ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος το ρήμα “φοβάμαι”, είμαστε στο “καίγομαι”

Πυρκαγιά στην Μάνδρα – Μαίνεται το μέτωπο στην Δασιά
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

«Κάθε μορφή βίαιης επιβολής στη βούληση του άλλου, είτε με δωροδοκία, είτε με τη χρήση όπλων, αποτελεί την πιο βαθιά προσβολή που μπορεί να γίνει σε άνθρωπο. Δηλαδή να του αφαιρούν την ελευθερία να αποφασίσει. Να του στερούν το μεγαλύτερο αγαθό, την ελευθερία της σκέψης. Μέσα από τη στρατηγική του φόβου, κοντεύουν να δυναμιτίσουν τα θεμέλια του κράτους μας». (Αντρέας Καμιλλέρι, “Γράμμα στη Ματίλντα” εκδόσεις Πατάκη).

Αυτά είναι τα λόγια του διάσημου –πρόσφατα εκλιπόντος– πολυδιαβασμένου Ιταλού συγγραφέα (τα βιβλία του έχουν πουλήσει αθροιστικά περισσότερα αντίτυπα από την Καινή Διαθήκη στη θεοσεβούμενη γειτονική χώρα), ο οποίος αναφέρεται στο φαινόμενο της Μαφίας και το φόβο που είχε καταφέρει να ενσταλάξει στις ψυχές όλων των Ιταλών πολιτών, επιχειρηματιών, αλλά κυρίως δημοσίων λειτουργών (δικαστών, αστυνομικών) για να εδραιώσει την παράνομη εξουσία της.

Αν στη θέση της Μαφίας, της λουπάρα (η κομμένη καραμπίνα που χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές της), βάλουμε τα σύγχρονα συστημικά ΜΜΕ, που εμπορεύονται τον φόβο του Covid, μέσα από δελτία ειδήσεων, εφημερίδες και sites, έχουμε μια ίσως υπερβολική, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα αναλογία.

Ο φόβος κυριαρχεί και προκαλείται από το συνδυασμό της σύγχυσης (μέσω αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων συχνά αμφίβολων επιστημονικών αναλύσεων) και της απόκρυψης, της αποσιώπησης της ελληνικής omerta. Αντί για όπλα, οι “ενσωματωμένοι” του Μαξίμου, επίορκοι “δημοσιογράφοι” copypasters του χιλιάρικου, έχουν ένα μόνο σκοπό στη μίζερη αποστολή τους: να διασπείρουν ψεύδη με τη μορφή ειδήσεων και να καλύπτουν αλήθειες, απόψεις εναλλακτικές, τις οποίες κατασυκοφαντούν.

Τί κερδίζουν;

Οι “στρατιώτες”-αντιγραφείς των non papers της μητσοτακικής εξουσίας, το 1000άρικο… Τα αφεντικά τους, τα εκατομμύρια του “λουφέ”, του Ταμείου Ανάπτυξης που έρχονται για να μας βουλώσουν οριστικά τα αυτιά, να σας κλείσουν μια και καλή το στόμα, να κάνουν χυλό το μυαλό μας, να χαλαρώσουν τις γροθιές μας και να στρώσουν μια και καλή τον κώλο μας στον βολικό καναπέ της αδράνειας.

Δεν μας θέλουν καν φυτά, γιατί τότε θα ζούσατε έστω μόνο με νερό. Μας θέλουνε άβουλα πρόβατα. Να καταναλώνουμε παχυντικές τροφές για να μας αρμέγουν το γάλα και να μας κουρεύουν το μαλλί. Είμαστε εργαλεία! Δεν είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ψυχή. Είμαστε αριθμοί, πελάτες, αναλώσιμοι καταναλωτές φτηνιάρικων κινεζικών αγαθών, κινεζικού ιού, πολυεθνικών εμβολίων και συστημικού φόβου.

  Από την απλή αναλογική στην Προεδρική Δημοκρατία – Το αδύνατο άλμα

Αυτοί, οι mega νταβατζήδες, “αφεντικά” των πολιτικών και εδώ και έξω, είναι οι mega pharma, mega data, mega banks, mega funds, mega guns, mega biotech. Θέλουν ό,τι απέμεινε από τις καταχρεωμένες ατομικές ή κρατικές περιουσίες μας και μάλιστα φθηνά. Πολύ φθηνά. Και μετά τα κόλπα των ακινήτων του Χρηματιστηρίου, των oμολόγων, θα σας πείσουν να “τοποθετήσετε” τις αποταμιεύσεις μιας ζωής σε Bitcoins.

Τo επόμενο μεγάλο κόλπο, tα κρυπτονομίσματα! Θα νομίζετε ότι κάνετε αντίσταση και θα σας καταπιεί ένας άγνωστος cryptocoin virus. Και δεν θα ξυπνήσετε απλώς φτωχοί, αλλά απολύτως άφραγκοι. Γι’ αυτό ξυπνήστε!. Ενημερωθείτε για το τί συμβαίνει γύρω σας. Όχι, μόνο κοσμικές στήλες και ζώδια. Και για αρχή μην ξαναχρησιμοποιήσετε το ρήμα “φοβάμαι”!

ΥΓ: 4 Αυγούστου 2021
Αν το άρθρο γραφόταν το τελευταίο 48ωρο, προφανώς και θα είχε μια προσθήκη στον τίτλο: Από σήμερα τέλος το ρήμα “φοβάμαι”, δυστυχώς αρχίζει το “καίγομαι”…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι