

Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ρωτήσουμε που πήγαν οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Δεν απόμεινε κανείς; Μια εξήγηση έδωσε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο “Κίνημα Αλλαγής” Όπως είπε, «ορισμένα στελέχη της Κεντροαριστεράς συμπεριφέρονται σαν επαγγελματίες υπουργοί που απλώς έμειναν για λίγο …άνεργοι». Δυστυχώς δεν είναι μόνον ορισμένα, γιατί τα υπόλοιπα στελέχη σιωπούν.

Τόσο πολύ εκτεθειμένοι!

Τι πραγματικά συμβαίνει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Γιατί έχουν απολέσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους; Γιατί σύρονται ακόμα από τους οικονομικούς παράγοντες που κυριάρχησαν την περίοδο της κλεπτοκρατίας. Αυτούς που αναδείχτηκαν, λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα, συνθέτοντας το περιβόητο αμαρτωλό τρίγωνο: Πολιτική, Τράπεζες και ΜΜΕ.

Είναι τόσο πολύ εκτεθειμένοι! Και αν συνεχίσουν έτσι, τι εχέγγυα έχουν να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό για να τους δώσει την εντολή να αντικαταστήσουν τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του; Πώς θα πείσουν ότι ο Τσίπρας είναι ανίκανος και καταστροφικός, όταν όλοι οι αριθμοί και κυριολεκτικά όλες οι εκτιμήσεις, μέσα και έξω από την Ελλάδα, θεωρούν βέβαια την απεμπλοκή  από τα δεσμευτικά μνημόνια τον Αύγουστο του 2018;

Έχει ενημερώσει κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παραδοσιακά προσκείμενες στην Κεντροδεξιά δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας είναι βαθύτατα ανήσυχες από την αντιπολιτευτική γραμμή που έχει επιλέξει ο αρχηγός της ΝΔ; Τον έχει ενημερώσει κανείς ότι ανησυχούν έντονα από την τακτική των σαμποτάζ; Ότι τρομάζουν στην πιθανότητα να βρεθεί αυτός στο τιμόνι της χώρας συνέταιρος στην εξουσία με τους μιντιάρχες που τον στηρίζουν, αν δεν το καθοδηγούν και τον σέρνουν;

Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίσουν έτσι, θα περιοριστούν στο μοίρασμα μιας εκλογικής πίτας που δεν επαρκεί για να εξασφαλίσει στέρεα επιστροφή στην εξουσία. Αν συνεχίσουν έτσι θα αφήσουν το μεγάλο χωράφι του εκλογικού τμήματος ελεύθερο για συγκομιδή στον Τσίπρα. Όταν, όμως, τελειώσει η συγκομιδή θα είναι αργά και τα συμπτώματα στερητικού συνδρόμου για την εξουσία δεν θα είναι πλέον αντιμετωπίσιμα. Σήμερα, δεν υπάρχει ο εξοστρακισμός. Υπάρχει, όμως, η πολιτική συνταξιοδότηση και μάλιστα σε νέα ηλικία…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.